Lüleburgaz Lisesi 57. Dönem Mezunlarını uğurladı

Lüleburgaz Lisesi’nde 14 Mayıs 2018 pazartesi günü saat 18.00’da okul bahçesinde 2017-2018 yılı mezuniyet töreni düzenlendi.
Lüleburgaz Lisesi 57. Dönem Mezunlarını uğurladı  

Düzenlenen törenle 57. dönem mezunları yeni yaşamlarına başarı dilekleriyle uğurlandı. Lüleburgaz Lisesi 2017-2018 eğitim döneminde 4 şubeden 127 öğrencisini mezun etti.

Mezuniyet törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, öğrenci ve velileri katıldı. Tören Lüleburgaz Lisesi Öğretmeni Mürvet Cenik ‘in açılış konuşmasıyla başladı. Mezun öğrencilerin alana çağırılmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Okul Müdürü İsmail Yener yaptığı konuşmasında “ Bu okula geldiğimde iddialı, özgüveni yüksek, elini taşın altına koymaktan çekinmeyen öğretmen ve öğrencilerle karşılaştım. Bu kadar iddialı insanların olduğu yerde bir kez bile kavga olmayışı şaşırtıcıydı. Ancak Ayran Günü’nde 68 yılı eski mezunumuzu dinlerken bunun nedenini anladım. Konuşmasında Lüleburgaz Lisesinin kendilerini birer beyefendi ve hanımefendi olarak yetiştirdiğini söylemişti. Gençler sizler de artık birer beyefendi, hanımefendisiniz. Daha büyük hedeflere ulaşma zamanı geldi. Dünyanın her yerinde olacaksınız. Eminim sizleri siyasette, ticarette göreceğiz’’dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin de yaptığı konuşmasında yeni mezunları kutladı bundan sonra eğitim ve iş hayatlarında başarılar diledi. Ardından mezun olan Lüleburgaz Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Gizay Çetin veda konuşması yaptı. Gizay Çetin ‘’ Lüleburgaz Lisesi ailesine katılışım 4 sene önce başladı. Heyecan içindeydim ancak heyecanımı yenmemi sağlayan öğretmen ve idarecilerime teşekkür ederim. Lise maçlarından, tiyatrolara, okul konserlerimizden bilim şenliklerimize okulumuz hep en iyisi oldu ve olmaya devam edecektir. Her güzel şeyin sonu vardır ve buradan ayrılmanın üzüntüsü içindeyim . Ayrılık gidene zor. Giden yalnızdır. Her köşesinde hatıram olan okulumdan ayrılmak çok zor.’’ diye konuştu. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin tarafından dereceye girerek mezun olan öğrencilere plaketleri takdim edildi. Bayrak ve flama devir teslim töreninin ardından okul birincisi Yelda Arlı kütüğe plaka çaktı. Okulu birincilikle bitirerek mezun olan Yelda Arlı’nın veda konuşmasının ardından mezun öğrencilere sınıf öğretmenleri tarafından temsili diplomaları verildi. Mezun öğrencilerin kep atma heyecanını  yaşamalarından sonra Lüleburgaz Lisesi bir ilke imza atarak mezun öğrencileri için ‘mezuniyet kınası’ düzenleyerek etkinliği tamamladı.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 22:40 tarihinde yazdırılmıştır.