LYKA’da “Geleceği Değiştirenler” konferansı yapıldı

“Geleceği Değiştirenler” konferansı 14 Nisan Cumartesi günü saat 13.30’da Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) yapıldı.
LYKA’da “Geleceği Değiştirenler” konferansı yapıldı  

Lüleburgaz Belediyesi tarafından yapılan etkinliğin modaratörlüğünü E-Ticaret Çağı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ümit Öncel yaparken etkinliğe konuşmacı olalrak EatProDiet’in kurucusu İlona Levi, Jarvis’in kurucusu Gamze Olgun Parıldamış, Oyunder Yönetim Kurulu Üyesi ve Women İn Games Türkiye’nin kurucusu Simay Dinç ile Engin Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Melek Yatırımcı Hande Enes katıldı. Gerçekleştirilen etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Rasim Aslan, girişimcilik eğitimi alan lise öğrencileri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte sporseverlere, sağlıklı yaşamak isteyenlere, alerjik bireylere özellikle çocuklara ve profesyonel olarak spor yapanlara alternatif ve lezzetli yemek sunan EatProDie’nin kurucusu İlona Levi katılımcılara girişimcilik ve obezite hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Levi, her 3 saniyede bir kişinin diyabet olduğunu belirttiği konuşmasında, “Eskiden televizyonlar genişti, insanlar ince. Şimdi ise televizyonlar ince, insanlar geniş. Gelişen teknoloji girişimciliğe yararken aşırısı bizleri tembelliğe itebiliyor.

 

Girişimcilik bunun neresinde diye düşünecek olursak. Türkiye tüm dünyada ve sağlıklı yaşam girişimcilik sisteminde dijital öğeler yani mobil uygulamalar bunun ölçeklenebilir boyutuna getirebiliyor. Yani biz mobil uygulamaların adetlerinden aslında sağlıklı yaşamın ne kadar ilerlediğini ve bu noktadaki girişimlerin ne kadar arttığını görebiliyoruz. Apple Store’da 325 bin sağlıklı yaşam uygulaması bulunuyor. Bu nedenle insanların sağlıklı yaşamak için bu kadar ihtiyaçlı olduğunu tespit ettiysek neden onun için bir girişim projesi de biz üretmeyelim dedik ve biz sağlıkla ilgili bir adım atalım dedik. EatProDiet olarak biz 2017 yılında müşterilerimizle şuana kadar bin kilo verdirdik. Bizim bundan sonraki hedefimiz ise Türkiye’den sonra dünyaya da açılmak.” ifadelerinde bulundu.

Jarvis’in kurucusu Gamze Olgun Parıldamış, yaptığı sunumda ise Jarvis’in nasıl bir firma olduğunu anlattı. Parıldamış, müşteri ile kurum arasında ilişki koçluğu yaptıklarını belirterek, “Jarvis, kurumların sorduğu iki kritik kelime olan ‘Ne Kadar?’ ve ‘Yeterince’ sorularına %100 olumlu yanıt verebilmek için çalışır. 2014 yılından bu yana danışmanlık hizmeti verdiğimiz kurumlara müşteri odaklı stratejiler geliştirerek veriyi zekâya, marka için kararlılığa ve sadık müşteriye dönüştürüyoruz. Biz buna kısaca veri okuma ve işleme sanatı diyoruz. Sizi müşterinize yakınlaştırmak ve daha güçlü, kârlı ilişkiler kurmanızı sağlamak için çalışıyoruz. Yani Jarvis, siz ve müşteriniz arasındaki ilişki koçunuz oluyor.” dedi.

Oyunder Yönetim Kurulu Üyesi ve Women İn Games Türkiye’nin kurucusu Simay Dinç, katılımcılara iyi bir ekip kurmaları gerektiğini, iyi girişimlerin iyi ekiplerden çıktığını belirtti. Oyunlarda kadınların aslında tahmin edilenden fazla olduğunu belirten Dinç, “Kadın oyuncular aslında oyunların %50’sinde bulunuyor. Bizde onları daha çok göstermek için ‘Women İn Games Türkiye’ kurduk.” dedi.

Melek Yatırımcı Hande Enes ise melek yatırımcının tanımını yaparak, “Henüz yolun başında olan, bir iş fırsatına yatırım yapan, işletmelerin büyümeleri veya gelişmeleri için sermaye sağlayan kişiye melek yatırımcı deniyor. Türkiye’de melek yatırımcının ne kadını var nede erkeği var.”dedi. Enes konuşmasının devamında girişimciler için melek yatırımcı çok önemli olduğunu belirterek, “Melek yatırımcının karşısına bir girişimci olarak çıktığınız zaman onlara 5-10 dakikalık iyi bir sunum yapmalısınız. Melek yatırımcılar girişimcilerden rakiplerindeki farklılığı sunumunda anlatmasını bekleriz” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 15:35 tarihinde yazdırılmıştır.