Başkan Abdullah Koç güven tazeledi

Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı 12 Ocak Cuma günü saat 11.00’da Esnaf Kefalet Düğün Salonunda gerçekleştirilirken Başkan Abdullah Koç yeniden başkanlığa seçildi.
Başkan  Abdullah Koç güven tazeledi

Geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle bu haftaya ertelenen ve yeterli çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilen Genel Kurul’da Pazarcı Esnafı yeni başkanını belirledi. Sandıkta 347 oy kullanılırken Başkan Abdullah Koç 255 oy aldı. Diğer aday Samet Tuncer 91 olda kaldı. 1 oy geçersiz sayıldı.

Genel Kurul Toplantısı Divan Başkanı ve Kâtip Üyelerin seçilmesiyle başladı. Divan Başkanı olarak Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ali Fuat Şeker, Seçim Kurulu Kahveciler Odası Başkanı Nazif Kıvılcım, Katip Üyeler ise Bahattin Güçlü, Gökhan Filibeli ve Zahit Aytekin seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden toplantıda önceki yıllarda gelir ve gider bütçeleri ve gelecek dönem gelir ve gider bütçeleri açıklandı. Bütçelerin açıklanmasının ardından Mevcut Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdullah Koç yaptığı konuşmada, “2014 yılında yaptığımız Olağanüstü Genel Kurul toplantısı ve Organ seçimlerinde Yönetim Kurulum ve Denetim Kurulum ile şahsım Yönetim Kurulu Başkanı seçilerek göreve geldik. Sizlerin bizlere takdim ve takdir ettiğiniz bu görevde hiçbir zaman ne kuruluşumuzu, ne de siz değerli üyelerimizin yüzünü kızartacak hiçbir şey yapmadığımız kanaatindeyim. Ancak sizler tarafından bu onurlu göreve getirilirken iyisi kötüsü ve zorluklarla karşılaşacağımız bilinciyle, asılsız iddialarla karşı karşıya geleceğimizi düşünerek her zaman doğru kararlar aldığımıza inancım tamdır. Sevgili dava arkadaşlarım, göreve geldiğimizden beri sürekli Odamıza bir şeyler kazandırmak, siz değerli üyelerimizin hak ve menfaatlerini en üstte tutarak, her türlü mücadeleyi gösterdik. Gerek Belediye Başkanlığımız ile gerekse diğer Kurum ve Kuruluşlarımızla olan ilişkilerimizde her zaman siz değerli üyelerimizi ön planda tutarak haklarımızı savunduk. Bilindiği üzere ve gündemden hiç düşmeyen Semt Pazarlarımızın açılması ile ilgili her türlü girişimlerde bulunarak konuyu en üst makamlara taşıdık. Ancak Kanunlar çerçevesinde ve imkânlarımız el verdiği kadar bu sorunumuzu dile getirdik. Değerli arkadaşlar sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için gece gündüz demeden Yönetim Kurulum, Denetim Kurulum, başarılı personelimiz ve şahsım hep birlikte çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmalarımızda her zaman başarılı ve doğru çalışmalar yapmayı taahhüt ediyor, vicdani sorumluluğumuz olduğunu hatırlatıyor ve sizlere namus sözü veriyorum. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Başkan Adayı Samet Tuncer ise yaptığı konuşmada başkan seçilmesi durumunda pazarcılar esnafı sürekli ziyaret edeceğini açıkladı. Tuncer, “Geçen hafta bir seçim hazırlığı yapıldı. Ama ne yazık ki, biz Başkanımız Abdullah Koç’u ikaz ettiğimiz halde üyelerimizin hepsine 5 Ocak seçim diye sürekli defalarca mesaj atıldı. Burada Başkan Abdullah Koç’un özür dilemesi gerekiyordu ama ben esnaf arkadaşlarımızdan onun yerine özür diliyorum. Yazıktır, bu arkadaşlar bana dediler ki bizleri niye boşu boşuna getirdiniz? Biz bugün seçim var diye geldik, dükkânımızı kapadık, dükkânlarımızdan müşterilerimizi çıkardık. Ya siz niye bunları ikaz etmiyorsunuz. Niçin hatırlatmıyorsunuz. Desenize bugün çoğunluk sağlanmadığı için haftaya seçim diye. O kadar çok sorunlar var ki. Az önce Başkan Abdullah arkadaşımız dedi ki daha çok hizmet edeceğiz. Ya hangi hizmetleri ettin bugüne kadar, bunların bir tanesini niye söylemedin burada? Hangi hizmetler var burada söyler misin? Şu Pazaryerindeki sorunlara bir bakar mısınız ya? Biz bu arkadaşı seçimle getirdik. Ama onun orada oturması için mi biz onu seçtik. Bir gün esnafın sorunlarını dinledi mi, bu esnaf arkadaşlarımız ne yapıyor pazarda diye veya çarşıdaki dükkânlarımızda hangi arkadaşımızı dolaştı, ziyaret etti. Hangi sorunlarını sordu? Bundan sonra yok öyle şey arkadaşlar. Bundan sonra Allah’ın izniyle bu görev bize verilir ise biz dükkâncı arkadaşlarımızı mevcut aralıklarla dolaşıp ziyaret edip sıkıntıları, dertleri nedir bunları soracağız. Bizim öncelikli hedefimiz pazarcılarımızın sıkıntısı çünkü burası Pazarcılar Odası Hangi çalışmaları yaptı Allah aşkına çıkıp bir tanesini söylesin şu hizmeti yaptık desin. Amacımız bizim burada koltuk değildir. Biz ekmeğimizin, emeğimizin peşindeyiz. Biz pazarcılar çok zor durumdayız. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla biz her türlü istişareyi yaptık. Her türlü zorluğun üstesinden gelmek için bu yola baş koyduk.” dedi.

Konuşmaların ardından Hasan Draga, Osman Aydın, Ahmet Çomar, Ziya Özcengiz, İsmail Kır, İhsan Duğan, Mesut Gürkan, Oktay Topaloğulları, Şerif Sürücü ve Recep Tan’a meslekte 40 yıllarını doldurmalarından dolayı Başkan Abdullah Koç tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra oda üyeleri sandığa giderek oylarını kullandılar.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 09:24 tarihinde yazdırılmıştır.