İstiklal Marşı’nın kabulü coşkuyla kutlandı

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi Salonu’nda ’12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ programı düzenlendi.
İstiklal Marşı’nın kabulü coşkuyla kutlandı  

12 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Emniyet Müdürü Ali Koca, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Bali, İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, Vergi Dairesi Müdürü Remzi Üver, AK Parti İlçe Başkanı Tanzer Koç, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gündüz ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97.yıldönümü etkinlikleri açılış konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı okunurken öğrenciler de işaret diliyle Marşa eşlik ettiler. Daha sonra Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Reşat Albayrak günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yaptı. Ardından resim, şiir ve kompozisyon dalında ödül alan öğrenciler sahneye davete dilerek ödülleri takdim edildi. Kompozisyonda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini Garnizon Komutanı Piyade Albay Yaşar Bali verdi. Ödül töreninin ardından İstiklal İlkokulu öğrencisi Damla Nursapmaz İstiklal Marşı’nı canlandırarak okudu. Damla Nursapmaz’ın İstiklal Marşı’nı canlandırarak ve duygu katarak okuması izleyenler tarafından çok beğenilerek büyük alkış aldı. Etkinlik, öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy’un hayatının, şiirlerinin ve İstiklal Marşı’nın kabulünün oratoryo ile anlatımıyla devam etti. Etkinlik İstiklal Marşı’nın bestecisi Mehmet Akif Ersoy’un bestelediği şiirlerinin okunmasının ardından son buldu.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 06:13 tarihinde yazdırılmıştır.