Başkan Adayı Güdücü’den seçimleri etkiyecek açıklamalar

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası (LTSO) Başkan Adayı Bayram Güdücü, Oda Seçimlerini etkileyecek çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Başkan Adayı Güdücü’den seçimleri etkiyecek açıklamalar  

Seçimin tarafsızlık ilkesinin çiğnendiğini iddia eden Başkan Adayı Güdücü “Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri öncesi mevcut Başkanın emri ile Oda personelinin yanlı ve yanlış uygulamaları sonucu seçimin TARAFSIZLIK ilkesini çiğnemişlerdir ve çiğnemeye tam gaz devam etmektedirler.

Şöyle ki; koskoca Ticaret Odasında tek ticaret sicil memuru olan kişi, mevcut Başkan tarafından başka görevlere yönlendirilerek boşluk yaratılmakta, oda seçimlerinde oy kullanabilmek için alınması gereken Yetki Belgelerini almak için odaya gelen tüccar ve sanayici arkadaşlarımıza oda sicil memuru yok, sistem yoğun, dilekçelerinizi verin. Bugün git yarın gel gibi bahanelerle her türlü yokuş ve zorluk üretilerek Yetki Belgelerinin temini güçleştirilmektedir. Amaçları odaya kayıtlı üyelerin oy kullanmalarını engellemek ve caydırmak olsa gerek. Üyelerimiz tüccar niteliğinde olup yoğun çalışma temposundaki vergi mükellefleridir, zamanları kısıtlıdır.

Mevcut Başkan ve Oda personeli kendilerine oy vereceklerini düşündükleri üyelerin dilekçelerini bizzat işyerlerine gidip kaşeletip imzalatarak odaya gelmelerine gerek kalmaksızın, seçim günü ile ilgili Yetki Belgelerini kendilerine seçim günü elden vereceklerini söylemektedirler. Yaklaşan seçimler öncesi oda personelinin tarafsız kalması ve asli görevlerini yapmaları esastır.

Bu tür uygulamalar oda personelinin görevleri arasında kalmadığı gibi ayrıca 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar kanununun 6. Maddesi gereği (cezai takibat) görevleri ile ilgili suç teşkil eden fiil ve hareketler kapsamında dile getirilmiş ve ilgili maddede bu konularda yanlı ve yanlış olarak hareket eden oda personelinin muamelata ilişkin her çeşit defter ve evrak ile ilgili olarak işledikleri suçlardan dolayı KAMU GÖREVLİSİ olarak cezalandırılırlar hükmü bulunmaktadır.

Ayrıca oda personeli mevcut Başkanın talimatları ile mesai saatlerinin bitimine müteakip geç saatlere kadar odada çalıştırılmaktadırlar. Başkanın kendisi ve gruplarındaki meslek komite adaylarınca Ticaret ve Sanayi Odası binasının, usulsüzce seçim bürosu olarak kullanılarak avantaj sağlanmaktadır. Bu haksızlığı takdirlerinize sunuyorum.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Şeffaf yönetim ve BEN değil BİZ yöneteceğiz ilkesi ile yola çıkan oda meclis grubumuz adına bu konuların gerek seçimlerde gerekse seçimler sonrasında takipçisi olacağımızı ve odamıza kayıtlı tüm Tüccar ve Sanayici arkadaşlarımızın oy kullanmaya gelerek, seçime katılmaları hususunda gerekli hassasiyeti göstermelerini, Yetki Belgelerini almalarını ve Şeffaf Yönetim anlayışına destek vereceklerine olan inancımız tamdır.

Göreve gelmemiz halinde; bundan sonra yeni yönetim anlayışı ile bu tür sıkıntıların bir daha yaşanmayacağını taahhüt eder, kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunarız” dedi.

Haber Merkezi

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 05:00 tarihinde yazdırılmıştır.