Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 01 Mart 2024, Cuma 09:24:01 tarihinde eklendi. 1224 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İNSAN’A ve TOPLUM’A HİZMET İÇİN KURULMUŞ OLAN VAKIF; ENSAR VAKFI -2- - Eyyüp Sabri Erdem

İNSAN’A ve TOPLUM’A HİZMET İÇİN KURULMUŞ OLAN VAKIF;  ENSAR VAKFI -2-

 

Geçen haftaki yazımıza devam ediyoruz

TÜRKİYE GENELİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ve FAALİYET GÖSTEREN PROJELER

GENEL MERKEZİMİZİN PROJELERİ

Uluslararası Öğrenci Akademisi Sanat İhtisas Atölyeleri Projesi

Gençlik Fısıltıları Projesi

Kariyer Yönetimi Akademisi

İstanbul Tasarım Merkezi Online Kültür Sanat Kampı

ŞUBELERİMİZİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROJELER

ADANA ŞUBESİ

Çukurova Gelişim Kitap Kahve

AMASYA ŞUBESİ

Şehzade Kitap Kahve

BAYBURT ŞUBESİ

Bayburt Kitap Kahve

BİNGÖL ŞUBESİ

Isfahan Bey Gençlik Kitap Kahve

BİTLİS ŞUBESİ

Yusufiye Kitap Kahve 2

BURSA ŞUBESİ

Başka Bir Kütüphane

DENİZLİ ŞUBESİ

Çınar Kitap Kahve

GAZİANTEP ŞUBESİ

Ensar Gençlik Merkezi

HAKKARİ/YÜKSEKOVA ŞUBESİ

Bir Yudum Kitap Kahve

IĞDIR ŞUBESİ

İlk Emir Kitap Kahve Projesi

KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ

Larende Kitap Kahve

KARABÜK ŞUBESİ

Eğitimli Kadınlar, Güçlü YarınlarGeleceğin Dünyasında Dijital Liderler

KARS ŞUBESİ

Kars Ensar Hasan Harakani Kitap Kahve

Genç Ensar Hasan Harakani Kitap Kahve

KİLİS ŞUBESİ

Farklı Dil ve Kültürlü Kahve

KÜTAHYA ŞUBESİ

Ensar Kitap Kahve

Ensar Yaşam Atölyesi

KÜTAHYA/TAVŞANLI ŞUBESİ

Kebikeç Kitap Kahve

KIRKLARELİ/LÜLEBURGAZ ŞUBESİ

Bab-ı Sohbet Kitap Kahve Projesi

KIRŞEHİR ŞUBESİ

Ahi Kitap Kahve

MALATYA ŞUBESİ

Yüz Yüze Kitap Kahve

Sokaklarda Eğitim Çatısı

ORDU/ÜNYE ŞUBESİ

Gençlere Çağrı Gelişim Merkezi

RİZE ŞUBESİ

Yedi Güzel Adam Kitap Kahve

SAKARYA/AKYAZI ŞUBESİ

Akyazı Kitap Kahve Projesi

SİİRT ŞUBESİ

Evliyalar Diyarı Siirt Kitap Kahve

TOKAT/TURHAL ŞUBESİ

Turhal Ensar Kültür ve Sanat Merkezi Bizim İçin Değerlisin

TRABZON ŞUBESİ

Ali Şükrü Bey Kişisel Gelişim Atölyesi

VAN/ERCİŞ ŞUBESİ

Yavuz Selim Gençlik Kitap Kahve

VAN/MURADİYE ŞUBESİ

Bendimahi Gençlik Kitap Kahve

İSTANBUL/ATAŞEHİR ŞUBESİ

Ders Kafe

İSTANBUL/BEYLİKDÜZÜ ŞUBESİ

Beylikdüzü Robot Ligi

İSTANBUL/KAĞITHANE ŞUBESİ

Ensar Gençlik Yaşam ve Spor Merkezi

İSTANBUL/MALTEPE ŞUBESİ

Katre Kitap Kahve

İSTANBUL/ÇEKMEKÖY ŞUBESİ

Gençler İçin İnsan Hakları

İSTANBUL/ÜSKÜDAR ŞUBESİ

Genç Gelişim Atölyesi

İZMİR ŞUBESİ

Yaşlı Eğitim ve Destekleme Merkezi (Yades)

ŞIRNAK ŞUBESİ

Mem-u Zin Kitap Kafe

Gençler Tenis Kortu ve Futbol Sahası

VAKFIMIZIN YEMEK HİZMETLERİ

Günlük 600 öğrenciye üç çeşit ücretsiz yemek Genel Merkez yemekhanemizde deneyimli ve tecrübeli aşçılarımız tarafından 600 öğrenciye günlük üç çeşit ücretsiz yemek hizmeti vermekteyiz.

Özellikle Genel Merkezimize yakın üniversitelerde okuyan öğrencileri öğle yemeği için ağırlamaktayız. Ramazan aylarında ise Ramazan Ayı’nın mutluluğunu, huzurunu, bereketini iftar yemeklerinde öğrencilerimizi ağırlayarak paylaşmakta ve yaşamaktayız.

2006-2020 yılları arasında 110 İmam Hatip Okulunda orta öğretimde okuyan 25.000 öğrenciye üç çeşit yemek üretimi ve sunumu hizmeti verilmiştir.

GENÇ ENSAR

Ensar Vakfı, ülkemizin direnç kaynağı olan dinamik gençliği daha fazla desteklemek, sosyal ve bilişsel üretkenliğini artırmak için bünyesinde “Genç Ensar” teşkilatlanmasını oluşturmuştur.

2016’nın sonundan itibaren sahada etkinliğini artırarak devam eden Genç Ensar, şu anda Türkiye genelinde 104 şubede faaliyet göstermektedir.Genç Ensar, özünü isminden alarak dertlenen, dertleşen, üreten ve paylaşan bir gençlik inşası için şubelerde, yurtlarda, üniversitelerde ve liselerde çalışmalar yürütmektedir.

“Milli ve manevi değerlerine sahip ve geleceğin teminatı olan gençliğin adresi genç Ensar.

Hesabi değil Hasbi olarak sadece ve sadece Allah rızasını kazanmak için gecesini gündüzüne katarak hem millete, hem de ümmete ümid olan gençliğin adresi Genç Ensar.

Hiç kimsenin olmadığı yerde sağına soluna bakmadan ben varım diye korkmadan,çekinmeden ayağa kalkan ve ümmeti ayağa kaldıracak olanların adresi Genç Ensar.

Geleceğimizin,Milletin ve Ümmetin geleceğinin teminatı genç Ensar.

Şairin"Yol onun varlık onun gerisi hep angarya,yüz üstü çok süründün ayağa kalk Sakarya"dediği; Ümmetin uyanışına ve şahlanmasına vesile olacak gençlerin adresi Genç Ensar.

Rabbimiz'in Rızasına,Cennete,Rabbimiz'in Cemali ile nimetlendirilmeye namzet olan gençlerin adresi Genç Ensar.

Bir devlet adamının ifadesiyle""Tabuta konmuş da olsa toprağa gömülmediği sürece Türkler tek güvencemizdir" dediği ve ümmetin umutla beklediği gençliğin adresi Genç Ensar.”

ENSAR VAKFI HANIMLAR KOMİSYONU

Hanımlar Komisyonu, vakıfta hanımların faaliyet alanlarını güçlendirmeyi, gönüllülüğü artırmayı ve toplumun her kesimindeki hanımlara ulaşmayı hedeflemektedir.

Hanımlar Komisyonu çalışmaları kapsamında; şube ziyaretleri, bölge ve istişare toplantıları düzenlenmektedir.

Toplantılar dışında, STK ve kurum ziyaretleri, atölye çalışmaları, eğitim çalışmaları, söyleşi ve konferans programları, önemli gün ve haftaları değerlendirebilmek adına hanımlarla çeşitli buluşma, gezi ve kamp çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

İstanbul’da 26, Anadolu 73 şubede faaliyet göstermektedir.

Ensar Vakfı Hanımlar Komisyonu, zamanın gerektirdiği ihtiyaçlar ile toplumsal değerlerimiz arasında dengeyi sağlama noktasında ülkemizi desteklemektedir. Hanımlar Komisyonu, faaliyetleri kapsamında her yaş döneminin kendine has özellik ve gereksinimlerini göz önünde tutarak, fiziksel, psikolojik, sosyal, manevi, akademik ve mesleki gelişim alanlarında çalışmalar yapmaktadır.

ENSAR YAYIN GRUBU

ensarnesriyat.com.tr

Ensar Yayın Grubu, kuruluşundan itibaren yürütülen yayın çalışmaları, yayınevleri, kitap satış ofisleri ve web kitap satış sitesiyle hizmet ağını günden güne genişletmiştir.

Ensar Neşriyat, Gülhane Yayınları, Vefa Yayınları, Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) Yayınları, İSAV Yayınları ve İstanbul Tasarım Yayınları gibi 7 farklı tematik yayını bünyesinde tutmaktadır. Özellikle dini yayınlar sahasında doğru ve özgün bilgileri okuyucuyla buluşturmaktadır.

Ensar Yayın Grubu kurulduğu günden bu güne 1088 Eser ve 3.554.000 Baskı yapmıştır.

Merhum Bekir Topaloğlu Hocamızın riyasetinde başlatılan itikattaki mezhep imamımız Ebu Mansur Muhammed el Maturidi’nin Te’vilatü’l Kur’an adlı 17 ciltlik eserinin tercümesi tamamlanmış olup fihrist cildiyle beraber 18 cilt halinde, İbnul-Esîr el-Cezeri’nin , Kütüb-ü Sittenin tamamını bir araya getirdiği Camiu’l Usul ise Kemal Sandıkçı ve Muhsin Koçak tercümesi ile 19 cilt halinde yayınlanmıştır.

DEĞERLER EĞİTİM MERKEZİ

Değerler Eğitimi Merkezi (DEM), değerlerin eğitimi konusuna akademik düzeyda katkı yapmak amacıyla kurulmuş bir araştırma merkezidir.

Değerler Eğitimi Merkezi, eğitimle ilgili her tü girişimin temelde bir insan telakkisine dayandığının idrakinde olarak, eğitim anlayışını, insanın varoluşuyla irtibatlı görmektedir. Dayandığımız insan görüşü, insan yapısının ve yaşamının çok boyutluluğuna, maddi ve manevi unsurlarının birlikteliğine vurgu yapmaktadır. Bizce değerlerin insan yaşamı bakımından önemi de bu tanımda anlamını bulmaktadır. Farklı kültür ve inanç havzalarında bulunan tüm insanları kuşatıcı bu perspektif, içinde yaşadığımız çağın insan merkezli sorunlarına karşı en temel çözüm imkânlarını da kendisinde taşımaktadır. Bu bakımdan Değerler Eğitimi Merkezi, değerlerin dünyanın neresinde olursa olsun insan yaşamındaki yerini önemseyen, bunu kıymetli gören, bunu geliştirmeyi gerekli gören bir eğitim anlayışını kabul etmekte ve önermektedir. Bu anlayışa hizmet etmek üzere "değerler ve eğitimi" alanında teorik ve pratik çalışmalar yapmayı, proje ve atölye tabanlı eğitim faaliyetleri düzenlemeyi, lisans ve lisansüstü düzeylerde bu alana yönelik çalışma yapanları akademik yönden desteklemeyi, bu konuda elde edilen bilgi ve verilerin toplandığı bir merkez olmayı, diğer ülkelerdeki araştırmacılarla bir kontak noktası oluşturmayı hedefleyen bir kurumdur.

Faaliyetlerine Ensar Vakfı bünyesinde 2003 yılı başında başlayan Değerler Eğitimi Merkezi; değerler ve eğitimi konusunda araştırmalar, proje ve atölye çalışmaları, seminer ve sempozyum organizasyonları, süreli yayın, kitap ve sanal yayın faaliyetleri, kütüphane derlemesi gibi birçok alanda çalışmalarını yürüten Değerler Eğitimi Merkezi, ulusal ve uluslararası camiada konusunda uzmanlaşan bir kurum olarak adından söz ettirmektedir.

Değerler Eğitimi Merkezi'nin faaliyet gösterdiği etkinlik alanları: Eğitim Araştırma Derleme - Yayın Eğitim Etkinlikleri ile; Değerler eğitimi alanında eğitim programları düzenleyerek yetişmiş insan gücünü geliştirmeyi, Araştırma Etkinlikleri ile; Değerler eğitimi konusunda araştırmaya ihtiyaç duyulan konuları belirleyerek bu konularda bilimsel çalışmalar yürütülmesini, bu konularda araştırma yapanları desteklemeyi, Din ve ahlâk öğretimi veren kurumlar için öğretim malzemeleri hazırlamayı, Ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel toplantılar tertip ederek bilimsel faaliyetlere destek olmayı Derleme ve Yayın Etkinlikleri ile; Değerler eğitimi konusunda araştırma ürünü nitelikli eserler ortaya koymayı, Değerler ve Eğitimi konulu bir kütüphane kurarak araştırmacıların istifadesine sunmayı amaçlamaktadır.

İSTANBUL TASARIM MERKEZİ

istanbultasarimmerkezi.org

Sultanahmet civarında tarihi Kadırga Özbekler Tekkesi binasında faaliyetine devam eden İstanbul Tasarım Merkezi tasarım konusundan farklı eğitim anlayışı ile yeni tasarımcılar yetiştirmek amacıyla 2008 yılında kurulmuştur.

Programlar; sertifika programları ve süreli eğitimler, atölye çalışmaları ve çalıştaylar, seminer programları, okuma grupları toplantıları ve teknik gezi programları olmak üzere çeşitli biçimlerde gerçekleştirilmektedir. Mimarlık-Şehircilik, Grafik Tasarım, Fotoğraf, Sinema, Televizyon, Klasik Türk görsel sanatları gibi çeşitli bölümlerde; tasarımın tarihten sanata, felsefeden sinemaya kadar birçok farklı alanla olan yakın temasını göz önünde bulun durarak oluşturulmuş zengin içeriklerle eğitim programlarına devam ederken, merkeze gelen tasarımcıların ve tasarıma ilgi duyanların faydalanması için seminer programları ve toplu gösterim programları da yapılmaktadır.

Ayrıca çoklu disipliner çalışma ortamları oluşturularak bir çok farklı alanda atölye ve çalıştaylar düzenlenmektedir. İstanbul Tasarım Merkezi, eğitime yönelik programlarından başka, tarihi ve mimari açıdan önem arzeden binasında bir çok farklı alanda sergiye de ev sahipliği yapmaktadır.

Tasarım ve sanatla ilgili yayınlar çıkarmak düşüncesiyle kurulmuş İstanbul Tasarım Yayınlarının ilk eseri olan Sanat Felsefesi kitabını takiben yeni yayınlar için çalışmalar devam etmektedir.

İstanbul Tasarım Merkezi; 1 çizim salonu, 1 seminer salonu, 1 çok amaçlı salon, 4 derslik, 2 bilgisayar atölyesini tarihi binasında olabildiğince işlevsel kullanmaktadır.

ENSAR VAKFI LÜLEBURGAZ ŞUBE FAALİYETLERİ

Lüleburgaz Bab-ı Sohbet Kitap Kahve, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ensar Vakfı işbirliği ile Türkiye’de açılan 41 adet Kitap Kahve’den biri.

Yaklaşık bir yılda 2 bin kişiyi ağırlayan Bab-ı Sohbet Kitap Kahve’de 3 binin üzerinde kitap bulunmaktadır,“ Burada Dünya klasiklerinin, Türk klasiklerinin eserlerini bulmak mümkün. Dini kitaplardan, romanlara, çocuklara yönelik masal ve hikaye kitaplarına,dergilere kadar birçok farklı tür ve çeşitte kitabımız bulunuyor.

Victor Hugo, Dostoyevski, Kemal Tahir gibi yazarların ve dini ve milli yüzlerce farklı isimde yazarın eserlerini bulabiliyorsunuz.

7 yaştan 70-80 yaşa kadar herkesin okuyabileceği çok geniş bir kitap yelpazemiz bulunuyor”.

Kek, simit, poğaça, çay, kahve, meyve suyu gibi ikramların yer aldığı Kitap Kahve’ye gelenler kitap dışında da birçok faaliyet gerçekleştirebiliyor. 

Kitap Kahve’de satranç ta oynanabildiği gibi dinlenme alanları da bulunuyor. Kitap Kahve’de 15 gün süre ile ödünç kitap alabilmek mümkün. Kitap okuma süresini uzatmak isteyenlere 1-2 ay süreyi uzatabiliyor.

Kitap Kahve 11.00-19.00 saatlerinde açık bulunuyor.

Vakfımız Lüleburgaz ve Kırklareli’nin diğer ilçelerinde ortaöğretim okullarına yönelik konferans, seminer,kurs ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirmektedir.

…….

 

Filistin’de Gazze’de,Doğu Türkistan’da ve dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm gören mazlum müslümanları feraha ve felaha kavuştursun.

Dünyayı kana bulayan siyonist yahudileri mahv-u perişan eylesin.

Amin…Amin…Amin…

Ya Rabb-El Âlemin.

Selam ve Dua İle

 


Yazdır Paylaş
Diğer Eyyüp Sabri Erdem Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek