Lüleburgaz’da “Trakya Sanat Merkezi” açıldı

Lüleburgaz’ın sanat merkezi, Trakya Sanat Merkezi coşkulu bir törenle 3 Kasım Cumartesi günü hizmete açıldı.
Lüleburgaz’da “Trakya Sanat Merkezi”  açıldı  

Trakya Sanat Merkezi, Lüleburgaz İnönü Mahallesi Hürriyet Caddesi No: 59/A (Doyum Ekmek Fırını karşısı) adresinde gerçekleştirilen törenle kapılarını açtı. Açılış törenine Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, CHP Belediye Başkan Aday Adayları Özgür Kaya, Turhan Gülaçar, CHP Kırklareli İl Başkan Yardımcısı Şerif Kaya, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Lüleburgaz’ın hanımefendileri, beyefendileri ve Cumhuriyetimizin göz bebeği dediğim çocuklarımızla beraber burada sanat için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Lüleburgaz’da Trakya Sanat Merkezi’ni açıyoruz. Kültürün soyadı olduğu bu kentte sanatla, bilimle yoğurulmaya devam edeceğiz. Atamızın izinde ve gelecek çağdaş günlerimiz, aydınlık günlerimiz için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bugün burada açılışı yapılan Trakya Sanat Merkezi’nin bu amaca hizmet edeceğini çok iyi biliyorum. Hepimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

İşletmeciliğini Aytül Çınar, Yavuz Çınar ve Arda Demirkan’ın yaptığı Trakya Sanat Merkezi’nde müzik, bale, dans, tiyatro, yaratıcı drama, resim ve benzeri birçok branşta sertifikalı eğitimler veriliyor. 20 yıldır bağlama çalan ve hayallerini gerçekleştiren işletme sahiplerinden Arda Demirkan, “sanatın ve müziğin her branşının yer aldığı işletmemizde 3 yaş ve üzeri herkese uygun kurslarımız bulunuyor. 510 m2’lik bir alanda Trakya’nın en deneyimli ve alanlarında uzman 12 eğitimcimiz ile Lüleburgazlı vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz.” dedi.

İşletme sahiplerinden Aytül Çınar ise “Amacımız Lüleburgazlı gençlere sanatı en iyi şekilde aktararak memleketimize faydalı bireyler yetiştirmektir. Tüm Lüleburgazlı vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 13:17 tarihinde yazdırılmıştır.