Türk Eğitim Sen “Öğretmenlerin maaş karşılığı haftalık 15 saatte eşitlensin”

Lüleburgaz Türk Eğitim Sen Temsilcisi Orhan Kılıç, yaptığı basın açıklamasında tüm öğretmenlerin maaş karşılığı haftalık 15 saatte eşitlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığına talepte bulunduklarını bildirdi.
Türk Eğitim Sen “Öğretmenlerin maaş karşılığı haftalık 15 saatte eşitlensin”

Kılıç yaptığı açıklamada, “Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın ‘Aylık karşılığı ders’ görevi başlıklı 5.maddesinde okul öncesi öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerinin, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerinin ve atölye ve laboratuar öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları ders görevleri farklı saatlerde düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye bağlı olarak da haftalık aynı miktarda derse girilmesine rağmen alınan ek ders ücretleri farklıdır.

19. Milli Eğitim Şurasında; bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması amacıyla ve Sendikamızın teklifi üzerine ‘Branş ve sınıf öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları haftalık ders saatinin 15 ders saat olarak eşitlenmesi için yasal düzenleme yapılmalıdır.’ şeklinde karar alınmıştır. Bu husus Toplu Sözleşme tekliflerimiz arasında da yer almaktadır. Aynı görevi yapan öğretmenlerin, alanlarının farklı olmasından dolayı aylık karşılığı girmek zorunda olunan haftalık ders saatleri ve buna istinaden ek ders ücretleri arasındaki bu farklılık adalet ve hakkaniyete uygun değildir. Söz konusu bu hüküm Anayasamızca koruma altına alınan ‘eşitlik ilkesine’ de aykırılık arz etmektedir.

Bu bağlamda, Türk Eğitim Sen olarak tüm öğretmenlerin aylık karşılığı ders görevlerinin haftalık 15 saat olarak eşitlenmesi için Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararı’nda acilen düzenleme yapılması hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na talepte bulunduk.” dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 14:19 tarihinde yazdırılmıştır.