Lüleburgazlıların sağlık çilesi sürüyor

Lüleburgaz gibi modern bir kentte Devlet Hastanelerinde kuyruklarda bekleyip çile çeken vatandaşlar, sağlıkta gelinen noktanın pek de iç açıcı olmadığını göstermeye yetti.
Lüleburgazlıların sağlık çilesi sürüyor

Lüleburgaz’a yapılacağı söylenen yeni Devlet Hastanesini dört gözle bekleyen vatandaşlar sağlık alanında yaşadıkları sıkıntıların giderek çoğaldığını dile getirdiler.

 

“Yeni Hastane şart”

Öyle ki geçtiğimiz gün göz raporu için Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne giden bir vatandaş çektiği fotoğraflarla konuyu çok güzel gözler önüne serip çok güzel özetlemiş. Rapor alabilmek için saatlerce sıra beklediğini belirten vatandaş “rapor için 50 TL ücret yatırdım ve başladım beklemeye ilk sırayı atlattım ve göz ölçümü yaptırdım. Daha sonra başladım beklemeye. Bekle, bekle, bekle…Böyle olacağını bilseydim özele gider işimi hallederdim. Hastanede özeldeki ücretin aynını yatırdım ama hizmet almak için ecel terleri döktüm, hem de saatlerce kuyrukta çile çektim. Yazıklar olsun böyle düzene” diyerek veryansın etti.

 

Edindiğimiz bilgiye göre göz polikliniğinde bir gün içerisinde 101 hastaya randevu veriliyor. Polikliniklerde sıramatikler çalışmıyor ve herkes kapının önünde isminin okunması ümidiyle bekliyor. Havasız kalan ve sıcaktan bunalan vatandaşlar sıra gelirse işlemlerini yaptırabiliyor. Bazı teyzeler duruma o kadar alışmış ki yanlarında getirdikleri yünleriyle örgü örüyorlar. Hastanede işi olanlara da “Hanımlar yanınızda yün getirin” diyerek espri yapıyorlar. Yetkililere de “Söz verip verip duracağınıza bir an evvel bize yakışan bir hastane yapın da biraz rahat yüzü de biz görelim” diyerek sitemlerini ilettiler.

 

Gökhan KAN

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 14:51 tarihinde yazdırılmıştır.