Çocuk Oyunları Şenliği düzenlenecek

Lüleburgaz’da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği amacıyla sınıf öğretmenleri ve okul idarecilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Çocuk Oyunları Şenliği düzenlenecek

Lüleburgaz Kaymakamlığının öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün işbirliğinde gerçekleştirilecek şenlik kapsamında, öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı Lüleburgaz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Erdem ve Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Kafalı tarafından verilirken toplantıya sınıf öğretmenleri, anaokulu öğretmenleri ve okul idarecileri katıldı.

İlk etapta anaokulu ve ilkokul öğrencilerinden, ikinci etapta ise ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan yaş gruplarının yer alacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Erdem, bu okulların öncelikle kendi okullarında yarışacağını söyledi. Sonraki etapta Lüleburgaz genelinde yarışmaların yapılacağını kaydeden Erdem, şenliklerin ikinci dönemin başında Şubat ayı sonu veya Mart ayı başında başlamasını planladıklarını belirtti.

Amaçlarının geleneksel çocuk oyunlarını gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini belirten Erdem, “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğini bu sene geniş kapsamlı bir şekilde yapacağız. Okullar kendi bünyelerinde yarışıp, sonra ilçe yarışmalarına katılacak. Bu da her öğrencinin yarışmalara katılmasını sağlayacak. Şenlikler kapsamında, geleneksel çocuk oyunları mirasını gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda geçmişe sahip çıkılarak, çocukların gelişiminde pozitif bir etki yaratmak istiyoruz.” dedi.

Toplantıda Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Tertip Komitesine ise Bahçeli Evler İlkokulu öğretmeni Serkan Ayhan, Vilayetler Anaokulu öğretmeni Aylin Demirci ve Durak İlkokulu öğretmeni Burcu Baloğlu seçildi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 11:22 tarihinde yazdırılmıştır.