Tosbağa Dere Fikir projesinin sonuçları belli oldu

Lüleburgaz Belediyesi Tosbağa Dere Rekreasyon Alanı Fikir Projesi Yarışması’nın sonuçları LYFA’da yapılan toplantıda belli oldu.
Tosbağa Dere Fikir projesinin sonuçları belli oldu

Lüleburgaz Belediyesi tarafından düzenlenen Lüleburgaz Tosbağa Dere Rekreasyon Alanı Fikir Projesi kapsamında asli jüri üyeleri; H. Sinan Omacan, Boğaçhan Dündaralp, Hakan Evkaya, Belemir Dalokay, M. Cemal Yalçıntan, yedek jüri üyeleri Sevince Bayrak, Ü. Tarık Yaşar, Aslı Öğüt Erbil, raportörler; Zeynep Tüfekçioğlu, Burcu Bağcı Uçar ve Emre Dülger’in katılımlarıyla 6-8 Ocak 2018 tarihlerinde Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi (LYKA) büyük salonunda toplantı yapıldı.

Toplantıda;  Lüleburgaz Belediyesi büyümekte olan kentin önümüzdeki  yıllarda daha fazla ihtiyaç duyacağı bir kent/doğa parkı için yarışma alanını imar planında belirlemiştir ve bu fikir yarışması ile katılımcılardan kentlilerin ihtiyaç duyacağı açık alan kullanımlarına dair senaryoları içeren fikirler beklendi.

59 Proje Katıldı

Yarışmaya katılan 59 proje, yakın gelecekte kent kimliği için belirleyici olacak, simgesel anlam kazanacak bir yeşil alan olması hedeflenerek, söz konusu alanın, gelecekte de yapılaşmadan, doğal bir atmosfer içerisinde, kentlinin serbest vakit geçirebileceği bir yer olacağı düşüncesiyle değerlendirildi.

5 Proje Seçildi

Kent içinde yeşil bir doku olarak kalması beklenen bu alanda ticari olmayan, asgari servis ihtiyaçlarına yönelik park üniteleri dışında bir yapılaşma bulunmayan, erişilebilirlik ve sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde 5 adet proje eş değer ödül grubuna seçildi.

 

Haber Merkezi

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 14:45 tarihinde yazdırılmıştır.