Lüleburgaz'daki anneler spora başladı

Lüleburgaz Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce "Çocuklar Okula Anneler Spora" projesi başlatıldı.
Lüleburgaz'daki anneler spora başladı  

Amatör Spor Haftası kapsamında hayata geçirilen projede, anneler sabah çocuklarını okullarına bıraktıktan sonra spor kıyafetlerini giyip 8 Kasım Stadı'nda bir araya geldi.

Görevli antrenörler eşliğinde ilk çalışmalarını gerçekleştiren kadınlar, spora ısınma, açma ve germe hareketleri ile başlayıp, sonrasında yürüyüş yaptı.

Hafif tempoda yapılan yürüyüşün ardından egzersiz, plates gibi çeşitli spor aktivitelerinde bulunan anneler, çocuklarının okul saatlerinde sporlar yapmanın keyfini sürdü.

Haftada 4 gün yapılacak etkinlikte, 8 Kasım Stadı ve Gençlik Merkezi kullanılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cihan Erdem, burada yaptığı konuşmada, toplumda herkesi spora yönlendirmek için çaba harcadıklarını söyledi.

"Çocuklar Okula Anneler Spora" projesini hayata geçirdiklerini belirten Erdem, anneleri de sporun içine dahil ettiklerini ifade etti.

Her yaşta spor yapılabileceğini kaydeden Erdem, "Annelerimizi spora yönlendirme, her yaşta spor yapılması çerçevesinde farkındalık yaratmak için bu imkanı sunduk. Burada çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Hafta içi 2 gün çalışmayan annelere gündüz, 2 gün de çalışan anneler için gece aktiviteleri olacak. Amacımız ev işleri ve rutin günlük işlerdeki annelerin daha çok spor yapmalarını sağlamak. Bu süreç içinde sağlıklı ve zinde kalmalarını sağlamak. Spor ile farkındalık yaratmak ve daha fazla kişiyi spora yönlendirmek istiyoruz. Tüm annelerimizi spor aktivitelerine davet ediyorum." diye konuştu.

A.A.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 22:38 tarihinde yazdırılmıştır.