Başkan Kaya “İşte ihanetin belgeleri”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı haftalık halk toplantısında konuşan İlçe Başkanı Özgür Kaya, devletin imkânlarının halkın malının satılmasına karşı duranlara karşı kullanıldığını belirtti. Şeker fabrikalarının satılması için AK Parti Gençlik Kollarının ev ev dolaşıp broşür dağıttıklarını ifade etti.
Başkan Kaya “İşte ihanetin belgeleri”  

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığınca 5 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen haftalık halk toplantısının gündemi satılmak istenen şeker fabrikalarıydı.  Başkan Kaya konuşmasında Trakya Birlik Başkanı AK Parti Milletvekili Rafet Sezen ve AK Parti Gençlik Kollarını suçladı.

“Trakya Birlik Başkanı kendi siyasi geleceği için vatanın satılmasına göz yumuyor”

CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya yaptığı açıklamada, “Şeker Fabrikaları vatandır, vatan satılamaz. Fakat Şeker Fabrikaları konusunda kooperatifler ne yapıyor? Şeker İş Sendikası elinden geldiği kadar mücadele ediyor. Pankobirlik elinden geldiği kadar mücadele ediyor. Peki, tüm Trakya’yı 48 kooperatifle kuşatmış olan Trakyalıların gözbebeği Trakya Birlik ne yapıyor? Trakya Birliğin Başkanı Rafet Sezen, AKP Milletvekili. Rafet Sezen de kendi siyasi geleceği, makamı ve oradan aldığı maaşı için vatanın satılmasına göz yumuyor ve bir yerde ortak oluyor.

Onun için Trakya Birlik seçimleri ve Trakya Birlikte göreve gelecek insanlar son derece önemli. Çünkü köylü satılırken, çiftçi satılırken, topraklar satılırken, vatan satılırken ayağa kalkmayan, sesi çıkmayan, buna itiraz etmeyen, kooperatifler, örgütlenmeler ne işe yararlar onu kendilerine sormak lazım. Bu kooperatifin görevi sadece onlara binlerce lira maaş ödemek midir? Sadece onların siyasi geleceğini garanti altına almak mıdır? Onlar Reis’e biat ettiler. Reis ülkeyi satarsa satar, alırsa alır, biz hiçbir şeye karışamayız. Biz hiçbir konuda konuşamayız diyorlar. Ama biz diyoruz ki bu dünyada CHP için hiçbir şey vatandan daha aziz değildir. Onun için bu vatan topraklarında bu bayrağın dalgalanması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu mücadeleyi vereceğiz.

“Beyaz bir terör uygulanıyor”

Şeker Fabrikalarının satılması kararından bir gün önce CHP Alpullu Belde Başkanımız Osman Dilmen içeriye alındı ve cezaevine atıldı. Gerekçesi şu ya da bu olabilir ancak zamanlaması manidar. Diğer yandan da dün gerçekleştirilen panelin konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye çalışanı Ahmet Atalık gece yarısı özel görevlendiriliyor panele katılmasın diye. Beyaz bir terör uygulanıyor. Engellemeye bu direnişi durdurmaya çalışılıyor. Devletin imkânlarını, devletin polisini, devletin jandarmasını halkın malının satılmasına karşı duranlara karşı kullanıyorlar. Yani bizim çocuklarımızı bize karşı kullanıyorlar.

“18 Mart’ta sokağa ineceğiz”

Bu vatan için can vermiş şehitlerin günü olan 18 Mart’ta bu vatana tıpkı onlar gibi sahip çıkmak için sokağa ineceğiz. 18 Mart tarihi eğer o güne kadar bir gelişme olmazsa, bu satışı durdurmazlarsa CHP İlçe örgütünün ve tüm örgütlerinin sokağa indiği, sokakta sesini tüm Türkiye’ye duyurduğu gün olacak ve şeker vatandır, vatan satılamaz dediği gün olacak.

“İmzalar 1 milyona yaklaştı”

İmza kampanyalarımız devam ediyor. Şeker Fabrikaları satılmasın imza kampanyası yarına kadar devam edecek. Yarın tüm imzalar Ankara’da toplanacak. Büyük Millet Meclisine ve Cumhurbaşkanlığına sunulacak. Şimdiye kadar imzalar 1 milyona yaklaştı.

“Vatana ihanetin belgesi”

AKP Gençlik Kolları broşürler dağıtıyor. Şuanda kapı kapı, ev ev dolaşıp bildiri dağıtıyorlar Şeker Fabrikalarının satılmasında bir mahsur yoktur diye. Bu bildirilerde fabrikalar satılmalıdır deniliyor. Vatana ihanetin belgesi olur mu? İşte bu belge vatana ihanetin belgesidir. Bu ev ev dağıtılıyor, kapı kapı dağıtılıyor. Ancak insanların ellerine vermeye, onların gözlerinin içine bakarak bunu anlatmaya utanıyorlar. Çünkü bu bir ihanet belgesidir. İhanet belgesini yürekleri kaldırıp da insanlarımıza elden veremiyorlar, kapılara atıp kaçıyorlar. Ayrıca AKP Gençlik Kolları bu bildirileri paralı adam tutup dağıttırıyor. Birileri gençlere 3-5 kuruş para verip dağıttırıyor. Ve bu Lüleburgaz’da gerçekleşiyor. AKP’nin %65 oy aldığı yerde değil Lüleburgaz’da gerçekleşiyor. Bizimde bu meselenin ciddiyetinin farkına varmamız ve bu saldırıyı boşa çıkartmamız gerekiyor.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 20:40 tarihinde yazdırılmıştır.