Başbakan Binali Yıldırım Lüleburgaz’da miting yaptı

Başbakan Binali Yıldırım, Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda yapılan mitingde konuştu. Yıldırım, "İstanbul-Lüleburgaz-Babaeski-Kırklareli-Kapıkule hızlı trenine başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Çok yakında ihalesi tamamlanıyor. 2 milyar lira, helal olsun Lüleburgaz'a." dedi.
Başbakan Binali Yıldırım Lüleburgaz’da miting yaptı  

Başbakan Binali Yıldırım 10 Haziran Pazar günü saat 17.00’da Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde Lüleburgazlı vatandaşlarla bir araya geldi. Mitinge Başbakan Binali Yıldırım’ın yanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ 1.sıra Milletvekili Adayı Mustafa Şentop, Tekirdağ 2.sıra Milletvekili Adayı Mustafa Yel, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Kırklareli 1.sıra Milletvekili Adayı Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli 2.sıra Milletvekili Adayı Volkan Göç, AK Parti Kırklareli 3.sıra Milletvekili Adayı Kadriye Tokat, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, AK Parti Kırklareli İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, AK Parti Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gündüz, AK Parti Lüleburgaz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdussamed Kayalı katıldı.

Mitingde ilk olarak AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç söz aldı. Koç, konuşmasında, “Reisi Başkan yapmaya var mıyız? 2019-2023-2053-2070’ehep beraber var mıyız? Rabbim birliğimizi daim etsin. Rabbim yolumuzu aydınlık kılsın. Muhabbetinizi daim kılsın. Ezanlarımızı dindirmesin, bayrağımızı indirmesin. Yolumuz aydınlık, geleceğiniz aydınlık, devletimiz gayi olsun kadir geceniz mübarek olsun.” dedi.

 

Son Başbakan Binali Yıldırım

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ise konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım’ın son Başbakan olduğunu belirtti. Çiler, “Cumhuriyet tarihimizin vefalı ve son Başbakanı sayın Binali Yıldırımı bugün burada misafir edeceğiz. Bugün burada tam 2 hafta sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi için danışma ve dayanışma için toplandık. Bu seçim Mustafa Kemal’in önderliğinde manda ve himayeyi kabul etmeyip, bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz kurtuluş savaşı kadar, Adnan Menderes ile gerçek demokrasiye geçtiğimiz 1950 seçimleri kadar, Atatürk’ün vasiyeti olan ve yakalamak üzer olduğumuz muasır medeniyetler seviyesini avucunun içinde kaçırabilme tehlikesi ile karşı karşıya olduğumuz için, vatan millet, bağımsızlık, demokrasi velhasıl Türkiye’nin geleceğini belirleyecek, hesabı torunlarımız tarafından bize sorulacak olan çok önemli bir seçimdir. Anadolu’ya Alparslan ile adımımızı attığımız 1071, Avrupa’ya yürüdüğümüz ve İstanbul’u fethettiğimiz 1453 yılından beri batı dediğimiz haçlılar bizi asla yenememiş ve kabullenememişlerdir. Bizi birbirimize düşürerek, içeriden karıştırarak Osmanlı imparatorluğunu yıkmış fakat yine de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna engel olamamışlardır. Gözleri hala dünyalar güzeli İstanbul ve Türkiye’dedir. Ve 2000’li yıllara geldiğimizde Allah gani gani rahmet eylesin hepsi tarih sayfalarına çığır açmış Alparslan, Fatih Sultan Mehmet Han, Ulu Önder Atatürk, Menderes, Özal, Erbakan ve diğer tüm önderlerimiz gibi çelik hamurundan yoğurulmuş bir lider sayın Recep Tayyip Erdoğan çıkıp Türkiye’yi Dünya’nın gelişmiş ilk 10 devleti arasına harçsız, borçsuz sokmaya kalkınca böl parçala yık taktiği ile bir taraftan PKK, bir taraftan PYD, bir taraftan DAEŞ tüm terör kuruluşları ile savaşıp diğer taraftan Amerikan mandasını Türkiye’ye getirmek üzere FETÖ belasını da başımıza sarmışlardır. Şuanda inanın 7 düvelle savaşıyoruz. Türkün Türk’ten başka dostu yok. Hepimiz bir geminin içerisinde açık denizde yol alıyoruz. Ama bu gemi içinde kurtarma sandalları olan bir lüks gemi değil, bu bir savaş gemisi sandalları yok. Batarsa kimse kurtulamaz. Onun için parti ayrımı yapmaksızın tüm hemşerilerime sesleniyorum. Gelin yüksek Türkiye’nin bu hızını kesmeyelim. Bu seçimde Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları Sayın Devlet Bahçeli’ye destek olalım. Oylarımızı Cumhur ittifakını temsil eden Recep Tayyip Erdoğan ismine tercih mührünüzü basarak kullanalım. Hepimiz rahat bir nefes alalım. Birbirimize değil Dünya’ya kafa tutalım.” dedi.

“Dünya’da 12 seçimi kazanan tek partiyiz”

AK Parti Kırklareli 1.sıra Milletvekili Adayı Selahattin Minsolmaz, “2001’de kurulduktan sonra bu milletin, sizlerin helal oylarıyla 2002’de tek başına iktidar olmuş bir partinin hep birlikte çalışanları, milletvekilleri, teşkilatı ve oy veren insanlarıyız. 2002’den beri girdiğimiz 12 seçimde aziz milletimiz yaptığımız hizmetleri bu ülke için AK Parti’nin yaptığı bütün icraatları takdir etti. Dünya’nın hiçbir yerinde girdiği 12 seçimde birinci olan bir iktidar yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçtiğimiz 10 Ağustos 2014 seçimi ile beraber 3 tane yerel seçimi, 5 tane genel seçimi ve 3 tane referandum olmak üzere 12 tane seçimi sizlerin oylarıyla birincilikle alarak millete hizmet etmeye devam ettik. İnşallah şimdi 13.seçimde de birinciliği alarak milletimizden hizmet hakkının vizesini sizlerden istiyoruz. Kim ne derse desin muhalefet içeriden veya dışarıdan Türkiye’nin kalkınmasından rahatsızlık duyanlar ne derlerse desinler millet hizmet yapanla, eylem yapanı ayırt ediyor. Yaparsa kim yapar? AK Parti yapar. Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve hamdolsun onun güçlü ekibi yapar. Yapmıştır ki millet 12 seçimde arka arkaya birinci getirmiştir.

“AK Parti davası Türkiye davasının ötesindedir”

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Adayının 16 yıldır yaptıkları çok önemli ama AK Parti davası sadece Lüleburgaz, sadece Kırklareli, sadece Türkiye davası olmasının ötesindedir. Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın kaderi, Türkiye’nin kaderi ümmetin kaderi ile üst üste gelmiştir. Mübarek Ramazan Ayı’nı kanla açtılar. Amerika’nın yapmış olduğu provokasyonla tüm semavi dinlerin başkenti olan Kudüs’ü sadece İsrail’in başkenti olarak ilan etmek provokasyonu ile buna karşı gelen Filistinli Müslümanların 62 tanesini katlettiler. Buda yetmediği gibi 3 bin tane din kardeşimizi yaraladılar. O mazlum halkların yanında bugüne kadar sadece Recep Tayyip Erdoğan durdu. Bundan sonrada durmaya devam edeceğiz. Biz artık Türkiye’deki oyunu bozduk bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Vekil Adayı Minsolmaz’ın ardından Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, Tarımda 16 yılda Türkiye'yi 4. sıradan Avrupa'nın birinci ülkesi haline getirdiklerini belirterek, “Geçen 10 yılda dünya krizden krize sürüklenirken, Türkiye 8 milyon vatandaşına iş buldu. Diyorlar ki 'Türkiye'de büyüme sanal.' Türkiye, yüzde 7,4 büyüdü geçen sene. Türkiye'de 2003'te yılda 9 bin traktör satılıyordu. Geçen sene 73 bin traktör satıldı. Bu mu sanal büyüme? 2003'te 91 bin, 2017'de 723 bin otomobil satıldı. Bu mu sanal büyüme?

Ekonomik büyümede, refahta daha güçlü atılımları birlikte yapacağız. Bugünümüz, yarınımız, geleceğimiz olan gençlerle Cumhuriyetimizin 100. yılına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine birlikte yürüyeceğiz inşallah. Yeni dönem güçlü meclis, güçlü hükümet dönemidir. 25 Haziran sabahı meclis daha itibarlı, hükümet daha güçlü, yargı daha etkin olacak. Biz, bu seçime Cumhur İttifakı olarak giriyoruz. Cumhur İttifakı nedir? 15 Temmuz'da alçak FETÖ'cülere bayrağı teslim etmeyen, ezanları dindirmeyen, bayrağımızı indirmeyen ruhtur, Yenikapı ruhudur. Terörü bu ülkenin topraklarından kazımak ve vatanımızı, milletimizi en güvenli hale getirmek için hayatını ortaya koymaktır. Cumhur İttifakı'nda AK Parti, MHP, BBP, Türkiye'nin ay yıldızlı bayrağını en yükseklere taşımaya çalışan vatan evlatları var.

“İnce, Edirne’yi çok sevdiğinden gitmedi”

Cumhurbaşkanı adaylarının belli olduğu hemen ilk günden itibaren Muharrem İnce, koşa koşa Edirne'ye gitti. Niçin gitti biliyor musunuz? Edirne'yi çok sevdiğinden mi gitti? PKK'ya açıkça destek veren, PKK'lıların cenazesine gitmeyenleri cezalandırırım diyen, hapisteki 6-7 Ekim olaylarının failini ziyarete gitti. Cumhuriyetin kurucusu CHP'ye destek veren kardeşlerime sesleniyorum; bölücülere, bu ülkenin polisini, evlatlarını, öğretmenlerini gözünü kırpmadan öldürenlere destek vermek neyin nesi oluyor? Buradan soruyorum; Atatürk'ün partisini bu duruma düşürenlere hesap soracak mısınız?

FETÖ, PKK, DEAŞ başta olmak üzere terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Yıldırım, "Sürekli Tayyip Erdoğan'ı indirmekten bahsediyorlar. Dışarıdaki sözde dostlarımız da aynı şeyi söylüyorlar. 'Türkiye'yle birlikte yol yürürüz ama Tayyip Erdoğan olmasın.' Niye? Tayyip Erdoğan dik duruyor, dik, eğilmiyor. Onun için hazmedemiyorlar. Terörü bu ülkenin başına bela olmaktan çıkarmaya ant içtik, yemin ettik. İnanın ki bunu da halledeceğiz. Türkiye'de zaten terörü bitme noktasına getirdik. Şimdi Kandil'e kaçıyorlar, Sincar'a kaçıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar enselerindeyiz, bulundukları yerde etkisiz hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Batman'da öğretmen Aybüke Yalçın'ın şehit edilmesinin birinci yılı olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Terör bu ülkeye büyük acılar yaşattı. Şimdi artık bu acıları sona erdirmek zamanıdır. Bunun yolu da bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." diye konuştu.

Lüleburgaz’a Hızlı Tren müjdesi

Başbakan Yıldırım, Lüleburgazlıları yakından ilgilendiren projelerinden de bahsederek, “Şimdi iki tane önemli projeden bahsedeceğim. Lüleburgaz için hayati öneme sahip birinci müjdem, İstanbul-Lüleburgaz-Babaeski-Kırklareli-Kapıkule Hızlı Treni'ne başlıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Çok yakında ihalesi tamamlanıyor. Çok güzel bir istasyon Lüleburgaz'da olacak, Büyükkarıştıran'da olacak, Babaeski'de olacak, Kırklareli'nde olacak. Buradan İstanbul, Edirne komşu kapısı olacak.”dedi.

İkinci projenin de Çanakkale Köprüsü olduğunu, dünyanın en uzun asma köprüsünün inşaatına başladıklarını söyleyen Yıldırım, "Bu köprüden bütün Ege, bütün Avrupa gidiş gelişleri buradan geçecek, Lüleburgaz'dan Kırklareli'den, Edirne'den Çorlu'dan Gelibolu'dan, Hayrabolu'dan geçecek ve buraların ekonomisi daha da canlanacak, havanız daha da değişecek." dedi.

“Nohudu da tarım destekleri listesine aldık”

Genç Lüleburgazlı çiftçilerin son iki yılda 45 projesini desteklediklerini anlatan Yıldırım, "Kırklareli'nin hububat deposu olan Lüleburgaz'a desteğimiz artarak devam edecek. Bu sene tohumu da nohudu da tarım destekleri listesine aldık, hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Ahmetbey Barajıyla Lüleburgaz’a 10 milyon m3 su sağlanacak

Yıldırım, Lüleburgaz Ahmetbey Barajı'nın temelini bir süre önce attıklarını dile getirerek, bu barajla ilçeye 10 milyon metreküp su sağlanacağını ve 12 bin 500 dönüm arazinin bollukla, bereketle suyla buluşacağını kaydetti. Lüleburgaz Turgutbey göletini de hizmete aldıklarını aktaran Yıldırım, Lüleburgaz Çengelli Göleti için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Yıldırım, Lüleburgazlı esnafın çok çalışkan ve girişken olduğunu belirterek, "Biz de onları ihmal etmedik. 2010 yılından bu yana 156 esnafımıza düzenli destek sağladık. 2012'de kurduğumuz Evrensekiz Organize Sanayi bölgemizdeki 12 parsel üretime geçti. Burada bin 530 tane kardeşim iş, aş sahibi oldu. Yine aynı yıl kurduğumuz Büyükkarıştıran Organize Sanayi Bölgesi'nde 123 parselde 8 bin kardeşimiz iş sahibi oldu. Akıl teri döküyor, alın teri döküyor." diye konuştu.

Lüleburgaz'a 53 milyon liralık toplu konut yaptıklarını ve öncelikle 804 konutun yapımını bitirerek hak sahiplerine teslim ettiklerini kaydeden Yıldırım, yaptıkları hiçbir şeyi yeterli görmediklerini, daha fazlasını yapmak için de Lüleburgaz'dan, Kırklareli'nden yetki istediklerini söyledi.

Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"24 Haziran'da hazır mısınız Lüleburgaz? Emin olun kardeşlerim yarınımız bugünümüzden çok daha güzel olacak. Yarınımız daha da aydınlık olacak. Bu söz Recep Tayyip Erdoğan'ın sözüdür. Bu söz onun yol arkadaşı Binali Yıldırım'ın sözüdür. Bu söz, AK Parti'nin sözüdür. Biliyorsunuz AK Parti'nin sözü senettir. Bizde yalan olmaz. Bizde abartı olmaz. Bizde boş vaat hiç olmaz. Biz laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyan bir iktidarız. Değerli kardeşlerim 12 seçimi sizin desteğinizle başarıyla geride bıraktık. 24 Haziran'da yine sizlere geliyoruz. Öğrenciler karnelerini aldılar, tatili hak ettiler. Bizim karnemizi de 24 Haziran'da siz vereceksiniz, siz? Bizim yolumuz millet yoludur, kardeşlik yoludur. Büyük ve güçlü Türkiye yoludur. İşimiz hizmet, gücümüz millet diyoruz."

Ak kadrolarla aydınlık yarınlara kararlılıkla yürüdüklerini dile getiren Yıldırım, "Gelecek Türkiye'nin olacak. Gelecek aziz milletimin olacak. Lüleburgazlı kardeşlerim. Haydi bir daha diyor muyuz? Bu şarkı burada bitmedi diyor muyuz? Yaparsa AK Parti yapar diyor muyuz? Vakit Lüleburgaz vaktidir diyor muyuz? O zaman vakit bu vakit diyoruz.” dedi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:

"24 Haziran'dan Cumhur İttifakı'nı başarıyla çıkarmak için kalan 12 gün içerisinde durmadan, yorulmadan çalışmaya söz veriyor muyuz? Kalkınma, istikrar, devam etsin, Türkiye büyüsün diyor muyuz? Bolluk, birlik, bereket ülkemize gelsin diyor muyuz? Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'la, AK Parti'yle, aziz milletimizin kutlu yürüyüşüne devam diyor muyuz? Cumhur İttifakı'nın kadrolu eli Meclis'e en güçlü şekilde girsin istiyor muyuz? Durmak bilmeden, yorulmak bilmeden yola devam mı? Lüleburgaz'ın saygıdeğer güzel insanlarını, hanımefendileri, gençleri, sevgili çocukları bir kez daha yürekten selamlıyorum. Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyorum. 24 Haziran zaferimizi de şimdiden tebrik ediyorum.”

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 14:30 tarihinde yazdırılmıştır.