Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 24 Mayıs 2024, Cuma 09:13:52 tarihinde eklendi. 190 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ”- 1 - - Servet Şenyiğit

  “İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ”-  1   -

 

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” adında yayınladıkları bir genelgeyi kamuoyuyla paylaştılar. RTE Hükümetlerinin yedinci kez yayınladıkları bir genelge. İçi boş ve ekonomiye katkısı olmayacak, halkı kandırmaya yönelik bir paket. Yılmaz ve Şimşek TBMM’  ndeki basın açıklamasında, hazırladıkları paketin ne kadar muhteşem olduğunu anlattılar, 45 dakika konuştular. Ancak, hiçbir rakam veremediler. Bu paket uygulandığında ne kadar tasarruf yapılacağını bile hesaplayamamışlar.

          Hükümet rakam açıklayamasa da, hükümete yakın yayın organlarına, hedeflenen tasarrufun 100 milyar TL dolaylarında olduğu yansıdı. Hepimize ilkokulda öğretilen matematik bilgimizle hesaplayalım ; RTE Hükümetinin 2024 yılı bütçesi 11 trilyon 89 milyar TL olarak açıklandığına göre , bu tedbirler sadece küsurat rakamı 89 milyar TL’ yi kurtarabilecek. Kısacası bu paket, atılan taşın ürküttüğü kurbağaya değmeyeceği bir paket. Bütçe açığı yaklaşık 2.5 trilyon TL açıklanan pakette 100 milyar TL civarında ki bir para neye çare olacak?

          Aile bütçemizi yaparken gelirimizi ve giderlerimizi dengeli bir şekilde tutmaya çabalarken, RTE harcamalarıyla hepimizden topladığı vergileri  sorumsuzca harcamakta ve devleti zarara sokmaktadır. Hükümetin tasarruf tedbirleri adı altında, israfı önleme konusunda bir takım önlemler almaya başlaması olumlu gelişmedir. Ancak, tedbirler, halkımızla dalga geçer gibi, halkımızı cahili anlamaz bir konuma düşürmektedir. Bugün devletin sahip olduğu makam aracı sayısı Avrupa Birliği ülkelerinin toplamındaki makam araç sayısından fazladır. Bunlarla ilgili bir çalışma yapılmazken, toplu taşıma olan yerlerde memurların servislerini kaldırmışlar.

           Toplanan vergilerin yüzde 35’ i doğrudan vergi, yüzde 65’ i dolaylı vergi olan ülkemizden söz ediyorum. Adaletsiz vergi dediğimiz dolaylı vergi ile dar gelirlinin, memurun, işçinin, orta sınıfın ödediği vergilere yüklenilmiş. RTE Hükümeti görev aldığından beri 11 kez vergi affı kanunu çıkarmış. Yine de ödemeyenler var. Bu kez de vergi cezası kesilmiş. Cezasını ödeyenlerin sayısı da toplam cezaların yüzde yedisi. Çoğunluğu yandaş olan vergi kaçıranların, cezasını ödemeyenlerin bu kez de vergi  borçları silinmiş. Ne güzel, vergi cenneti bir ülkemiz var. Toplanan vergilerle de 1150 odalı saray yaptırıyoruz. Yüzlerce araçlık konvoyla Cuma namazına gidiyoruz. İtibardan tasarruf olmaz diyerek de gösteriş ve israfı övüyoruz. Sonra da para yok, kaynak yok diyerek asgari ücreti açlık sınırında tutuyoruz ve emekliye 10 bin TL gibi sadaka veriyoruz. servetsenyigit@gmail.com

 

 

 


Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek