Yıldırım Mahallesi kadınları kahvaltıda buluştu

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen kahvaltı sofrası etkinlikleri Yıldırım Mahallesi kadınlarını buluşturdu.
Yıldırım Mahallesi kadınları kahvaltıda buluştu  

 

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen ‘Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Kent’ projesi kapsamında düzenlenen kahvaltı sofrası etkinlikleri 10 Temmuz 2018 Salı günü saat 10.00’da Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) Yıldırım Mahallesi kadınlarını buluşturan kahvaltı etkinliğiyle devam etti. Yıldırım Mahallesi’nde ikamet eden kadınlar Yıldırım Mahallesi Muhtarı Hasan Kamacı ile beraber kahvaltı sofrası etkinliğine katıldılar. Lüleburgaz Belediyesi ile Yıldırım Mahallesi sakinlerini buluşturan etkinlikte kahvaltılar yapıldıktan sonra Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli bir konuşma gerçekleştirdi.  Başkan Gerenli ‘’Sayın Yıldırım Mahallesi Muhtarım, saygıdeğer konuklarımız, kadınlarımız sizlere ait olan bu mekânda Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde düzenlediğimiz kahvaltı sofrası etkinliğimize geldiğiniz için öncelikle kendim, daha sonra belediye başkan yardımcılarım, bütün çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum. Sizler bizleri doğuran, büyüten, bu hayata hazırlayan, her türlü zorluğa göğüs geren, bizleri kucaklayan, bizi biz eden analarımızsınız. Derdimizi paylaştığımız, birlikte büyüdüğümüz, hayatın her türlü zorluğunu birlikte göğüslediğimiz ve birlikte yürüdüğümüz kız kardeşlerimiz, bacılarımız ve hayat arkadaşlarımızsınız.

Sizlerin hayatta karşılaştıkları sıkıntıları, eşitsizliklere, her türlü soruna dikkat çekebilmek, toplumdaki hak ettiğiniz yeri sağlamak amacıyla 2016 yılını Lüleburgaz Belediyesi olarak kadın yılı ilan ettik. O tarihlerde bir çoban ateşi yaktık, durgun suya taş atarak bir dalga oluşturmaya çalıştık. Şimdi bu ateşin yayıldığını ve dalganın büyüdüğünü görüyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor ve sizlerle beraber oluyor. O yıl yapılan etkinliklerin bence en önemlisi bugün içinde bulunduğumuz ve Lüleburgaz’ın yıldızları olan sizlere yakışır akademik bir tesis olan kadın akademisi. Bugün burada hem kahvaltı yapacağız, hem sorun ve talepleriniz dinleyeceğiz. Hem de tesis sorumlusu arkadaşımızla birlikte tesisi gezeceğiz.’’ dedi. Etkinlikte daha sonra Yıldırım Mahallesi kadınları, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye talep ve şikâyetlerini ilettiler. Yıldırım Mahallesi sakinleri Bilgehan Yerlikaya ve Kadriye Bostan, Yıldırım Mahallesi’nde yer alan derenin ıslah edilmesi talebinde bulunurlarken, Gülümser Çetin ‘’Çevremizi önce kendimiz temiz tutmalıyız, ilk görev bizde daha sonra belediyemizde olmalı’’ diyerek özeleştiri yaptı.  Süheyla Kocaman ise mahallede yer alan sokak köpeklerinden duyduğu şikâyeti dile getirdi. Katılımcıların talep ve şikayetlerini dile getirmesinden sonra Eğitmen ve Yaşam Koçu Hülya Çizikman Yıldırım Mahallesi kadınlarına annelik ve çocuk gelişimi ile ilgili bilgiler verdi. Ailelerin çocuklarına örnek olması gerektiğini söyleyen Çizikman, çocukların kendileri gibi davranabilecekleri bir ortam yaratmak gerektiğini belirtti. Çocuklara üç sihirli söz olan ‘teşekkür ederim, seni seviyorum ve rica ederim’ sözlerini kullanmaktan çekinmemek gerektiğini ifade etti. Daha sonra LYKA sorumlusu Dilhun Kurt, katılımcılara tesisi gezdirdi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 14:45 tarihinde yazdırılmıştır.