Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 06 Kasım 2023, Pazartesi 09:02:29 tarihinde eklendi. 770 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ - Servet Şenyiğit

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

 

          Anımsarsanız RTE “Ben görevde kaldığım sürece Finlandiya ve İsveç NATO’ ya giremez” demişti. Finlandiya’ nın katılımını RTE Hükümeti TBMM’ de onayladı. Şimdi sırada İsveç var. Onu da TBMM’ ye gönderdiler ve onaylanmasını istiyorlar. RTE, Finlandiya ve İsveç’ in üyeliğine niçin karşı çıktı ve ne karşılığında kabul etti? TBMM’ ndeki milletin vekilleri  de el kaldır el indir yapmaktan başka pek bir işe yaramıyorlar anlaşılan.

 

 

          RTE’ nin çelişkileri birkaç tane de değil. Önceki söylediklerinin tam zıddını birkaç gün sonra söyleyebiliyor, yapabiliyor. İsrail’ in Filistin’ e saldırısına destek vermek için ABD iki uçak gemisi gönderdi. RTE hemen demeç verdi ve “Bay Amerika, Amerika nire Akdeniz, İsrail, Filistin nire? Ne işin var senin orada? dedi. Adama sormazlar mı? ABD’ nin Türkiye’ de ne işi var? İncirlik Üssü ve Kürecik Radar Üssü başta olmak üzere yurdumuzdaki ABD üsleri kimin kontrolünde ve kime hizmet ediyor?

 

 

          Rusya-Ukrayna çatışmasındaki demeçler hep çelişkilerle dolu. Suriye ile ilgili demeçleri de, Yunanistan’ ın ada ve kayalıklara asker yığması da aynı. Dikkat edilirse, hep ABD’ nin yanında ve ABD’ ye hizmet etmektedir. Ulusal çıkarlarımızı korumak için atılması gereken adımlardan hiç söz edilmiyor. Karadeniz’ de Ukrayna’ nın yanındaysan, Doğu Akdeniz’ de de İsrail’ in yanındasın. Başka seçenek yok zaten. İsrail’ i göstermelik eleştirmekle Amerika’ dan korktuğu itiraf edilmektedir.

 

 

          Anımsarsak, RTE Hükümeti ABD Türk SİHA’ sını düşürdüğünde de ABD düşürdü diyemedi. ABD “Türk SİHA’ sını biz düşürdük” dediği zaman kabul etmek zorunda kaldılar. ABD Başkanı Joe Biden 12 Ekim’ de açıkladığı “Ulusal Acil Durum” kararının gerekçesinde “Türkiye, ABD’ nin ulusal güvenliği ve dış politikası için olağandışı ve olağanüstü bir tehdit oluşturmaya devam etmektedir” saptamasını yapıyor. Yine Avrupa Komisyonu şeflerinden Schinas Türkiye’ yi eleştirerek “Türkiye’ nin AB, NATO ve onların değerlerinin yanında mı olacak, yoksa Rusya, İran’ la beraber mi olacak” sorusuyla düşman kamptan cepheleşmeyi gösteriyor.

 

 

          Türkiye, tarihi bir karar dönemindedir. 2014’ den sonra Atlantik zincirlerini kırmaya başlamıştır ve Asya’ da yükselen uygarlığın öncü konumlarında yerini seçecektir. Bu tercih, bütün güçleriyle ve üreticileriyle Türkiye’ nin zorunlu tercihidir. Türkiye bu tercihi yapacak hükümeti bulacaktır. Bu tercihi yapamayanların Türkiye’ nin başında kalması olanaksızdır. Bütün dünyanın yerini seçtiği, dostunu düşmanını belirlediği ve gereğini yaptığı koşullarda, Türkiye daha fazla zaman kaybedemez.

 

 

          servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek