Kepirtepe “Tarihi 100 Lise” arasına girdi

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve basımı gerçekleştirilen “TARİHİ 100 LİSE” kitabı içerisine Kırklareli’nden sadece Kepirtepe Anadolu Lisesi girebildi.
Kepirtepe “Tarihi 100 Lise” arasına girdi

1938’de kurulan ve bugüne kadar öncelikle Trakya’nın ve tüm ülkemizin aydınlanmasında önemli bir yere sahip olan Kepirtepe, kitabın 162. Ve 163. Sayfalarında yer aldı. Kepirtepe’nin kuruluşundan bugününe tarihsel seyri ve eğitim tarihimizdeki önemine vurgu yapılan kitap, bugün okulun Z Kütüphanesindeki yerini aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Halil İbrahim Toklu, “79 yıllık eğitim tarihinde birçok isim altında hizmet veren Kepirtepe, bugün Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretimine devam etmektedir. Türk Eğitim Tarihinin abide eserlerinden olan okulumuz, o dönemlerin eğitim materyallerini de müzesinde muhafaza etmektedir. Kepirtepe ’ye ayak basmamış hemen hemen Trakya’da kimse yoktur. Ya kendisi, ailesinin bir ferdi, ya da akrabalarından biri mutlaka Kepirtepe ’de okumuş, Kepirtepe ’de çalışmıştır. Bu yüzden Kepirtepe, Trakya’nın aydınlanma ateşinin yandığı yerdir, ifadeleri boşuna söylenmemiştir. Devletimiz yeni binalar yapar, lüks ve modern eğitim yapıları tesis edilebilir, ancak 79 yıllık bir okulun kültürü asla parayla temin edilemez.

Milli Eğitim Bakanlığının Tarihi 100 Lise kitabında yer almak bizim için bir gurur vesilesi olmuştur, ancak bunu zaten Kepirtepe gibi bir kurum hak etmektedir. İlerleyen yıllarda da okulumuzun daha güçlü ve kararlı bir şekilde eğitime hizmet vereceğinden asla kuşkumuz yoktur. Ülkemize çok sayıda sanatçı, bilim adamı, yazar ve eğitimci kazandıran okulumuz daha nicelerini de yetiştirecektir.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün sitesinde de kitapla ilgili olarak şöyle denilmektedir:

“Eğitim sistemimizin tarihî sürecindeki gelişmelere ve eğitim hedeflerine göre şekillenen, hayat bulan okullarımız toplumun yaşayan bir parçası ve tarihin canlı temsilcileridir. Eğitim tarihimizde okulların kuruluşu ve günümüze kadar olan tarihî süreci önemli bir yer tutmaktadır.

Genel Müdürlüğümüzce; eğitim seferberliğinin dilsiz ama bâki şahitleri olan okullarımızın tarihsel süreçlerini anlatmak amacıyla Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet’in kuruluşuna ve günümüze kadar, kuruluş yılları 1481 ile 1948 yılları arasına rastlayan tarihi kimliğe sahip 100 okulumuzun kurumsal hafızalarında yaşayan canlı anıları ile eğitim süreçlerinin yer aldığı “Tarihî 100 Lise” kitabı hazırlanmıştır.

Eğitim tarihimize bir mum yakabilmiş olmak ümidiyle” dedi.

Haber Merkezi

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 20:26 tarihinde yazdırılmıştır.