TPAO’da taciz skandalı

Lüleburgaz Edirne Bayırı mevkiinde bulunan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Trakya Bölge Müdürlüğü’nde 11 Ekim 2018 Perşembe günü yaşandığı iddia edilen taciz skandalı hem işyerinde hem de Lüleburgaz’da infiale neden oldu.
TPAO’da taciz skandalı  

Edinilen bilgiye göre olayın yaşandığı gün öğleden sonra müdürlükte 9 yıldan beri çalışan  Ö.Ş. isimli bir işçi kurumda staj yapan Lüleburgaz’da bir lisede eğitim gören 17 yaşındaki kız öğrenciyi taciz etti.

 

Olayın ardından yaşadıklarını kurum içerisinde anlatan ve bu konudan hem okul müdürünü hem de ailesini haberdar eden öğrenci büyük bir psikolojik travma yaşadı.

 

Aynı günün akşamı kızın ailesi tarafından Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi verildi.  Okul Müdürlüğü olayı Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktardı.

 

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kız öğrencinin stajını TPAO’dan aldı.

 

İşçileri de rahatsız eden bu olay karşısında taciz şüphelisi işçi bağlı bunduğu sendikanın da isteği ile İşyeri Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

 

Şimdi TPAO Trakya Bölge Müdürlüğü’nün Avukat Özlem Kılvavuz, Umut Tiryaki, Ümit Çetintaş ve Volkan Karaağaç’tan oluşan Disiplin Kurulu olayla ilgili karar verecek.

 

Gazetemize ulaşan işçiler Türkiye Cumhuriyeti’nde özellikle de Trakya’da  Lüleburgaz’da bulunan bir devlet kurumunda yaşanan bu olayın oldukça utandırıcı olduğunu belirterek “Bizler kızlarımızı staja, eşlerimizi işe gönderemeyecek miyiz?” diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

 

Olayla ilgili geniş çaplı araştırmanın sürdüğü öğrenildi.

 

Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 03:26 tarihinde yazdırılmıştır.