Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğa Koleji Anadolu Lisesi t-MBA Meclisi işbirliği ile yapılan 3.Girişimcilik Zirvesinde ödüller sahiplerini buldu.
Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu  

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Girişimcilik Zirvesi Ödül Töreni 16 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’da Aşkiye Neşet Çal Sahnesinde gerçekleştirildi. Ödül Törenine Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Başkan Yardımcıları Kevser Özkan, Rasim Aslan, Necmi İnci, Özel Doğa Koleji Lüleburgaz Kurucusu Erdal Karakuş, LTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Bayraktar, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program yapılan konuşmalarla devam etti. Özel Doğa Koleji Lüleburgaz Kampüsü Kurucu Temsilcisi Erdal Karakuş yaptığı konuşmasında, “Okullar günümüzde 4 duvarla sınırlı yerler değiller. Çocuklarımız hukuk, ekonomi, para yönetimi,  insan kaynakları gibi dersleri görüyorlar. Bu derslerden edindikleri bilgileri sahalarda pekiştirmek adına mesleki gözlem ve staj yapıyorlar. Orada farklı insanlarla, farklı mesleklerle tanışıyorlar. Kendilerine geleceğe dair rol model olarak benimseyecekleri insanları, meslekleri görme imkânı buluyorlar. Okulumuzun ikinci yılında düşündük ki biz bunu bir girişimcilik zirvesi ile pekiştirelim. Çocukların sahalarda gözlemledikleri bu hayata değer katan şeyleri herkesin gördüğü ama onu bir değere dönüştüremediği girişimcileri farklı kılan özellikleriyle keşfetmeleri adına böyle bir etkinlik düzenledik.

 

Ben buradan tüm gençlere hayatın sadece sınavlardan ibaret olmadığını, çok yönlü olarak hayata hazırlanmaları gerektiğini söylemek istiyorum. Çünkü sınav bizim için bir araç ama hiçbir zaman amaç olmamalıdır. Girişimcilik zirvesine katılan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

LTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Bayraktar ise yaptığı konuşmada, “Girişimci, kısaca mal veya hizmet üretimi yapmak amacıyla üretimi en kazançlı koşullar altında bir araya getiren kişiye diyoruz. Girişimci olan kişi hem para kazanır ama daha da önemlisi ekonomik bir değer üretir. Başka kişilere de istihdam sağlar. Yetenek, birikim ve cesaret girişimciyi ortaya çıkaran özelliklerdir. Girişimci, iş kurma konusunda sağlam ve cesur adımlar atabilmelidir. Kendine güvendiği ve birikim sahibi olduğu konuda iş kurmalıdır. Girişimci, öngörü sahibi olmalı, gerektiğinde geri adım atıp, yeniden başlayabilmeli ve yaptığı işin sorumluluğunu üstlenmelidir. Ayrıca yaratıcı, iyimser, sürekli yeni fikirler üreten biri olmalıdır. Genelde de başkalarını motive edebilmeli, liderlik vasıflarına sahip olmalıdır. Başarı isteği ve tutkusu olan kişiler ideal birer girişimci olabilirler. Bir işe başlarken her şart mükemmel değildir. Bunu mükemmele çevirmek çok çalışmakla olur. İşe nasıl başlandığı değil, fark yaratmanın önemi başarıyı getirir. Teknolojiyi kullanın, eleştirilere açık olun, doğru zamanda doğru yatırımı yapın.” dedi.

3.Girişimcilik Zirvesinde Ödül alan isimler ise şu şekilde;
Kurumsal Başarı Ödülleri; Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Karaman, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez.
Yaşam Boyu Başarı Ödülleri; Dr. Tansel Barış, Hasan Topuz, Fahri Cömert, Yusuf Türkoğlu.
Yılın Kurumsal Girişimcisi Ödülleri; İbrahim Turut, Mustafa Çamlıca.
Yılın Proje Ödülleri; Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürü Abuzer Sağdıç, Lüleburgaz Devlet Su İşleri Müdürü Mustafa Öğretmenoğlu.
Yılın Girişimci Kadın İşletmecisi Ödülü; Zeynep Arca Şanlıel.
Yılın En Başarılı Kadın Yöneticisi Ödülü; Güzide Taşova
Yılın Genç Girişimci Ödülü; Gökhan Geyik.
En Başarılı Sosyal Proje Ödülleri; Lüleburgaz Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Dilek Çetin Çivi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Reşide Candan, Bilgi İşlem Müdürü İbrahim Zengin.
Liselerarası Girişimcilik Ödülleri; Utku Hasko, Ali Andaç Koç.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 13:02 tarihinde yazdırılmıştır.