Ben "BELEDİYE BAŞKANI" olsaydım

Lüleburgaz halkının istek ve beklentileri doğrultusunda sokağa çıkıp, siz “BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDINIZ” ne yapardınız diye sorduk. Kimi belediye başkanı olunca yapmak istediklerini kimi de şehirde yaşadığı olumsuzlukları dile getirdi.
Ben

Lüleburgaz halkının istek ve beklentileri doğrultusunda sokağa çıkıp, siz “BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDINIZ” ne yapardınız diye sorduk. Kimi belediye başkanı olunca yapmak istediklerini kimi de şehirde yaşadığı olumsuzlukları dile getirdi.

İşte Lüleburgaz halkının verdiği cevaplar;

Berk Er – Öğrenci(22) İstanbul caddesinden geçen motorların ve arabaların yayaları engellediğini belirten Er, “Bu caddeye giren arabaların ve motorların giriş-çıkışlarını engelleyerek, gerekli park alanları oluştururdum” dedi.

Özlem Başak – Sekreter(28) “Hayvanları seven bir şehir yaratmak isterim”

“Hayvan düşmanı bir şehirde yaşıyoruz. Sokakta başı boş gezen bir sürü hayvan var, onlar için belli alanlara barınak yapardım. Sokaklarda belirli yerlere mama ve su koyardım. Hayvanları seven bir şehir yaratmak isterdim” dedi.

Fuat Alpaslan – Eczacı Kalfası(33) “Şehrimizdeki direk kenarlı yerine her sokağa büyük çöp konteynırları yerleştirerek kötü kokuları engellerdim. Çocuklarımı eğlendirebileceğim bir alan yok. Bunun için boş alanlara küçükte olsa parklar oluşturarak hem kendi çocuklarımın hem de başka çocukların eğlenmesini sağlayabilirdim.”

Adnan Kutlu – Eczacı Kalfası(55) “Kaldırımlar pazaryerine döndü”

“Yol, plan ve proje çalışmalarını yetersiz buluyorum. Kaldırımlar pazaryerine döndü. Kaldırımlardaki satıcılar ve yayaların kolaylıkla geçebilmeleri için gerekli satış noktaları belirlerdim. İnsanlarla iç içe olan bir başkan olmak isterdim” dedi.

Kutlu, yollardaki kanalizasyonların da çok pis koktuğunu belirtti.

Mehmet Emel – Emekli(72) “Lüleburgaz’ı yayalaştırmak için her şeyi yaptılar ama kaldırımlardaki masa ve sandalyeler ne olacak, geçmekte çok zorlanıyoruz” diyerek sitem etti.

Zekai Akdağ – Emlakçı(58) “Öncelikle şunu dile getirmek isterim, belediyenin oradaki otoparktaki görevliler tanıdığı insanlara farklı muamele yapıp başkalarını kışkırtıyorlar. Bende insanlara eşit davranıp, huzurunu sağlamak için elimden geleni yapardım” dedi.

Mehmet Sungur – Emekli(63) “Lüleburgaz’da ağaçlandırma yapılan alanlar yok, yeşil renkten uzak bir şehiriz. Ergene nehri kenarlarındaki çöpleri temizleterek işe başlayabilirdim. Yeşili seven oksijeni bol bir Lüleburgaz neden olmasın” dedi.

Lüleburgaz Özel Derman Hastanesi’nde hemşirelik yapan İrem Kaynak, Nazmi Can Gürbüz ve Büşra Bağdaş sosyal etkinlikleri fazlalaştırıp insanların daha samimi bir şehir de yaşamaları için çalışmalar yapabileceklerini belirtti.

Bağdaş, Lüleburgaz mezarlığının önünden geçerken çıkan köpeklerin her an saldırabileceği korkusu yaşadığını ve bir an önce mezarlık kapısının kapatılması gerektiğini dile getirdi.

Derya KILIÇ

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 16:47 tarihinde yazdırılmıştır.