Başkan Kaya “AKP dağılmıştır”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından yapılan haftalık halk toplantısında konuşan İlçe Başkanı Özgür Kaya AK Parti’nin darmadağın olduğunu ve çatışma çıkardığını belirtti.
Başkan Kaya “AKP dağılmıştır”

Başkan Kaya Parti Binasında 12 Ocak Pazartesi günü saat 12.30’da gerçekleştirilen haftalık halk toplantısında ülke ve yerel gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kaya,  Afrin Harekâtında 110 askerimizin şehit olduğunu belirterek AK Parti’nin şehitlerle dalga geçtiğini ifade etti.

Kaya, “Bugüne kadar 1 Şehit Münbiç’te, 2 Şehit Afrin’de, 3 Şehit şu tepede diye söylediler ancak harekâtın asıl tablosunu hep gözlerden kaçırdılar, hep sakladılar. Şuana kadar Afrin harekâtında şehit sayısı 110’dur arkadaşlar. 110 aslanımızı ülkeyi kötü ve yanlış yöneten ve Afrin harekâtını da yanlış yöneten AKP yüzünden toprağa vermiş durumdayız. Bütün bunlar olurken Başbakan çıkıp Salı günü grup konuşmasında kahramanlık edebiyatı yapıyor. Çünkü başkasının çocuğu üzerinden kahramanlık yapmak kolay.

Sonra örgütledikleri Gençlik Kolları slogan atmaya başlıyor. ‘Başbakan bizi Afrin’e götür’ diye. Başbakanda sırıtarak ‘Hazır olun çıkışta Afrin’e gidiyoruz’ diyor. Ve AKP grup toplantısında gülüşmeler, kahkahalar birbirini takip ediyor. Bir gün sonra haber geliyor. Bir tank saldırısında 11 askerimiz hayatını kaybetmiş. Şehitlerimizle dalga geçiyorlar. Onları mizah malzemesi haline getiriyorlar. Kendi güçlendirdikleri PYD’ye karşı çocuklarımızı cepheye sürüyor sonrada AKP Meclis Kurulu toplantısında bu yaptıklarıyla dalga geçip eğleniyorlar. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve MHP Genel Başkanı televizyonlardan şehit olmanın ne kadar büyük erdem olduğunu söyleyip duruyorlar. Bizde onlara diyoruz ki Allah size de şehitlik nasip etsin.

“Türklüğümüzü ölçme hakkını sana kim verdi?”

Bütün bunları yaparken bir taraftan da içeride saldırılarına devam ediyor AKP ve Türkiye ismi geçen bütün birliklerden Türkiye ismini kaldırmaya çalışıyor. Türk Tabipler Birliğinden Türk ismini, Türkiye Barolar Birliğinden Türkiye ismini kaldırmaya çalışıyorlar. Bunu da Cumhurbaşkanı kimin Türk ismini kullanacağını ben belirlerim, biz belirleriz diyor. Bizde soruyoruz. Bize Türklüğü sen mi verdi ki sen alacaksın? Sen kimsin Türklük kim? Türklük hakkında söz söyleme hakkını sana kim verdi? Bizim Türklüğümüzü ölçme hakkını sana kim verdi? Bizim Türklükle ilgili gururumuzu Cumhurbaşkanının keyfine, kaderine bırakmayız.

“AKP parçalanmışlığını saklamak için çatışma çıkarıyor”

Kırklareli AKP Milletvekili çıkıp açıklama yapıyor. Özel İdarenin yeri spor alanı olmalıdır diyor. Sonra AKP’nin İl Genel Meclis Üyeleri çıkıyorlar orasını cami yapılsın diye önerge veriyorlar. Başınız belli değil, sonunuz belli değil. İl Genel Meclis Üyeleriniz ayrı bir şey söylüyor, İlçe Başkanınız ayrı bir şey söylüyor, Milletvekiliniz ayrı bir şey söylüyor bu AKP’nin ne kadar büyük bir akıl tutulması içerisinde olduğunu, ne kadar büyük bir karmaşa içerisinde olduğunu gösteriyor. İl Genel Meclisi’nin, İlçe Başkanının, Milletvekilinin, Bakanı’nın birbirinden haberi olmayan bir parti ülkeyi nasıl yönetecek. İşte ülkede böyle yönetiliyor. Önce silah verip Suriye’ye gönderiyorlar, Diyarbakır’da el ele kol kola şarkı söylüyorlar, birlikte ağlıyorlar, sonra terörist diyorlar. Türklüğü ayaklar altına aldın diye açıklama yapıyorlar, sonrada Türklük bizim tekelimizdedir diyorlar. AKP darmadağındır arkadaşlar. AKP dağılmıştır ve AKP bu dağınıklığını, bu parçalanmışlığını gözlerden saklamak içinde çatışma çıkartmaktadır. AKP yöneticileri bütün camilerdeki çay ocaklarını kapattılar. Bir taraftan çay ocaklarını kapatıyorsunuz. Cemaat bir araya gelmesin diyorsunuz. Bir taraftan Milletvekiliniz çıkıp spor alanıdır burası diyor. Sonra öbürü çıkıp burası cami olsun diyor. Ya siz ne diyorsunuz? AKP’nin ne dediği belli değildir arkadaşlar. AKP bu ülkenin sırtında zulüm olmuştur. İnşallah önümüzdeki ilk seçimde CHP ülkeyi bu zulümden kurtaracaktır.” dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 04:11 tarihinde yazdırılmıştır.