Demirköy Belediyesi’ne Suç Duyurusu

Demirköy Belediyesi’nden mezbaha yapmak için izin alan şirket hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Demirköy Belediyesi’ne Suç Duyurusu

HISSAN firması vekili Avukat Turan Batuhan Erkin konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada “Demirköy Belediyesine ait bir araziye mezbahane yapmak için Bertur Turizm Otomotiv İnş. ve San. Tic. Ltd. Şti adında bir şirket belediyeye başvuruda bulunuyor ve herhangi arazinizi kiralayıp mezbahane yapmak istiyorum diyor. Demirköy Belediye Meclisi de bu şirkete 2013 senesinde mezbahane yapması için belediyeye ait bir araziyi kiralama amacıyla Belediye Başkanı Muhlis Yavuz’a yetki vermekte. Verilen bu yetkide herhangi şart belirlenmemiş. Başkan hangi araziye kaç seneliğine kime ne kadar kira bedeli çerçevesinde kiralayacaktır. Herhangi ihale yapılacak mıdır gibi hiç bir husus belirlenmemiştir. Bu arada yetkiyi alan şirket bir bilinmezlik içerisinde belediyeye ait bir arsaya mezbahane inşa etmeye başlar. Bu inşaata ilişkin belediyeden inşaat iznini alıp almadığı, imar ve ruhsatının olup olmadığı, hangi süre içerisinde inşaatı bitirip tesisi işler hale getirmekle mükellef olduğu meçhuldur. Belediye bu hususta hiçbir kıstas belirlememiştir. 

 

Belediye ayrıca Bertur isimli firmanın kim olduğuna ne iş yaptığına dair de hiçbir araştırma yapmamıştır. Keza ilgili firmanın Ticaret Odası sorguları yapıldığında elde edilen sonuç tamamen şok edicidir. Belediye ile mezbaahane inşa edip işletmek için sözleşme yapmak isteyen şirket Belediye Başkanınca hiç araştırılmamıştır. Keza şirketin ticari bilgileri sorgulandığı zaman‘’TRAFİK MÜŞAVİRLİĞİ’’ grubunda olan şirketin amacı da motorlu motorsuz kara taşıtlarının kiralanması alımı satımı olarak düzenlenmiştir.

Belirtmek isteriz ki şirketin mezbaahane yapımı ile, et konusu ile havyacılık ile hiçbir ilgi alakası bulunmamaktadır. Sırf bu husus dahil, ortada usulsüz, kötü niyetli birişlem olduğunun çok açık bir göstergesidir. Belediye Başkanı mezbaa yapsın diye trafik müşavirliği yapan bir firmaya yetki ve arsa mı verecektir? ne yazık ki vermiştir.

 

Aynı zamanda arsayı belediyeden kiralayan ve inşaata başlayan firma aralarında taşeronluk ilişkisi olup olmadığı bilinmeyen üçüncü bir şirketi de araya sokarak mevcut işi onun vasıtasıyla bitirmeye çalışmıştır. Üçüncü şahıs konumundaki ENH Entegre Et ve Makina San. ve Tic. Ltd. Şti. ismindeki firma inşaat için gerekli malzemeleri soğutucu makinaları soğuk hava depolarını ve soğuk hava radyatör ve panellerini vb. gerekli materyalleri sipariş etmiştir. Bu malzemeleri alan firma hiç bir ödeme yapmayarak adeta piyasayı zor durumda bırakmıştır. Aynı zamanda inşaatı da yarım bırakarak kaçmışlardır. Kısa bir deyişle, Demirköy’e yapılacak olan mezbahane yılan hikâyesine dönmüştür. 

 

Ben HIS-SAN vekili Av. Turan Batuhan Erkin olarak bu olayın üzerine gittiğimde Demirköy Belediye başkanının ilgili firmalar ile hiçbir kira sözleşmesi imzalamadığını, belediye adına herhangi kira ilişkisi kurmadığını öğrendim. Yani Bertur isimli şirket belediyenin arsasını işgal ederek üzerine bir yapı inşaa etmeye çalışmıştır ve bu inşaat yarım bırakılmıştır. Belediye başkanı hiçbir sözleşme olmaksızın bu alanı hibe etmiştir. Belediye bu hususa ilişkin sözleşme kurulmadığını da ikrar etmiştir. Bu açıkça suçtur. Belediye başkanı görevini kötüye kullanmış ve 2013 senesinden beri belediyenin arazisinde bir şirketin işgalci olarak bulunmasına göz yummuştur. Demirköy halkı ise hizmet beklemektedir. Merakla kurulacak et entegre tesisini beklemektedir. Konuyla ilgili hukuki süreç en yakın zamanda başlatılacaktır” dedi.

 

Haber Merkezi

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 07:09 tarihinde yazdırılmıştır.