CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Neslihan Çokaklı

CHP Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları Kongresi Nisan Düğün Salonu’nda 6 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’da yapıldı.
CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Neslihan Çokaklı

CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Kongresi’nde yeterli katılım olmaması nedeniyle saat 13.30’da başladı. CHP İlçe Kadın Kolları Başkanlığına tek aday olarak Neslihan Çokaklı yer aldı. Kongrede Divan Başkanı CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Birgül Kemiksiz, Divan Başkan Yardımcısı Oya Özgün, Divan Katibi ise Ayfer Karakali oldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Kongrede önceki dönem CHP Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları Başkanı olan Aysun Dedeoğlu konuşma yaptı.

 

Dedeoğlu, “Bildiğiniz gibi 2 yıldır bu görevi yerine getirebilmek için ben ve tüm yönetimim canla başla çalıştık. Bu göreve layık olmak için elimizden geleni yaptık. Bildiğiniz gibi 2017 yılı oldukça yoğun geçti. Önce referandum süreci yaşandı. Bu süreçte 31 köy, 3 belde ve 22 mahallede kapı kapı gezerek halkımıza Türkiye gerçeklerini anlattık. Bu çalışmalarımız sonucunda %73 gibi haklı bir oyun çıkmasına yardımcı olduk. Ardından adalet yürüyüşüne katılarak Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile Adalet yürüyüşüne katıldık. Bildiğiniz gibi kadın kolları gönül işidir. Özveri ve gönülden çalışmak gerekir. Bu bir bayrak yarışı. Bugün bayrağı yeni arkadaşımıza devrediyoruz. Önümüzde bir yerel, bir milletvekili, bir de Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Çok yoğun bir çalışma dönemine girilecek. Seçilecek arkadaşımıza gönülden başarılar diliyoruz” dedi.

Aysun Dedeoğlu’nun ardından tek aday olan Neslihan Çokaklı kendini tanıtarak göreve aday olduğunu belirtti.

Çokaklı konuşmasında, “CHP Lüleburgaz’da 10 yıldır aktif siyaset yapmaktayım. Geçmiş dönem ilçe yönetim kurulunda görev aldım. Bu dönem İl Kadın Kollarında Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısıyım. CHP’ye gönül vermiş sevgili kadınlar, öncelikle dünyada seçme ve seçilme hakkını ilk elde eden ülkelerden biri olarak Türk kadınına inandığı, güvendiği, kadınsız hiçbir işin tam olmayacağına kanaat getirdiği için Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçluyum. Ancak bu minneti Atatürk ilkelerini sonuna kadar savunarak, çok çalışarak, onun gösterdiği hedeften sapmadan yürüyebiliriz. CHP demek bağımsızlık demek, özgürlük demek, cesaret demek, değişebilmek demek, bu ülke için kendini adamak demek. Bizde ilçe kadın kollarında yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Yöneticilik yapmak zordur, sorumluluk gerektirir. Ben ve ekibim bu göreve gönlümüzü koyduk. Bu işi hep birlikte yaparsak her zorluğun üstesinden gelebiliriz. Kadınları ikinci sınıf bir insan olmaktan çıkarıp yan yana, omuz omuza mücadele etmenin önünü CHP iktidarı açacak. Ve ben bunları uygulayacak, inançlı, kararlı siz değerli halkımızı, CHP’lileri bu salonda görüyorum. Yapmamız gereken tüm kariyer beklentisinden uzak, ön yargılardan arınmış olarak iktidara odaklanmaktır. Değerli yol arkadaşlarım, gün dostluk, sevgi, barış ve dayanışma günüdür. Gün partimizi iktidara taşıyacak yolda el ele, omuz omuza birlik ve beraberlik içinde güçlendirme günüdür. Gün birbirimizi anlama, dinleme ve paylaşma günüdür. Sevgili dostlar, sizlere açtığımız bu yeni sayfada birlik olmaya, zor ama fakat onurlu bir görev için destek olmaya davet ediyorum. Desteklerinizi bekliyorum” dedi.

Konuşmaların sonrasında seçime gidildi ve seçime tek aday olarak giren Neslihan Çokaklı yeni Kadın Kolları Başkanı seçildi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri ise Ardagül Münevver, Arslan Sevinç, Başaran Meliha, Güler Sevim, Karabulut Zeynep Banu, Pitirli Nurcan, Toprak Yeliz ve Vural İlksen oldu.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 07:09 tarihinde yazdırılmıştır.