Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 25 Mart 2024, Pazartesi 09:03:35 tarihinde eklendi. 281 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKEKŞİ FUTBOLU EKŞİTTİ - Servet Şenyiğit

BÜYÜKEKŞİ FUTBOLU EKŞİTTİ

 

          Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantepli ve 2019 – 2021 yılları arasında Gaziantep Futbol Kulübü Başkanlığı yaptıktan bir yıl sonra 16 Haziran 2022’ de de TFF Başkanı seçilerek göreve başladı. Şubat 2024 olarak hesaplarsak göreve başlayalı 20 ay olmuş.

 

 

          Göreve geleli 20 ay olduğu halde bu kadar olaya ve skandala neden olan ikinci bir başkan var mıdır bilmiyorum. 11 Aralık 2023’ de oynana MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında Ankaragücü başkanı, maçın hakemi Halil Umut Meler’ e yumruklu saldırıda bulunuyor. TFF tüm liglerin süresiz ertelendiğini açıklıyor. Bir hafta sonra maçlar oynanmaya başlıyor. Olaylar bitmedi ve İstanbulspor-Trabzonspor maçında İstanbulspor başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, maçın hakemi Ali Şansalan’ a tepki göstererek takımını sahadan çekti.

 

 

          TFF, geçen sezonun şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’ nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa finalini Riyad’ da oynatacaktı. Cumhuriyet’ in 100. Yılındaki Süper Kupa finalini, para kazanmak uğruna başka ülkede oynatmak zaten yanlıştı. Ancak Büyükekşi bunu bile beceremedi. Neredeyse iki ülke arasında diplomatik krize yol açacaktı. Son haftalarda da şampiyonluk yolunda kıyasıya yarışan Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinden karşılıklı açıklamalar yapılıyor. Ancak TFF yönetimi karşılıklı ağır suçlamalara sessiz kalıyor.

 

 

          Geçen haftaki Trabzonspor-Fenerbahçe maçının bitiş düdüğünden sonra, Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyet saha ortasında toplanarak galibiyeti kutlamak istedi. Ancak Trabzonsporlu taraftarlar, yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle sahaya girdi. Futbolcularla taraftarlar arasında arbede yaşandı. Yaşanan bu rezaletten sonra TFF’ nin kayda değer bir açıklamasını ben duymadım.

 

 

          Trabzon’ da ki saldırıların Avrupa Kupası maçında yapıldığını düşünebiliyor musunuz? Trabzonspor’ a Avrupa kupalarına katılmama cezası verilmelidir. Yazmaya çabaladığım olayların sonu gelmezse, İtalya ile düzenleyeceğimiz 2032 Avrupa Şampiyonası’ nın ev sahipliğini kaybedebiliriz. Şiddetle mücadelede içten olduğumuzu kanıtlayabilmek için, Euro 2032’ de aday ev sahibi şehirler arasında belirtilen Trabzon’ un bu listeden çıkarılması gerekmektedir.

 

 

          Konu futbol federasyonunu aşmıştır ve devletin sorumluluğundadır. İçişleri Bakanı ve Spor Bakanı’ nın açıklamaları, konunun artık bir devlet sorunu olduğunun göstergesidir. Atlantik Sistemi, toplumu şiddetlenen sınıfsal çelişkilere sürüklerken, tribünlerde bölündü. Taraftarlar el ele verirse, Atlantik sistemi ayakta kalamaz. Hep birlikte kazanmak varken hep birlikte kaybediyoruz.

 

 

servetsenyigit@gmail.com

 

 

          

 

 

 


Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek