Vatandaştan Lüleburgaz projeleri

Hürfikir Gazetesi olarak Lüleburgaz’da yaşayan vatandaşlara “31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimlerde Lüleburgaz Belediye Başkanı olsaydın ne tip sorunlara çözüm getirirdin” diye sorduk.
Vatandaştan Lüleburgaz projeleri  

Lüleburgaz’da bulunan vatandaşlar da bizlere Lüleburgaz’da nasıl bir hizmet beklediklerini ve kendileri belediye başkanı olsalar neler yaparlardı sorularını cevapladı.

Yapılan açıklamalarda Lüleburgaz’da çöp konteynırlarının konulması, sahipsiz sokak hayvanları için gerçekten sahip çıkılabilecek bir barınak ve şehir içinde ki araç trafiği sorunu ön plana çıktı. 

Berber Esnafı Mehmet Çeşmeli(48) “ Belediyecilik, belediye binasına gidip gelmek değildir. Sadece gidip gelerek sorunları göremeyiz. Lüleburgaz’ın çok büyük bir park sorunu var. Eğer ben belediye başkanı olsaydım ilk olarak otopark sorununu çözerdim. Daha sonra çöp sorunumuz var. Çöpler berbat bir görüntüye neden oluyor. Çöpleri belediyenin belirlediği saatte çıkaramayan aileler var, vardiyalı sistemde çalışan aileler var. Buna bir çözüm bulmak lazım. Yollar çöp ve pislik içinde kalıyor. Bunun için çözüm yer altı konteyneri olabilir. Kırklareli de var burada neden olmasın. Çöpler hastalıklara davetiye çıkarıyor. Şehir içinde belediyeye ait tuvalet olması gerekiyor. Özellikle yaşlılarımızın buna çok ihtiyacı var. Daha sonrasında Lüleburgaz’ın yolları çok bozuk. Bunlara kesinlikle önem verilmesi gerekiyor çünkü hava şartları araçları tehlikeye atıyor. Bir çözüm bulmamız gerekiyor. Etkinlik konusunda iyi bir belediyecilik anlayışımız var fakat daha rahat ve huzurlu bir ortam yaratmamız gerekiyor. Etkinlik sayımız da artırılmalı illa ki büyük bir sanatçıya gerek yok. Parklarımız artırılıp güzelleştirilebilir. Yeşil alanları artırmamız gerekiyor. Gençlerimiz için daha önce de olduğu gibi bisiklet ve uçurtma gibi etkinlikler olabilir. Evsiz vatandaşlarımız ve madde bağımlıları için bakım ve tedavi evi yapılmalı. Sokaklarda çok fazla hayvan var. Bunları kısırlaştırıp sokağa bırakmak doğru değil. Aç kalan sokak hayvanları saldırabiliyor ve sayıları çok fazla. Bu hayvanların saldırmayacağının garantisini veremezler. Onların kafesler ardında tutulmasını tabi ki istemeyiz fakat onlar için bir yer alınarak onlara orada bakılsın. Her şeyin çözümünü üretmek bizim elimizde. Belediyemizden cenaze sahiplerine destek olmalarını bekliyorum. Cemiyetimiz olabilir, cenazemiz olabilir. Cenazelerde araç tahsis edilmesini, cenazelere uzaktan gelenler için pilav ayran dağıtılmasını talep ediyoruz. “

Tarım aletleri tamircisi Erol Pınar(48) “ 2019 yerel seçimlerinde Lüleburgaz’ın Belediye Başkanı olarak seçilseydim ilk olarak derenin ıslah edilmesine dair bir projem olurdu.  Dereyi ıslah eder, çevresinde düzenleme yapardım. İstanbul Caddesi çok sıkışık durumda ve yaya yolu işgal edilmiş durumda. O yüzden daha fazla yaya yoluna ihtiyacımız var. Ama öncelikle vatandaşlar olarak bizim düzelmemiz lazım. Çevreye karşı duyarlı olmalı, çevremizi temiz bırakmalıyız. Eleştiri yapmalı ama herşeyi belediyemizden beklememeliyiz. Önce biz duyarlı olmalı, çok çalışarak vatanımıza sahip çıkmalıyız. Üreterek ülkemizi kalkındırmalıyız.

Özel bir firmada güvenlik görevlisi Gürkan Sünter (29) “Yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkanı olsaydım öncelikli olarak otopark sorununu çözmek için çalışmalar yapardım. Lüleburgaz’daki araba çokluğu nedeniyle kaldırımlar hep araba dolu. Arabalar yüzünden insanlar evlerine girmekte zorlanıyor. Bu soruna katlı otopark yaparak çözmeye çalışırdım. Ayrıca şehir içinde özellik ara sokaklarda tırlar ve kamyonlar çok hızlı bir şekilde geçiyorlar. Bu konuda emniyet ve belediye ortaklaşa bir çalışma yapabilir. Lüleburgaz Belediyesinin su faturalarından aldığı vergilerin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Yerel seçimlerde ben seçilmiş olsaydım vergileri minimuma düşürmek için büyük bir çalışma yapmak isterdim. Ayrıca gelecek belediye yönetiminden de en büyük beklentim bu olacak. Özellikle kış aylarında şehrimizin içinde çok ağır bir kömür kokusu oluyor. Lüleburgaz’da kömür kullanımının minimuma indirilmesi konusunda çalışmalar yapardım. Şuan ki Belediyemiz bu konuyu duymaktan sıkılmış olabilir fakat sokak köpekleri özellikle gece geç saatlerde işten eve geldiğimizde büyük bir tehdit oluyor. Çete halinde gezen sokak köpekleri insanlara saldırıyor. Bu konuda nereye başvurmak gerekiyorsa başvurur ve gerekli çalışmaları yapardım. Son olarak da Lüleburgaz’ın büyük bir alt yapı sorunu var. Yağmur yağdığında her yer gölet gibi oluyor. Ayrıca uzun süre su birikintisi yollarda durduğu zaman çökmelere neden oluyor. Bu konularda çalışmalar yapardım ve yerel seçimlerde seçilecek kişinin yapmasını bekliyorum.” dedi.

Eski Sanayide Esnaf Ahmet Köse (29) “Benim yerel seçimlerde başa gelecek olan başkandan beklediğim öncelikli olarak Taş Köprünün yanına yayaların rahatlıkla geçebileceği bir yol yapılması. Taş Köprü, vatandaşların geçebileceği uygunlukta değil. Bu nedenle en azından yayalar için bir köprü yapılırsa kazaların daha azalacağını düşünüyorum. Şehrimizin belirli saatlerde trafiğe kapalı olan alanlarında sabah saatlerinde çok fazla trafik oluyor. Yolların dar olması sebebiyle bu konuda yolları tek yön yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Ayrıca Lüleburgaz’ın genelinde çöp konusu büyük bir dert oldu. Şehrimizin büyük bölümünde zamansız çıkartılan çöpler nedeniyle her yerde çöp görüyoruz. Buda Lüleburgaz’da görüntü kirliliğine neden oluyor. Bu konuda da çöpleri zamansız çıkartan kişilere cezalar yazılarak bir önlem alınabilir. Son olarak da sanayi esnafının en önemli sorunlarından birisi eski sanayide bankamatik bulunmaması. Eski sanayiye bankamatik konulabilir. Böylece müşterilerimiz çarşıya kadar gitmek zorunda kalmazlar.” ifadelerinde bulundu.

Serbest meslek erbabı Oğuz Tokgöz (39) “Lüleburgaz’ın en başlıca 3 sorunu var. Bunlar çöp, otopark ve sokak köpekleri. Lüleburgaz Belediyesi çöp sorununa konteyner koyarak çözüm bulacağını açıklamıştı fakat herhangi bir uygulama henüz ortada yok. Ayrıca çözümün çöp konteyneri değil yer altı konteyneri olacağını düşünüyorum. Sokak köpekleri konusunda ise belediyemizin bir şeyler yapması gerekiyor. Gerekirse Kaymakamlıkla birlikte çalışıp sokak köpekleri için büyük bir alana barınak yapılabilir. Sokak köpekleri şehrin içinde çok fazla olmaya başladı. Köpekler aç kaldıklarında da insanlara saldırabiliyorlar. Özellikle kadınlar ve çocuklar korkarak dışarı çıkıyorlar. Otopark konusunda ise insanlar özellikle şehrimizin belirli bölgelerinde dar sokaklar olması nedeniyle kaldırımlara park ediyor. Belediyenin bu duruma acil bir çözüm bulması gerekiyor. Özellikle Dere Mahallesi ve yakınlarında yeni yapılan binaların önünde kaldırım dahi bulunmuyor. Yollar oldukça dar. İstanbul’daki gibi çarpık bir kentleşme olmaya başladı. Belediyemiz buna acil bir çözüm bulmalı.” şeklinde konuştu.

Buğra KAYA – Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 15:35 tarihinde yazdırılmıştır.