Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 17 Ekim 2023, Salı 09:12:24 tarihinde eklendi. 821 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SÜPÜRMEK DEĞİL BİTİRMEK GEREKİR - Servet Şenyiğit

SÜPÜRMEK DEĞİL BİTİRMEK GEREKİR

 

  1 Ekim’ de Ankara’ da yaşanan terör saldırısının ardından Suriye’ de 30 km derinliğindeki güvenli bölge yine gündeme geldi. RTE Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı sessizlik içinde. PKK’ lı teröristler güvenli bölgeden geldiklerine göre güvenli bölge oluşturulması çözüm değil. ABD’ nin gözdağı vermek için yaptırdığı bir eylemdi. Derken 5 Ekim günü SİHA’ mız düşürüldü. Sessizlik sürdürüldüğü gibi vatandaştan gizlemek amaçlı görmemezlikten gelindi.  Bu kez de Dışişleri Bakanlığı sessizliğe büründü. İlk açıklamada “Türk SİHA’ sı değildi” denilse de Amerika  “Türk SİHA’ sını biz vurduk” deyince kabul etmek zorunda kaldılar. Yayınladıkları açıklamada bile ABD diyemediler.

Ne demişti Dışişleri Bakanlığı? “Operasyon esnasında üçüncü taraflarla işletilen çatışmasızlık mekanizmasındaki farklı teknik değerlendirmeler nedeniyle bir SİHA kaybedilmiştir.” ABD’ den o kadar korkuyorlar ki, Türkiye’ ye karşı yapılan eylemde eylemi yapanı söyleyemiyorlar. RTE Hükümeti, tüm düşmanca tavırlara karşın Londra ve New York’ ta sıcak para istemek için kapı önünde bekletilmektedir.

           Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’ de kiminle savaşıyor? ABD’ nin kara gücüm dediği ve on binlerce TIR silah verdiği terör örgütleriyle. Dolayısıyla ABD ile. Bu durumda, aklımıza gelen sorular var. ABD, Türk SİHA’ sını düşürmeden önce Türk yetkilileri uyarmış mıydı? Türk SİHA’ sını düşüren ABD F-16 savaş uçakları İncirlik üssünden mi havalanmıştı? Bakanlık açıklamasında bunların yanıtları olmadığına göre AKP Hükümeti konuyu “müzik notası” yapma yanlısı.

Muhalefet “Türkiye’ nin Suriye’ de ne işi var” diyerek ABD’ nin yanında. RTE Hükümeti de ABD’ den korkuyor, sesini çıkaramıyor. Suriye’ de Beşar Esad yönetimi Türkiye tarafından ivedilikle tanınmalıdır. Esad’ da kendi ülkesinde ABD ile savaşıyor. Unutulmamalı ki, Esad hükümetinin varlığı Türkiye için bir güvencedir. ABD’ nin Suriye’ yi ele geçirmesi PKK’ nın tamamen azması ve Türkiye’ ye yönelik tehditlerin çok daha ağırlaşması anlamına gelir.

Rusya, İran, Türkiye ve Irak’ ın da katılımıyla Suriye’ de ki ABD güdümlü PKK, DEAŞ gibi terör örgütleri temizlenebilir. Bu nedenle adı geçen komşularımızla dostane ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Bu işbirliğini yapmayan veya yapamayan AKP Hükümeti süpürme harekatları vadediyor. Yıllardır sonuca ulaşamadığı gibi yine ulaşamayacağı çok açık bir şekilde görülüyor. Halının altına süpürülen pislikler yok edilmiyor ki, yer değiştiriyor. Amaç süpürmek olmamalıdır. Amaç; Türkiye’ nin bekası için terörü bitirmek olmalı ve bu amaçla ABD’ den korkmak veya ABD’ yi savunmak yerine başı dik, tam bağımsız, ATATÜRKÇÜ Türkiye için politikalar oluşturmalı, geliştirilmeli ve uygulamalıyız.

 ATATÜRK’ TE BİRLEŞELİM

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek