Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 30 Kasım 2022, Çarşamba 09:13:00 tarihinde eklendi. 9582 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

En büyük ilçe ÖNSEÇİM istiyor - Ertan Bayer

En büyük ilçe ÖNSEÇİM istiyor

 

Lüleburgaz, Kırklareli’nin en büyük ilçesi. Trakya’da da nüfus büyüklüğü bakımından ilk 5 içinde.

Dolayısı Trakya’da ve Kırklareli genelinde büyük etkiye sahip, değilse bile olmalı.

Geçtiğimiz günlerde Kırklareli’nin iktidar partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Devrim Gündüz bir açıklama yaptı. “Lüleburgaz CHP olarak Ön Seçim istiyoruz” dedi.

CHP’nin Kırklareli’nden iki milletvekili çıkartması yüzde yüzde gibi. Ancak sıralamaya hiç sevilmeyen topluma zararlı iki kişiyi birinci ve ikinci sıraya koyarsa belki o zaman çıkaracağı vekil sayısı 1’e düşer.

Ancak böyle bir hata atamada olabilir. Ön seçimde olma ihtimali çok düşük olur.  Nitekim Kırklareli genelinde CHP’nin en büyük ilçesi olan Lüleburgaz’da milletvekili seçimlerinden aday belirleme yönetiminin ön seçimleri olmasını istedi. Bundan sonrasına CHP Genel Merkezi karar verecek.

CHP Kırklareli İl Örgütü’nde de 5 Aralık’tan itibaren seçim heyecanı başlayacak. CHP  Genel Merkezi’nin ilçelere gönderdiği parti içini ilgilendiren takvime göre CHP İl, İlçe ve belde başkanları ile CHP’nin il, ilçe ve belde yöneticileri eğer milletvekili aday adayı olacaklarsa en geç 26 Aralık 2022 Pazar günü saat 17.00’e kadar istifa etmeleri gerekiyor.

Milletvekili aday adayı olması beklenen CHP Kırklareli İl Başkanı Avukat Alaaddin Güncer’in de 21 Aralık 2022 Çarşamba günü CHP Kırklareli İl Başkanlığı’nın Çarşamba Halk Toplantısı’na katılıp Milletvekili Aday adaylığını açıkladıktan sonra istifa etmesi bekleniyor.

Ve CHP üyeleri de milletvekili aday belirleme yöntemini merakla bekliyor.

Darısı diğer partilerin başına.

Kalın sağlıcakla…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek