CHP Lüleburgaz örgütü 89. Yılını kutladı

CHP Lüleburgaz örgütüt, 89. kuruluş yıldönümünü nedeniyle önceki gün saat 11.00’de Atatürk Anıtı"na çelenk sunarak kutladı. CHP Kırklareli İl Örgütü’nde ise Milletvekili Turgut Dibek ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan 89. Kuruluş Yıldönümü pastasını kesi.
CHP Lüleburgaz örgütü 89. Yılını kutladı
 
CHP Lüleburgaz İlçe teşkilatı 89. kuruluş yıldönümünü nedeniyle önceki gün saat 11.00’de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak kutladı. 

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene CHP Kırklareli Milletvekili,Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP İlçe Başkanı Turabi Kayhan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri  ve CHP Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
Çelenk sunumundan sonra Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından Toplu halde İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtası okundu.
 
Tören sırasında konuşan CHP İlçe Başkanı Turabi Kayhan, “ Ne mutlu bizlere ki Mustafa Kemal’imiz var. Ne mutlu ki Cumhuriyet Halk Partisi var. Biz devrimciyiz, biz devletçiyiz, biz CHP’liyiz. Doğu ülkelerinde uşaklık edecek partiler lazım. Ama Türkiye’de CHP’yi yıkamadılar” dedi.
Konuşmanın ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Teşkilatı, günün anısına Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kesimoğlu’ndan Kuruluş açıklaması
CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet S. Kesimoğlu’nun CHP’nin 89. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuran kadroların CHP’den çıktığını da belirten Kesimoğlu şöyle konuştu.
“9 Eylül 1923, partimizin resmi kuruluş tarihi olmakla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi köklerini Kurtuluş Savaşımızı gerçekleştiren Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinden almaktadır.
Büyük bir özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini örgütleyen, yürüten ve zafere ulaştıran kadrolar, Cumhuriyet Halk Partisini kurmuş, CHP Cumhuriyetin kurulması, devrimlerin gerçekleşmesi ve demokrasinin yerleşmesine önderlik etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisinin devrimci birikimi ve geleneği işte bu köklerde yatmaktadır.
89 yıl sonra bugün ülkemiz, Kurtuluş Savaşı öncesindeki benzer koşullarla yüz yüzedir. Ülkemizi yeniden Ortaçağ karanlığına gömmek isteyen, emperyalistlerin kölesi hatta tetikçisi haline getirmeye ve laik, demokratik, sosyal hukuk devleti Cumhuriyetimizi yıkmaya, bin yıllık kardeşliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü ortadan kaldırmaya çalışanların iktidarıyla yüz yüzeyiz. Varlığımıza kasteden bu tehdidi yine ancak Cumhuriyet Halk Partisiyle alaşağı edebiliriz.
Yaşananlar karşısında tedirgin ve karamsar olan halkımız bilmelidir ki, bütün bu değerleri koruyacak ve ileriye götürecek Cumhuriyet Halk Partisi vardır ve var olmaya devam edecektir. “Ya istiklal ya ölüm” diyenler hiç tükenmeyecektir.”dedi
Kırklareli’de kuruluş yıldönümü pastası
 Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla Kırklareli İl Başkanlığı'nca Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. 
     CHP İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, teşkilat üyelerin de katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
 
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende Gündoğdu, yaptığı konuşmada, CHP'nin 89 yıllık tarihi boyunca adaletten yana olduğunu söyledi. CHP'nin aydınlanmış kuşaklar yetiştirdiğini belirten Gündoğdu, ''CHP tarihi boyunca emeğin yüceliğinden, özgürlükten ve sosyal eşitlikten yana olmuştur. CHP'liler Cumhuriyet'in yılmaz birer bekçileridir. Önümüzdeki süreç CHP'nin iktidar olması sürecidir. 2014 yılında yapılması gereken yerel seçimler, 2013 yılına alınsa bile, 2015 yılındaki genel seçimlerde iktidar olacağımız gibi, 2013'te de yerel iktidarlarımızı koruyup halkımızla birlikte daha güçleneceğiz'' diye konuştu.
 
     Bu arada, parti binasında düzenlenen törende ise CHP Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu,  CHP Kırklareli Milletvekilleri Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Turgut Dibek ile Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından pasta kesildi.
 
    
 
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 14:36 tarihinde yazdırılmıştır.