En büyük sorun “işsizlik”

Kimine göre terör, kimine göre siyasi iktidar, kimine göre gençler, kimine göre ihtiyarlar Türkiye genelinde vatandaşların “Türkiye’nin en büyük sorunu nedir?” sorusuna verdiği cevap değişiyor.
En büyük sorun “işsizlik”

Kimine göre terör, kimine göre siyasi iktidar, kimine göre gençler, kimine göre ihtiyarlar Türkiye genelinde vatandaşların “Türkiye’nin en  büyük sorunu nedir?” sorusuna verdiği cevap değişiyor.

Ancak Lüleburgaz’da gençlerin ve halkın en önemli sorunları arasında ilk sırayı “işsizlik” aldı.

Lüleburgaz vatandaşlarla yaptığımız sohbet sırasında sorularımıza aldığımız yanıtlar şöyle;

Enver Çetin-Emekli (59) “Üniversite mezununa bile iş yok”

Enver Çetin “Emekliyim ama hala çalışmak zorundayım. Evlatlarımı okuttum iyi bir gelecek sağlamak için elimden geleni yaptım. Oğlum üniversiteyi de okudu ama iş bulamıyor. Fabrikada çalışsa bir geleceği yok. Çözüm yok. Suriyeliler sağolsun işçi açığını kapatıyorlar” dedi.

Mehmet Armutakoğlu- Emekli  “Gazete okumaya çekiniyoruz”

İnsanların geçim derdini düşünmekten huzursuz olduğunu belirten Armutakoğlu “Ülkede  terör olayları yüzünden gazete okumaya çekiniyoruz. İnsanlar huzursuz, iş yok. 10 yıl önce emekli oldum ama hala borç ödemeye çalışıyorum. Emeklilere getirilecek promosyonları bekledik ondan da haber yok. Doğru düzgün kazanç elde edemiyoruz ama geçinmeye çalışıyoruz” dedi.

Ayşegül Çelik – Öğrenci(20) “Gelecek kaygısı yaşıyoruz”

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulunda öğrenci olan Çelik, “Ülke sorunları bir yana Lüleburgaz’daki bir sorunu belirtmek isterim. Ulaşım biz de büyük sorun okula gidiyoruz ama mesafe uzak. Ulaşım da çok yetersiz. Gece öğrenim görüyorum ama minibüs yetersizliğinden beklemek zorunda kalıyorum. Eğitim de yetersizlik var. Gelecek için kaygılarım, iş bulabilecek miyim korkusu sürekli beni yıpratıyor” dedi.

Cengiz Kurhan-Ayakkabı Boyacısı (53), 25 yıldır ayakkabıcılık mesleği ile uğraşan ve geçimini bu şekilde sürdürmeye çalışan Kurhan “insanları 10 ay, 11 ay çalıştırıp sonra işten çıkartıyorlar. İşsizlik sorununa artık bir çözüm bulmaları gerekiyor” diyerek sitem etti.

Naci Gülerçe – Fotoğrafçı(43)  “Devletimiz uyuyor”

Ülkede emekli olan kişinin bile çalıştığını belirten Gülerçe “Refah ve gelişmişlik düzeyi giderek kötüleşiyor. Aile de herkes çalışmak zorunda kalıyor. Bunların yanında bir de “terör” var. Her gün okuduğumuz şehit haberleri bizleri çok üzüyor. Bu ülkede sadece para verenlerin mi sesi çıkacak? Eşitlik yok, adalet yok, ayrımcılık.. Ne olacak bu ülkenin hali” dedi.

Derya KILIÇ

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 17:14 tarihinde yazdırılmıştır.