Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 19 Ağustos 2022, Cuma 09:02:21 tarihinde eklendi. 1372 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜRKİYE’NİN KAÇINILMAZ AVRASYA YOLU - Servet Şenyiğit

TÜRKİYE’NİN KAÇINILMAZ AVRASYA YOLU

 

Türkiye, M.K. ATATÜRK ’ün öldüğü 10 Kasım 1938 tarihinden sonra eksen değiştirdi. İsmet İnönü Liderliğindeki CHP’nin başlattığı ve Andan Menderes liderliğindeki DP‘nin cansiperane savunduğu “Küçük Amerika” olma hayali ile batıya doğru sürüklenmeye başladı. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra gerek SSCB yöneticilerinin tutumları gerekse Türkiye’deki Batı yanlısı kişi ve çevrelerin Sovyet tehdidini aşırı abartmaları sonucu NATO’ya girmiş ve kaderini Batı ülkelerinin ellerine bırakmıştır.

ABD ve AB kendi sömürgecilik deneyimlerini çok iyi kullanarak ülkemizde, Batı’dan daha çok Batıcı, NATO’dan daha çok NATO’ cu insanlar yetiştirmiş ve Batı’ya gönülden bağlı nesiller yaratmıştır. Batı, Türkiye ile ilişkilerinde iyi niyetli değildir.ve gerçekte bir hayal olan Avrupa Birliği ile bütünleşme arzusunu vahşice sömürmektedir.

Türkiye’nin Batı sisteminden çıkması, başka hiçbir girişimde bulunmasa bile, ülkemizi Çin Halk Cumhuriyeti , Rusya Federasyonu, Hindistan, İran gibi Avrasya güçleriyle yakınlaştıracaktır. Türki Cumhuriyetlerle ilişkilerimiz  bambaşka dinamikler ve yepyeni boyutlar kazanacaktır. Uzun bir zamandır pek iyi ilişkilerimiz olmayan İslam dünyasıyla doğal bir buluşma ortamı oluşacaktır.

Avrasya yükselen bir güçtür. BM Güvenlik Konseyi’nde Çin ve Rusya gibi iki bölgesel güç  ve küresel oyuncu yer almaktadır. ABD, tüm gücüyle yüklenmesine rağmen, Rusya ve Çin’in ağırlığını koyması nedeniyle Suriye de istediğini alamamıştır.

Hint Okyanusu, Basra Körfezi ve Hazar Denizi’ne ulaşım imkanı sağlayan Türkiye, denizleri daha etkin kullanma fırsatı yakalar. Bölge ülkeleri içinde en etkin denizcilik gücüne (deniz kuvveti ve deniz ticaret filosu) sahip olan Türkiye, bu potansiyelini gönenç ve güvenliğe dönüştürmek için tarihi fırsatlar yakalar. Türkiye’nin denizcilik gücü en az iki misli büyür.

Yüzünü Avrasya’ya dönen Türkiye ‘de Batı ülkelerinin somut çıkarlarına göre kurgulayan gayri milli sermaye gücünü kaybetmeye başlayacaktır. Gerçek milli sermaye yeniden güçlenecek  ve Türk Devleti’ne ve Türk’ün her türlü ulusal değer ve çıkarına sahip çıkacaktır. Türkiye’nin sanayi, tarım, hayvancılık  ve hizmet sektörlerinde hem iç pazarını karşılayacak hem de dünyaya açılmasını sağlayabilecek asgari koşullar yaratılacaktır .En önemlisi, Türkiye , enerjiyi kesintisiz, hızlı ve en az maliyetle, belki de takas yoluyla elde edebileceği olanaklara kavuşacaktır.

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek