Halkın duygularıyla oynuyorlar

Karaağaç köyünde çiftçilik yapan Erkan Öztürk, geçtiğimiz hafta Lüleburgaz’a bağlı Evrensekiz, Sakızköy Beldeleri ile Sarıcaali ve Karağaç köylerinde yapılan toprak kiralama ihaleleri ile ilgili açıklama yaptı.
Halkın duygularıyla oynuyorlar

Karaağaç Köyü’nde   30 yıldan beri çiftçilik yaptığını belirten Erkan Öztürk, “Ben Karaağaçlı’yım 30 yıldan beri çiftçilik yapıyorum.  Bazı köy muhtarları halkımızın duygularıyla. Topraklarımızın yabancılara satıldı veya kiralandığı yok” dedi.

Lüleburgaz Karaağaç köyünde çiftçilik yapan Erkan Öztürk, geçtiğimiz hafta Lüleburgaz’a bağlı Evrensekiz, Sakızköy Beldeleri  ile Sarıcaali ve Karağaç köylerinde yapılan toprak kiralama ihaleleri ile ilgili açıklama yaptı.

Bazı köy muhtarlarının ihaleler yapılırken gazetelere demeç verip “Topraklarımız yabancılara satılıyor, yabancılara kiralanıyor” diye halkı galeyana getirdiğini belirten Erkan Öztürk “Karaağaç’ta yapılan kiralama ihalesinde topraklar T.C. vatandaşlarında kaldı. Kaldı ki bende Karaağaç’lıyım.  Bende bazı hazine arazilerini 20 yıldan beri kiralama yöntemi ile ekiyorum. Halkımızın milli duygularıyla oynayıp sömürü yapmaya hiç kimsenin hakkı olamaz” dedi.

Uyuşmazlık var

Yapılan kiralama ihalelerinde kiralamayı yapan kişiler ile kiralamayı yaptıran kurum arasında uyuşmazlıklar çıktığını de belirten Öztürk “Kiralama ihalesi yaptıranla, kiralanacak yeri bir kere bile görmemişler.  Bu yer ekilir mi ekilemez mi bilmiyorlar. Bu nedenle kiralayan kişiler de mağdur oluyorlar. Bu iş yapılırken daha dikkatli yapılmalı. İhalelerin yapıldığı yerler ile tarım arazilerinin birçoğunun alakası yok. Birçoğunun ihalede belirten metre kare hesabı bile tutmuyor.  Bu işin sonu zaten pek hayırlı gözükmüyor.   Birde halkımızın  “vatan, millet elden  gidiyor” gibi özel duygularıyla oynuyorlar. Bu çok yanlış, bir uygumla. Bu nedenle yetkili mercilerin dikkatli davranması ve müdahalelerde bulunması gerekmektedir. ”  açıklamasını yaptı.  

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 14:00 tarihinde yazdırılmıştır.