Başkan Nihat Yaman uyardı; ”Son gün 2 Nisan”

Lüleburgaz Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Nihat Yaman, açık alkollü içki satış belgeleri (TAPDK) süre uzatımının 2 Nisan 2018 tarihinde sona ereceği belirtip oda üyelerini mağduriyet yaşamamaları konusunda uyarıda bulundu.
Başkan Nihat Yaman uyardı; ”Son gün 2 Nisan”

Lüleburgaz Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası tarafından açık alkollü içki satış belgeleri (TAPDK) süre uzatımında son günün 2 Nisan 2018 tarihi olduğu belirtildi. Lüleburgaz Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Nihat Yaman, oda üyelerine yaptığı uyarıda açık alkollü içki satış belgeleri süre uzatımında son günün 2 Nisan 2018 olduğunu belirtti.

Başkan Yaman Yaptığı açıklamada, “Odamız üyelerinden içkili lokanta, birahane, bar, lokal işleten işletme sahiplerinin 31.12.2017 tarihi itibariyle geçerliliğini koruyan, işyerlerinde açık alkollü içki satışına izin veren TAPDK belgelerinin 2 Nisan 2018 Pazartesi günü akşamına kadar süre uzatım işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Satış belgeleri (TAPDK) için 2 Nisan 2018 Pazartesi günü akşamına kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı takdirde, anılan tarihten sonra alkollü içki satışının mümkün olamayacağı, faaliyetine devam etmesine rağmen süre uzatım işlemi yapmaması nedeniyle satış belgesi geçerliliğini yitirecek olanların, güncel mevzuat hükümlerine uygun olarak yeniden satış belgesi çıkarmaları gerekecektir. Bu durumlara sebebiyet vermemek için TAPDK Belgelerinizin süre uzatım işlemlerini belirtilen süre zarfında yaptırmanız gerekmektedir. Odamız bu konuda üyelerine yardımcı olmakta olup, satış belgesi süre uzatım işlemi için odamıza gelerek başvuruda bulunan üyelerimize dilekçeleri düzenlenip, süre uzatım işlem bedelleri bankaya yatırılmak ve belgelerinin onaylatılması işlemi için ilgili kurumla irtibata geçerek üyelerimizin satış belgeleri süre uzatım işlemlerini yapmaktadır.” dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 14:15 tarihinde yazdırılmıştır.