Kepirtepe’de Mezuniyet Coşkusu

1938’den beri 80 yıllık dev bir çınar olarak ayakta duran ve Trakya’nın, ülkemizin aydınlanma ışığı olan, Kepirtepe’nin 10 binlerce mezunundan sonra, bu yıl 135 öğrencisini daha mezun ettiği 76. Mezuniyet töreni 11 Mayıs Cuma günü okul kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.
Kepirtepe’de Mezuniyet Coşkusu  

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Şube Müdürü Hamdi Özturgut, Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Gül ve mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Okul Müdürü Halil İbrahim Toklu açılış konuşmasını yaptı. Toklu konuşmasında; “Kepirtepe, defalarca isim değiştirdi. Köy Enstitüsü iken İlköğretmen Okulu oldu. Öğretmen Lisesi iken Anadolu Öğretmen Lisesi oldu. 2014 yılında da malumunuz Anadolu Lisesi türüne dönüştürüldü. Bundan 4 yıl önce adının Anadolu Lisesi olmasının okulumuzun başarısını, okulumuzun eğitimdeki misyonunu etkilemeyeceğini iddia etmiştik. Anadolu Lisesi olarak da Kepirtepe’nin eğitimdeki yerinin devam edeceğini söylemiştik. Bugün Anadolu Lisesi olarak ilk mezunlarımızı veriyoruz. Bu yıl eğitim sistemimizdeki değişikliklerden sonra Kepirtepe, sınavla öğrenci olan okul olmaktan çıkartılmış, adrese göre öğrenci alan okul olmuştur. “Tüm Trakya’nın bölge okulu” vasfını taşıyan bu okul, maalesef bugün, birkaç mahalleden öğrenci alabilen ve sadece ilimiz genelinden yatılı öğrencilere açık bir mahalle okulu konumuna getirilmiştir. Bu husus Kepirtepe camiasını ve Trakya’daki birçok kişiyi derinden üzmüştür.

80 yıl önce kurulduğu günden bugüne nasıl ki Türkiye’ye aydınlık beyinler yetiştirmişse; bundan sonra da daha çok çalışarak, inat ve kararlılıkla aydınlık yolunda yürüyecektir. Öğrencilerinin akademik yönden olduğu gibi, kültürel ve sosyal yönden de gelişimlerini sağlayarak ve her yönden doyuma ulaştırarak, Trakya’da eğitim meşalesini en önde taşımaya devam edecektir. Henüz tamamlanmamış olmasına rağmen sadece bu yıl sporda; 5 İl Birinciliği, 34 İlçe ve Bölge Derecesi, 7 Türkiye derecesi ve 1 Türkiye şampiyonu başarıları elde edilmiştir. Sadece bu yıl 37 sosyal ve kültürel etkinlik ve başarılara da imza atılmıştır. Bundan sonraki öğretim yıllarında da Kepirtepe, akademik başarısının yanında her türlü sosyal ve kültürel alanda da başarılarını artırarak devam ettirecektir. Bu konudaki inanç ve kararlığımızı hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Ve bu yüzden diyoruz ki; “Geçmişte Kökümüz, Gelecekte İmzamız var.” dedi.

Okulun ilk üçünü kardeşler parselledi

Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Gül ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin’in konuşmalarından sonra dereceye giren öğrencilerin açıklandı. Okul tarihinde bir ilk gerçekleşerek ilk üç dereceyi üç kardeş paylaştı. 2017 – 2018 Öğretim Yılı okul üçüncüsü, 94,19 puan ortalamasıyla 12/A sınıfından Ali Erdal, okul ikincisi, 95,86 puan ortalamasıyla 12/A sınıfından Can Erdal, okul birincisi 95,93 puan ortalamasıyla 12/A sınıfından Barış Erdal oldu.

Okul birincisi olan Barış Erdal’a plaketini İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, okul ikincisi olan Can Erdal’a plaketini Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Gül, okul üçüncüsü olan Ali Erdal’a ise plaketini Şube Müdürü Hamdi Özturgut verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin dereceye giren öğrencilerin velilerini de sahneye davet ederek böyle başarılı evlatlar yetiştirdikleri için onları tebrik etti ve dereceye giren öğrencilerin ve ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

Okul Birincisi Barış Erdal yaptığı konuşmada “4 yıl… Acısıyla tatlısıyla, göz açıp kapatıncaya kadar geçen, Kepir tarihi için kısa ama bizim için çok uzun, çok güzel anılarla dolu dile kolay 4 yıl… Aslında okula ilk geldiğim zaman okulun konumu sebebiyle biraz karamsarlığa düşmüştüm ama daha okulun ilk gününde, yurtta kaldığım ilk gece, abilerimizin ziyaret etmesi, bizimle bu kadar ilgilenmeleri beni etkilemişti. Bu okulun gelenekleri olduğunu, başka hiçbir lisede Kepirtepeninki gibi kardeşlik ortamını bulamayacağımı söylediler. O zaman bunlara pek inanasım gelmemişti, burasını normal bir lise sanmıştım ama zaman geçtikçe ne demek istediklerini çok iyi anladım. Kepirtepeli olmanın gerçekten ayrıcalık olduğunu tüm kalbimle fark ettim.

Bana göre önemli olan okul birincisi ya da başka bir şeyin birincisi olmak değildir. Önemli olan kendini ifade edebilen, ruhu bağımsız ve topluma bir şeyler katabilen bir birey olmaktır. Bu yüzden de Kepirtepede okuduğum için kendimi şanslı hissediyorum çünkü Kepirtepe bizi kendi ayaklarımızın üzerinde durabilen gençler yaptı. Bunlar için tekrardan tüm öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve Kepir Ana’ya teşekkür ediyorum. Önümüzde bir üniversite sınavı var. Buradan sınava girecek bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ben herkesin hedeflediği yerleri kazanabileceğine inanıyorum. Bizler, Kepirtepe Anadolu Lisesinin ilk mezunları… Kepirtepenin ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği gençler olarak güzel Türkiye’mizin daha da iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Ulu Önderimizin de dediği gibi “Bizler çalışmak değil, çok çalışmak zorunda olan bir milletin evlatlarıyız.” Ve biz bunun sonuna kadar farkındayız ve bunu yapacağımıza söz veriyoruz. Gelecek bize emanettir.”

Şanlı bayrağımız ve okul flaması okul birincisi Barış Erdal tarafından 11. Sınıfların dönem birincisi Ekrem Ege Selvi’ye devredildi. Devir – teslim töreninin ardından okul birincisi Barış Erdal, Sınıf Rehber Öğretmeni İrem Demirbaş eşliğinde okul kütüğüne plaka çaktı.

Mezun öğrencilerimizin sınıf öğretmenlerinden temsili diplomalarını almalarının ardından Okul Müdür Yardımcılarından Mustafa Uludağ yönetiminde mezun öğrenciler Kepirtepe Marşı söylendi. Kep atma töreni öğrenci okul başkanı Işıkay Öncel komutu ile gerçekleştirildi.
Haber Merkezi

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 07:17 tarihinde yazdırılmıştır.