CHP’de gündem Tüzük Kurultayı oldu

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen haftalık halk toplantısında gündem CHP 19.Olağanüstü Kurultayı oldu.
CHP’de gündem Tüzük Kurultayı oldu  

CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97.yılında Mehmet Akif Ersoy ile ölümünün 4.yılında Berkin Elvan’ı andı. CHP’nin 19.Olağanüstü Kurultayı hakkında konuştu ve AKP’nin bu kurultayı örnek alması gerektiğini belirtti.

Kaya “Ankara’da büyük bir heyecana şahit olduk. Bu heyecan önümüzdeki günlerde tüm Türkiye’yi saracaktır. Çünkü yıllardır unuttuğumuz ve yabancı olduğumuz bir gerçeği CHP bir kez daha ortaya çıkardı ve bunu da başarıyla gerçekleştirdi. Bu binlerce kişinin, 1270 delegenin bir araya geldiği, genel merkezin hazırladığı, genel başkanın onay verdiği 87 maddelik tüzüğümüzün tartışılmasıydı. Yüzlerce konuşmacı tüzük üstüne söz aldı. Yüzlerce konuşma, görüşme yapıldı. Konuyla ilgili tüm birimler toplandı, saatlerce tartışıldı ve Türkiye’nin en demokratik tüzüğü CHP tarafından Ankara’da 9-10 Mart’ta yaratıldı. Bu elle tutamayacağınız, gözle göremeyeceğiniz fakat yaşadığımız sürece anlayacağımız bir büyük devrimdir. Ve bu devrime CHP imzasını atmıştır. Bugün Türkiye’de başka hiçbir partinin yapabileceği bir şey değildi. Hatta bunların arasında Genel Başkanın onayı ve Genel Merkezin önerisi olan maddelerin reddedilmesine de şahit olduk. Ve buna hiç alınmayan, hiç gücenmeyen, delege böyle demişse doğrudur diyen bir genel başkanın tavrına şahit olduk. Son derece şiddetli tartışmalara ama en sonunda uzlaşmalara da şahit olduk. Kısacası tüzük kurultayında CHP’nin iktidar olacağına ve bu ülkeyi yönetebileceğine şahit olduk.

 “Tek adam rejimi CHP Kurultayı ile yıkıldı”

Umarım bizim yaptığımız bu çalışmayı iktidar partisi öğrenir. AKP tüzük nasıl yapılırmış gelsin de öğrensin. AKP kanun nasıl yapılır gelsin de öğrensin. CHP’yi takip etsinler, takip. AKP’ye tek tavsiyemiz bu ülkeye kendi partilerine, kendi insanlarına faydalı olmak istiyorlarsa CHP’yi örnek alsınlar. CHP’deki demokrasiyi, eşitliği, herhangi bir delegenin kürsüye çıkarak genel başkanın gözünün içine baka baka en ağır eleştirileri yaptığını ve genel başkanında bu eleştirileri alkışladığını görsünler, onu takip etsinler. Tek adam rejimi dün itibari ile CHP kurultayı ile yıkılmıştır. CHP bu yaptığı tüzük ile yapacağı kanunların işaretini vermiştir. CHP tarafından yapılacak kanunların tamamı halk için, tamamı özgürlükten, eşitlikten ve adaletten yana olacaktır. CHP yeni bir özgürlük meşalesini bu kurultayda yakmıştır.” dedi.

Başkan Kaya’nın ardından CHP Kurultay Delegesi Tayfun Erel ile CHP MYK Üyesi Emrah Arslan Kurultayda kendi izlenimlerini paylaştılar.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 18:45 tarihinde yazdırılmıştır.