Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 08 Kasım 2023, Çarşamba 09:13:28 tarihinde eklendi. 1349 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EMZİKTEKİ BEBEKLERİ DAHİL ÖLDÜRÜN - Metin ATLI

EMZİKTEKİ BEBEKLERİ DAHİL ÖLDÜRÜN

 

          Bugün Filistin olayını dördüncü ve son kez yazıyorum. Toparlayacak olursak dünyanın başına bela 3 şey vardır. Siyonizm, Kapitalizm ve Emperyalizm. Bu üçü dünyada yok olmadıkça dünyaya barış ve huzurun gelmesi mümkün değildir.

         Kapitalizm çok büyük şirketlerin dünya yönetimini ele geçirmesidir. Tek amaçları şirketlerinin kar etmesidir. İnsanlık, barış, huzur, çevre zerre kadar umurlarında değildir. Cola Turka’yı yazdım. Amerikan kola firması Amerikan hükümetine Cola Turka’yı kapattır dedi. Amerikan hükümeti bizim sanayi bakanımıza söyledi. Bizim sanayi bakanımız da yerli ve mili Cola Turka’ya öyle bir caza kesti ki kapanmak zorunda kaldı. Bunu Cola Turka’nın sahibi Murat Ülker söyledi, ben söylemedim. Kapitalist sistem budur. Dediklerini yapmayan hükümeti devirirler. Bu kadar güçlüler. Bizim Cola Turka’yı kapattıran Amerika’da emperyalist bir ülkedir. Yani senin palazlanan şirketlerini sana kapattırır. Bu sayede Amerikan şirketleri çok para kazanır. Dolayısıyla Amerika çok kazanır, sen sömürülen bir ülke olarak sürünürsün. Bu da emperyalizmdir.

           Siyonizm ise bir Yahudi din inanışıdır. İnandıkları tanrı Kenan bölgesini yani şimdiki Filistin topraklarını onlara vermiştir. Bu topraklarda tamamen Yahudiler yaşayacaktır. Başka dinden tek bir kişi dahi olmayacaktır. Bizim güneydoğumuzun da içinde bulunduğu yere kadar geniş bir coğrafya ise tanrı tarafından onlara vaad edilmiş topraklardır. Vaad edilen topraklardaki ülkeler parçalanacak ve İsrail e tehdit olamayacak kadar küçük ülkelere bölünecektir. Buralar İsrail’in kontrolünde olacaktır. Bir gün Mesihleri gelecek ve bu Mesih’in önderliğinde kıyamete kadar dünyayı Yahudiler yönetecektir. İşte bu da Siyonizm’dir. İsrail halkının tamamı olmasa da, yüzde  60’ı da bu görüşe sahiptir.

           Şu an Filistin’de ki savaşta tamamen Siyonizm’le alakalıdır. Çoğu arkadaşımız bununda bir emperyalist olay olduğunu, Gazze kıyılarındaki  doğalgaza sahip olmak için yaptıklarını söylüyorlar ama ben buna katılmıyorum. Çünkü emperyalist ülkeler artık tankla tüfekle bir ülkeyi ele geçirmeye çalışmıyorlar. O ülkenin başına gelecek hükümeti de, o ülkenin muhalefetini de onlar başa getiriyorlar. Kendilerine bağlı hükümetlerle yapılan anlaşmalarla da seni bir güzel sömürüyorlar.

           Neden yazıya bunları yazarak başladım. Çünkü bunları anlamadan Filistin olayını anlamak mümkün değildir. Taşlar yerine oturmaz. Filistin e gelecek olursak dediğimiz gibi buradaki tüm Filistinliler bu topraklardan kovulacaktır. Mısır’a mı giderler, Lübnan’a mı giderler, Ürdün’e mi giderler bilmem. Bunun için önce 70 yıldır işgallerle Filistin devleti komşu olmayan 2 bölüme ayrıldı. El Fetih’in yönettiği Filistin ve Hamas’ın yönettiği Gazze.

           Hamas’ı İsrail ve Amerika kurmuştur. Fazla mı iddialı bir laf oldu? Tekrar edelim. Hamas El Kaide gibi, Taliban gibi Amerika’nın kurduğu ve kontrol ettiği bir örgüttür. Dolayısıyla İsrail in kontrol ettiği bir örgüttür. Maalesef tüm radikal İslam örgütleri Amerika kontrolündedir. Hamas’ı kurarak Filistin halkını ikiye böldüler. Hamas yıllarca Filistin’in bağımsızlığına karşı çıktı. El Fetih’i desteklemedi. Bugün El Fetih de Hamas’ı desteklemiyor. Böl parçala yönet taktiği her zaman işe yaramıştır.

       Bu Hamas2ın başkanı İsmail Haniyye Gazze’de değil, Katar’da yaşamaktadır. Dünyaya bu olayı nasıl anlatıyorlar. Hamas militanları Gazze’ de ki sınır tellerini buldozerlerle yıktı. İsrail topraklarına girdi. İsrail deki bir açık hava konserini bastı. Buradaki 260 sivili öldürdü. Bir de bunları nasıl öldürdüklerine dair videoları tüm dünyaya yayınladı. İsrail de intikam için Gazze’yi yakıp yıkıyor. Bize böyle anlatıyorlar değil mi?

      Olayın böyle olma ihtimali var mı? Buna imkan var mı? Bu kadar hazırlığı İsrail gizli servisinin fark etmemesine imkan var mı? Bana göre bu olay İsrail ve ona hizmet eden Hamas yöneticileri ile birlikte planlandı. İsrail e dünya önünde aradığı bahaneyi verdi. Şimdi de İsrail kendini savunma bahanesiyle Gazzeyi yok ediyor. Tüm Filistinler Gazze’yi terk edene kadar, sonra da El Fetih in yönettiği topraklardaki Filistinliler burayı terk edene kadar bu savaş durmayacaktır. Daha sonra da Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)  var tabii ki.  

         ‘ O gün Rab Avram’a (İbrahim Peygamber) dedi ki Mısır ırmağından Fırat ırmağına kadar olan bu toprakları senin soyuna vereceğim.’ (Tevrat yaradılış 15/18). Netenyahu geçenlerde Amalek’le  (3200 YIL önce Yahudilerin düşman olduğu bir yer) ilgili ayetten bahsetti. ‘Şimdi gidin Amalek’i (Yahudiler bunu tüm düşmanları olarak kabul ediyor) vurun. Sahip oldukları her şeyi yok edin. Hem erkeği, hem kadını bebekleri ve emzirenleri, öküzleri, koyunları, develeri ve eşekleri dahil öldürün.’ (Tevrat Samuel 15/2)

    Onlar da aynen böyle yapıyorlar. Emzikteki bebekleri dahil öldürüyorlar. Ve bunu inandıkları din ve tanrı adına yapıyorlar. Korkunç değil mi?

     

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek