Özcan Çeltikli unutulmadı

Lüleburgaz Belediyesi tarafından Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerin açılış programı 8 Ekim 2018 pazartesi günü saat 17.30’da Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde(LYKA) gerçekleşti.
Özcan Çeltikli unutulmadı  

LÜKSAD Görsel Sanatlar Topluluğu tarafından sergilenen Kaos isimli resim sergisinin ve Lüleburgaz’ın efsane fotoğraf sanatçısı Özcan Çeltikli anısına Lüleburgaz Gezi Dostları tarafından düzenlenen ‘Özcan Çeltikli Aramızda’ fotoğraf sergisinin açılışının gerçekleştiği programın konuşmasını Lüleburgaz Belediyesi personeli İsmet Altay Süpürgeci gerçekleştirdi.

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın tanımını, amaçlarını anlatan Süpürgeci Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın amacının yerel düzeyde demokratik katılıma teşvik etmek olduğunu belirtti.

Süpürgeci konuşmasında “ Belediyemiz soyadı kültür olan Lüleburgaz vizyonundan yola çıkarak Avrupa Yerel Demokrasi Haftasının açılışını demokrasinin gelişmesinde ki en önemli unsur olan sanatla gerçekleştiriyor. “ dedi.

Açılış programında daha sonra ‘Özcan Çeltikli Aramızda’ fotoğraf sergisini düzenleyen Gezi Dostları adına Ahmet Güdücüoğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

Güdücüoğlu “ Sayın misafirler, Sayın Başkanım, Sayın yöneticilerimiz bize böyle bir etkinliği düzenleme, Özcan arkadaşımızı anma imkânı verdiğiniz için teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Çok heyecanlıyım, Özcan gibi bir arkadaşımı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Bu sergiyi açma amacımız Lüleburgaz’a fotoğrafı sevdirmesi konusunda tartışmasız en büyük katkısı olan Özcan Çeltikli’yi anma ve anısı üzerine saygımızı belirtmektir. Öncelikle Lüleburgaz’da yaşayan tüm amatör fotoğrafçılar onun öğrencisidir. O bize alışılagelmişin dışında başka bir dünya olduğunu gösterdi. Fotoğrafı beyin ile birleşerek oluşacağını anlattı. Onun için fotoğraf yaşam biçimiydi. Özcan Çeltikli, hüzünlerin, sevinçlerin, duyguların fotoğraflarla söylenmesidir. O hep ayrıcalıklıydı. O hep farklıydı. Kimseye benzemediği, düşündüğü gibi yaşadığı için farklıydı.” ifadelerini kullandı.

Açılış programının son konuşmasını Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli gerçekleştirdi.

Başkan Gerenli “ Çok değerli hanımefendiler, beyefendiler hepiniz Avrupa Yerel Demokrasi Haftası açılış programına hoş geldiniz. Bizler bence Lüleburgaz’da oldukça şanslıyız. Çünkü Lüleburgaz demokrasiyi benimsemiş, içselleştirmiş ve hoşgörünün son derece yüksek olduğu bir kent. Ve bu kentte biz yıllardır Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nı yoğun katılımlarla kutluyoruz. Şehrimiz bugüne kadar 5 kez 12 yıldızlı şehir ünvanını almış ki Avrupa Konseyi tarafından verilen en prestijli ödüllerden birisidir. Lüleburgazlı olmak bizim için büyük bir şans ve sizlerle beraber demokrasiyi daha da ileriye taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Hepinize katkılarınızdan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Yerel demokrasinin gelişmesi bilim, sanat ve kültürle beraber olacaktır. Bunlarla desteklenmeyen demokrasinin gelişmesi, ilerlemesi imkânsız. Sanatsal faaliyetlerin Lüleburgaz’da artması, hepimizin bunların içinde olması beni büyük bir mutluluğa sevk ediyor. Etkinliğimizin açılışını üç tane sanatsal faaliyetle gerçekleştiriyoruz. Birincisi bir resim sergisi, Kaos isimli. Değerli hocalarıma katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bir caz konserimiz olacak. Bir de Lüleburgaz Gezi Dostlarına tekrar teşekkür ediyorum. Lüleburgazlı çok önemli bir değer olan, sevgili Özcan Çeltikli ağabeyimizi yaşatacak bir sergiyle buradalar. Lüleburgaz için, Lüleburgaz’da fotoğraf sanatı için, kente, sokakta ki insanların duygularının paylaşılmasında çok çok önemli bir değer olan sevgili Özcan ağabeyimizi bize yaşatacaklar ve aramızda olduğunu hissettirecekler. Hepinize katılımızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle katılımcılara seslendi.

Serginin açılışına Özcan Çetikli’nin eşi Zülbiye ve kızı Duygu Çeltikli’ de katıldı.

Etkinlikte Can Tutuğ ve arkadaşlarının caz konseriyle sona erdi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 12:44 tarihinde yazdırılmıştır.