Basın çalışanları istatistikleri açıklandı

Basın İlan Kurumu (BİK), Resmi İlan Yayınlama hakkını haiz süreli yayınlarda, 2017 yılına ait iller bazında asgari kadrolarında yer alan fikir işçilerinin cinsiyetleri ve eğitim durumlarına göre dağılımların olduğu istatistikleri açıkladı.
Basın çalışanları istatistikleri açıklandı

Kadın basın işçisi sayısı erkeklerden az

Verilere göre, Resmi İlan Yayınlama hakkını haiz gazete sayısı 1.122. Bu verilerden hareketle Türkiye’de Resmi İlan Yayınlama hakkını haiz gazetelerde toplam çalışan sayısının 8 bin 858 kişi. Bu sayının 6 bin 199’unu erkek çalışanlar, 2 bin 659’unu ise kadın çalışanlar oluşturuyor. Yine aynı istatistikte, Temmuz 2017 itibariyle bu çalışanların 3 bin 717’si sarı basın kartı sahibi olduğu bilgisi veriliyor.

İŞKUR işbaşı eğitim programı kapsamında, Resmi İlan Yayınlama hakkını haiz gazetelerde çalışan sayısı 190’ı buldu. İstanbul, Balıkesir, Ankara, Bursa, Çanakkale ve Konya illeri İŞKUR işbaşı eğitim programları kapsamında en fazla istihdamın gerçekleştiği iller oldu. Türkiye çapında 81 ilin 54’ünde İŞKUR işbaşı eğitim programı kapsamında çalışanlar yer alıyor.

Çalışanların 1.464’ü iletişim fakültesi mezunu

BİK’in verdiği bilgilere göre, bu süreli yayınlarda çalışanların eğitim durumu verileri iletişim fakültesi mezunu sayısının 1.464, iletişimle ilgili meslek yüksekokullarından mezun sayısının ise 352 olduğunu gösterdi. Resmi İlan Yayınlama hakkını haiz süreli yayınlarda ilk ve orta öğretim mezun sayısı ise 4 bin 946.

BİK, Resmi İlan Yayınlama hakkını haiz süreli yayınlarla ilgili istatistikleri, TÜİK ile işbirliği çerçevesinde, kamuoyu ile paylaşmaya devam edecek.

 

Haber Merkezi 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 22:19 tarihinde yazdırılmıştır.