Motosikletlilerden Şehitlerimize “Saygı Sürüşü”

Trakya Motosiklet Kulüpler Birliği Lüleburgaz Temsilciliği 11 Şubat 2018 Pazar günü Afrin’de yapılan Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerimiz için saygı sürüşü gerçekleştirdi.
Motosikletlilerden Şehitlerimize “Saygı Sürüşü”

Trakya Motosiklet Kulüpler Birliği Lüleburgaz Temsilciliği 11 Şubat 2018 Pazar günü saat 17 de Afrin’de şehit olan askerlerimizi anmak için Yeni Sanayi sitesinde toplandı.  15 motosiklet sürücüsünün katıldığı sürüş kortej eşliğinde Yeni Sanayi sitesinden Kongre Meydanı’na yapıldı. Yapılan saygı sürüşünden sonra Kongre Meydanı’nda toplanan kalabalık saygı duruşuna geçti. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra  Trakya Motosiklet Kulüpler Birliği Lüleburgaz Temsilcisi Murat Akgün basın açıklaması yaptı. Murat Akgün yapılan harekatın Afrin bölgesinde bulunan terör gruplarını etkisiz hale getirmek ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için olduğunu belirtti. Akgün ‘’ Trakya Motosiklet Kulüpler Birliği olarak ülkemizin öncelikle güvenliği sonrasında da hak ve menfaatleri doğrultusunda Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında ve destekçisiyiz.

Bugüne kadar ülkemize zarar vermeye çalışan teröristlere şimdiye kadar nasıl geçit verilmediyse bugünden sonrada aynı kararlılıkla geçit verilmeyecektir. Maalesef her savaş veya çatışma üzüntüleri de beraberinde getirmektedir. Ancak vatan uğrunda verilen her şehit, bu kutsal vatanın yücelmesinde bir nişandır. Zeytindalı Harekatı’nda başından beri verdiğimiz sivil ve asker bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor. Kederli ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Mekânları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ayrıca başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal mücadelesinde, Türkiye Cumhuriyetinin kurulması aşamalarında savaş meydanlarında, sonrasında ise, Asala, Pkk, Dhkpc, Kck, Pyd, Ypg, Deaş, ve Işid ile Türkiye’de ve sınır ötesinde, yurtdışında, vatan toprağını korumak, Türkiye Cumhuriyetinin bekasını sağlamak uğrunda, hayatını bir an bile olsun düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Basın Mensupları, gün, siyasi çekişmelerin hâkim olduğu gün değil, birlik olma günüdür. Gün, siyasi çevrelerin kendilerine rant sağlamaya çalıştığı gün değil, vatanına, bayrağına sahip çıkma günüdür. Gün, meydanlarda, salonlarda nutuk atma, hamaset yapma günü değil, durumu iyi analiz etme, yarını iyi planlama günüdür. Motosiklete gönül vermiş, her türlü sosyal sorumluluk projesinde üzerine düşen görevi içtenlikle yapan, Türkiye Motosiklet Platformunun Değerli Üyeleri, Değerli Kardeşlerim, Şimdi, Afrin’e yapılan ZEYTİNDALI Harekatı’nda şehit olan kahraman askerlerimizin isimlerini teker teker okuyup, onları bir kez daha yüreğimizde hissedeceğiz. Türkiye Motosiklet Platformu tarafından organize edilen, İstanbul’da ki sürüşle aynı zamanda İstanbul, Bursa, Çanakkale, Çorlu, Çerkezköy, Silivri, Edremit, Yalova, İzmir, Ankara, Balıkesir, Tekirdağ, Erdek, Kütahya, Kocaeli, Bandırma, Manisa, Tire, Hatay, Saray, Lüleburgaz, Şarköy, Edirne, Uzunköprü, Tokat Erbaa, Tokat Niksar, Kerkük, Isparta, Antalya ve Sinop’ta da eş zamanlı Afrin şehitlerine saygı sürüşü gerçekleştirilmektedir” dedi.  Ardından Afrin’de yapılan Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerimizin isimleri teker teker okundu. Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

 

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 09:06 tarihinde yazdırılmıştır.