Barış Mahallesi kadınları kahvaltıda buluştu

Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz mahalle muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen kahvaltı etkinliklerinin ikincisi 2 Temmuz 2018 pazartesi günü Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde(LYKA) Barış Mahallesi’nde ikamet eden kadınların katılımıyla gerçekleştirildi.
Barış Mahallesi kadınları kahvaltıda buluştu  

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) 2 Temmuz 2018 pazartesi günü saat 10.00’da başlayan etkinlikte Barış Mahallesi kadınları kahvaltıda buluştu. Kentli kadınların katılımıyla sağlanan etkinlikte Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, mahalle sakinlerinin kahvaltılarını yapmalarının ardından mahalle ile ilgili duydukları şikâyet ve isteklerini dinledi. Barış Mahallesi sakini Dilfürüz Toraman ve Cahide Vatansever, mahallelerinde yaşadıkları çöp ve atık sorunu ile yaşadıkları gürültü problemine dikkat çekti.

Gece saatlerinde bile çok fazla gürültü yaşandığından dolayı rahatsız olduklarını söyleyen ve mahallenin atık sorununa değinen mahalle sakinlerine Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli atık sorunu için projelerini sunacaklarını ve uygulayacaklarını, gençler için ise daha fazla yeşil alan yaratacaklarını söyledi. Barış Mahallesi sakinlerinden Esra Çelik ise Lüleburgaz içinde sefer düzenleyen 5 No’lu minibüs hattının seferlerini daha ileri saatlere taşınmasını istediğini, şehir içinden hızlı geçen araçlardan rahatsız olduklarını ve mahallelerine daha fazla kasis yapılmasını istediklerini söyledi. Başkan Gerenli mahalle sakininin bu talebi üzerine trafik komisyonunun sadece okul ve cami bulunan bölgelere kasis konmasına izin verdiğini ve bunu yapmalarının mümkün olmadığını belirtti. Barış Mahallesi kadınlarının istek ve şikâyetlerini dile getirmelerinin ardından Antalya Danışmanlık ve Eğitim Merkezi(ANDEM) Kurucusu ve Eğitmeni Fatoş Kocabörek Açıl bir konuşma gerçekleştirdi. Açıl konuşmasında komşuluğa değinerek eski zamanlarda insanların komşularıyla olan ilişkilerini ve komşunun aileden biri sayıldığından bahsetti. Daha sonra Fatoş Kocabörek Açıl, yaptığı konuşma içerisinde Barış Mahallesi kadınlarını bir araya getirerek tanıştırıp kaynaşmalarını sağladı. Etkinlik kentli kadınların tesisi gezmeleriyle sona erdi.

Buğra KAYA

                                                       

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 08:32 tarihinde yazdırılmıştır.