Sokollu Mehmet Paşa Camii Şadırvanının tadilatı bitti

Lüleburgaz Sokollu Mehmet Paşa Camii’nin yaklaşık bir senedir inşaatı devam eden şadırvanı 13 Mayıs 2018 Pazar günü yapılan açılışla tekrar hizmete girdi.
Sokollu Mehmet Paşa Camii Şadırvanının tadilatı bitti  

Sokollu Mehmet Paşa Camii Şadırvanının inşaatının tamamlanmasının ardından 13 Mayıs 2018 Pazar günü yapılan açılışla şadırvan tekrar halkın hizmetine sunuldu. Açılışa Sokollu Mehmet Paşa’nın 13. Kuşak torunu Abdulkadir Sokollu, şadırvana yapılan tadilatın projesini hazırlayan Mimar Özge Başağaç ve Sokollu Camii İmamı Ahmet Bostancı katıldı.

Abdulkadir Sokollu yaptığı konuşmasında ‘’ Sokollu Mehmet Paşa Camii Kanuni Sultan Süleyman tarafından menzil külliyelerini Avrupa’ya sefer yapan askeri birliklerin konaklaması ve ibadet etmesi ile, hacıların misafir edilmesi ve tüccarların istirahat etmesi için 1569 yılında Mimar Sinan’a yaptırılmış. Mimar Sinan tarafından yapılan şadırvanın tamiratını ve tadilatını yapmaktan dolayı mutluluk duyduk. İnşallah yapının tamamının da tadilatını yapacağız’’ diye konuştu. Mimar Özge Başağaç ise ‘’ Sokollu Mehmet Paşa’nın başka yerlerde de külliyeleri olmasına rağmen birçoğu yıkılmış fakat Lüleburgazlılar tarihi eserlere sahip çıkarak bu eserleri korumuşlar. Lüleburgaz halkına çok teşekkür ederim.’’ dedi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 23:35 tarihinde yazdırılmıştır.