8 Mart Kutlamaları yürüyüşle tamamlandı

Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları Lüleburgaz’da çok yoğun geçti.
8 Mart Kutlamaları yürüyüşle tamamlandı  

Lüleburgaz’da yeni kurulan Lüleburgaz Kadın Platformu (LÜKAP),  8Mart’ı, üç güne yayılan etkinliklerle kutladı.

 

 LÜKAP ilk etkinliğini 7 Mart 2018 Çarşamba gününün akşamı Lüleburgaz Prof. Dr. Necdet Tekin Kültür Merkezi’nde düzenlediği şiir, drama ve ‘Cinsiyet Eşitliği ve Medyada’ konulu söyleşiyle gerçekleştirdi.

 

Sennur Sezer’in şiirlerinin okunduğu, değişik meslek gruplarından kadınları sorunlarını dile getiren darama çalışmasının sunulduğu gecenin söyleşi konuğu, Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nur Yılmaz Ercin oldu.

 

 

Ercin, yaptığı sunumda, cinsiyet eşitsizliğinin medyadaki yansımalarını, aile içinde ve toplumdaki dayanaklarını ve bu eşitsizliğe karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğini anlattı. Dinleyenlerin yoğun soruları ve katılımlarıyla gerçekleşen sunum, dinleyicilerden bol alkış aldı.

 

Lüleburgaz Kadın Platformu (LÜKAP) 10 Mart’ akşamı Lüleburgaz Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’nde ‘Pamuk ipliğine Bağlı Hayatlar’ belgeselini sundu.

 

 Belgesel gösteriminin sonunda ‘ Kadın İşçi olmak’ konulu söyleşinin konuğu, Ekmek ve Gül Dergisi Editörü Şengül Karadağ oldu.

 

11 Mart 2018 Pazar günü saat 14.00’de, Lüleburgaz’daki bütün kadın örgütlerinin katılımıyla bir yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

 

Saat  13.30’da  Lüleburgaz Eski Hükümet Konağı’nda toplanan  kadınlar  saat 14.00’de  Kongre Meydanı’na yürüyerek basın açıklaması yaptılar.

 

Basın açıklamasını okuyan Lüleburgaz Belediyesi çalışanlarından Burcu  Putuş, kadına şiddetin durması için devletin yeterli önlem almadığını belirterek önlemlerin arttırılması gerektiğini söyledi.

 

Basın açıklamasının ardından Kırklareli Belediyesi’nin katkıları ile Lüleburgaz’a gelen Ramço ve Ekibi’nin seslendirdiği şarkılarla kadınlar Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda doyasıya eğlendi.

 

Bunların dışında 8 Mart günü saat 17.30’da Eğitim-Sen, diğer kadın örgütlerinin de destek verdiği bir basın açıklaması gerçekleştirirken, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve CHP’li kadınlar da Atatürk ve Zübeyde Hanım’ın anıtlarına çelenk koyarak, kutlamalarını sürdürdü.

Haber Merkezi  

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 16:51 tarihinde yazdırılmıştır.