“Oflu Hoca Trakya’da’nın Galası yapıldı

Oflu Hoca serisinin üçüncü filmi olan “Oflu Hoca Trakya’da” filminin galası filmin çekildiği Lüleburgaz’da yapıldı.
“Oflu Hoca Trakya’da’nın Galası yapıldı  

“Oflu Hoca Trakya’da” filminin galası Lüleburgaz Bercadia AVM’de 11 Nisan Çarşamba akşamı film ekibinin katılımıyla gerçekleştirildi. Filmin galasına Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül ve çok sayıda davetli de katıldı. Bercadia Etkinlik Alanında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gala öncesi halk oyunları ve modern dans gösterileri yapıldı.

Oflu Hoca Trakya’da filminin yönetmeni Adem Kılıç yaptığı açıklamada, “Oflu Hoca'nın Trabzon'da neredeyse yaşamadığı macera ve komik olay kalmadı. Bu bölümde daha komik hale nasıl getiririz diye düşündük. Trabzon gibi, Karadeniz gibi yine komik bir yöre seçtik, Trakya bölgesi. Oflu Hoca burada hiç hazır olmadığı, beklemediği birçok sürprizle karşılaşıyor ve bunlarla uğraşırken başına inanılmaz komik olaylar geliyor. Oflu Hoca'nın tıpatıp benzeri ama hiçbir ortak özelliği olmayan bir karakter de var bu kez filmde. Hasbi. İkisinin arasındaki birebir benzerlikten dolayı başlarına farklı olaylar geliyor. İkisi için de sürprizler olacak.” İfadelerini kullandı.

Trakya insanını çok sevdiğini de belirten Kılıç, bu filmin Trakya’da çektikleri birinci film olduğunu ve ilerleyen zamanlarda yeni film projeleriyle Lüleburgaz’da olacaklarını ifade etti. Ayrıca Kılıç, filmin yapım sürecinde kendisine yardımlarını esirgemeyen başta Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya’ya teşekkür etti.

Kendilerini görmeye gelen yüzlerce vatandaşa teşekkürlerini ileten filmin başrol oyuncusu Çetin Altay ise yaptığı açıklamada, “Ben iki karakteri canlandırıyorum. Biri Trakyalı, diğeri de bizim Oflu Hoca. Dolayısıyla Trakya insanıyla Karadeniz mizahı birleşince çok acayip bir şey çıktı ortaya. Arkadaşlarımızın hepsi çok başarılı, çok iyi ve yetenekliler. Hikâyemiz de çok farklıydı. Başka bir coğrafyada iki karakterle çekme değil de Oflu Hoca'yı oraya götürürsek nasıl olur diye başta bir düşündük ve güzel olur dedik. Filmde alışılmışın dışına çıktık.” dedi.

Konuşmaların ve fotoğraf çekimlerinin ardından film gösterimine geçildi. Çok sayıda davetlinin izlediği film sık sık alkış alırken filmin her sahnesinde Lüleburgaz’ın tarihi yerlerinin görünmesi izleyenleri çok mutlu etti.

Oldukça eğlenceli, komik ve keyifli bir film olan Oflu Hoca Trakya’da filmi 13 Nisan Cuma günü (bugün) sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 07:43 tarihinde yazdırılmıştır.