Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 10 Kasım 2023, Cuma 09:13:46 tarihinde eklendi. 767 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

29 EKİM CUMHURİYET COŞKUSU - Servet Şenyiğit

29 EKİM CUMHURİYET COŞKUSU

 

          29 Ekim’ de Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutladık. Ülke genelinde milyonlar alanlardaydı. Gerek kutlamalarda gerek se fener alaylarında, alanları dolduran halkımızın Cumhuriyetimize nasıl sahiplendiğini gururla izledik.

          RTE’ nin 29 Ekim Cumhuriyet’ in 100. Yıl kutlamalarından önce 28 Ekim’ de Yenikapı miting alanında Filistin ile dayanışma mitingi yapması da anlamsız kaldı. Mazlum milletlere öncülük etmiş, emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını vermiş Cumhuriyetimizi kutlamanın önüne hiçbir kutlama veya bahane geçmemeliydi ve geçemezdi. Halkımız ABD ve İsrail başta olmak üzere emperyalistlerin Filistin’ de çirkin yüzlerini bir kez daha görmüştür.

           Son zamanlarda Türkiye’ de değişimleri görmek zorundayız. Önceden ulusal bayramlarımızı devlet düzenlerdi ve halk seyrederdi. Günümüzde halk ulusal bayramlarımızı tüm içtenliği kutluyor ve devlet seyrediyor. Bunda ulusal bayramlara kutlama yasağı getirenlere tepki gösterilmesinin etkisi de büyük olmuştur. Halkımız, ATATÜRK Cumhuriyetini benimsemiş ve içselleştirmiştir. Ülkemizin düşmanlarını görmektedir. Cumhuriyet ve ATATÜRK ülkemizin ve halkımızın kırmızı çizgisidir. Türkiye, cumhuriyet düşmanı parti ve örgütlerle ittifakların işe yaramayacağı bir döneme girmiştir.

          Dünyada bir ilki yaşatan Deniz Kuvvetlerimizi de ayrıca kutlamamız gerekmektedir. İstanbul Boğazından 100 gemiyle geçiş yapmak bilgi, beceri, disiplin gerektirmektedir. Türk Donanması’ nın envanterinde 154 gemi bulunmaktadır. Bunun 100 tanesini aynı anda denize çıkarmak büyük bir yetenek ve çalışma sonucudur. Geçiş törenine katılmayan diğer gemilerimizde tersanede veya atıl durumda değildir, onlarda denizde ve diğer görevlerdedir. Bugün harbe hazırlık oranımız yüzde 90’ dan fazladır. Bu oran Kraliyet Donanması’ nda yüzde 82’ dir. Amerika 296 muharip gemisinden 100’ ünü sahaya çıkarabiliyor. Yunan gemileri ise yıllardır tersanelerde yatıyor. Bu başarı; vatanı, milleti, devleti, bayrağı gönülden sevmeden yakalanacak bir başarı değildir. Bu başarı, kurucusu ATATÜRK olan Cumhuriyet Donanması’ nın eseridir.

          RTE, böyle bir günde de halkımızın tepkisini çekmeyi başardı. 100. Yıl Deniz ve Hava kararlılık gösterilerini İstanbul Boğazı’ ndaki Vahdettin Köşkü’ nden izledi. Hiç başka yer bulamamış anlaşılan. Sanki Cumhuriyet kutlamalarını baltalamak ister gibi, bir gün önce farklı bir miting yap ve kutlamaları da Vahdettin köşkünden izle. Bir takım yıkıcı örgütlere mesaj mı verilmek istenmektedir?

          servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek