Dere Mahallesi sakinleri kahvaltıda buluştu

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen kahvaltı sofrası etkinlikleri Dere Mahallesi kadınlarını buluşturan etkinlikle devam etti.
Dere Mahallesi sakinleri kahvaltıda buluştu  

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen ‘Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Kent’ projesi kapsamında düzenlenen kahvaltı sofrası etkinlikleri 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) Dere Mahallesi sakinlerini buluşturan etkinlikle devam etti. Dere Mahallesi’nde yaşayan Lüleburgazlı kadınlar Dere Mahallesi Muhtarı Yavuz İşçioğlu öncülüğünde kahvaltı etkinliğine katıldılar. Lüleburgaz Belediyesi ile Dere Mahallesi sakinlerini buluşturan etkinlikte kahvaltıların yapılmasının ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli bir konuşma gerçekleştirdi. Kentli kadınların sosyal ve kültürel anlamda güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen kahvaltı sofrası etkinliğinde konuşan Başkan Gerenli ‘’Sayın Dere Mahallesi Muhtarım, saygıdeğer hanımefendiler ve çocuklar, Lüleburgaz yıldızları Kadın Akademisi’nde bizlere katıldığınız, bizleri onurlandırdığınız için ben Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcılarım, daire müdürlerim ve çalışanlarım adına teşekkür ederim. Hepiniz hoşgeldiniz.

Toplumların ilerleyebilmesi, refahı yurttaşların eşit mücadelesi ile olur ama maalesef toplumlar içinde eşitsizlikler, sosyal ve ekonomik anlamda kadın ve erkek arasında yaşanıyor. Bu yüzden 2016 yılını Lüleburgaz Belediyesi olarak kadın yılı ilan ettik. O tarihlerde bir çoban ateşi yaktık, gittikçe yayıldığını, ateşin büyüdüğünü görüyoruz. Sizlerle burada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu mekânda kadın yılında yaptığımız etkinlikler içerisinde sizler için yaptığımız akademik bir tesis. Birazdan bununla ilgili bilgiler de bulacaksınız.’’ dedi. Etkinlikte daha sonra mahalle sakinleri tarafından talep ve istekleri dile getirildi. Dere Mahalle sakini Ayfer Kaçar, Dere Mahallesi Muhtarı Yavuz İşçioğlu’na teşekkür ettikten sonra talep ve isteklerini dile getirdi.  Lüleburgaz’da engelli park yerlerine sıklıkla park edildiğinden duyduğu şikâyeti ifade eden Kaçar, Yeni Mezarlık’a daha fazla servis aracı, belediye tarafından düzenlenecek halk günü ve mahallelerine spor aletleri bulunan park taleplerini dile getirdi. Huriye Kaya ise tarihi Mimar Sinan Köprüsü’ne yayalaştırma çalışması yapılmasını talep ederken Şenay Çalışkan mahallenin imar durumunu ve sit alanları olarak gözüken bölgenin durumunu sordu. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ise alternatif bir köprü projelerinin olduğunu, tarihi eserleri eski ve güzel hallerine getirmek için çaba sarf edeceklerini ve bin adet ıhlamur ekerek çevre düzenlemesi yapacaklarını söyledi. Gerenli, sokak köpekleriyle ilgili şikâyetleri Lüleburgaz Belediyesi Veterinerlik işlerine bildirilmesini vatandaşlardan istedi. Daha sonra etkinliğe katılan ANDEM Kurucusu ve Eğitimcisi Fatoş Kocabörek Açıl çocuk gelişimi ile ilgileri katılımcılar ile paylaştı. Açıl, çocukların geleceğimizin yapısını oluşturduğunu ve ailelerin çocuklara doğru davranışlar ile örnek olması gerektiğini söyledi. Etkinliğin sonunda konuşma yapan Dere Mahallesi Muhtarı Yavuz İşçioğlu ise ‘’ Böyle bir başkana sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Bundan sonra Lüleburgaz’da her şey daha farklı olacak. Belediyemiz ve mahallemiz birlikte çok güzel işler başaracağız. Değerli Belediye Başkanım Murat Gerenli’ye çok teşekkür ederim. Bazı sorunlarımız ile ilgili konuşmak istiyorum. Öncelikle atık sorununu yaratan bizleriz. Mahalle sakinlerimizden birini çöplerini çöp alma günü dışında çıkardığına gözlerimle şahit oldum. Biraz daha dikkat etmeliyiz. Emin olun atık sorunumuz duyarlı olursak çözülecektir. Ayrıca dün plakasını alamadığım bir aracın mahallemize 25 adet sokak köpeği bırakıp gittiğine şahit oldum. Dışardan köpek getiriyorlar. Fakat atıklarınızı o hayvanlara vererek onları doyursanız sizden biri olacaklarını göreceksiniz’’ dedi. Katılımcılar daha sonra tesis sorumlusu Dilhun Kurt ile beraber LYKA’yı gezdiler.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 08:43 tarihinde yazdırılmıştır.