Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 09 Ağustos 2022, Salı 07:34:27 tarihinde eklendi. 1996 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÇAĞRI.. - HAYRİ AKPINAR

ÇAĞRI..

 

         Ülke belli ki seçime odaklanmış durumda, Ekonomi kambur olmaktan öte celladın kılıcı gibi ensemizde, Kış yaklaşıyor Doğalgaz faturası rüyalarımızda şimdiden kabusumuz, okullar açılacak masraf hesaplamaları bir türlü tutturulamıyor,  Gençler Üniversite telaşında ve nasıl geçineceğiz kaygısındayken Toplumda 3-5 zümreden başka bırakın yüzü güleni enseyi karartmayana rastlamak mümkün değil.

         Hal böyleyken derdimize çare olacakların tınında bile değiliz, Siyasiler Ankara’da milletvekili sırası kapmak için takla atmaktan şehrin yolunu unuttu, Belediyemiz hala  bir şeyler yapar MIŞ gibi fantastik faaliyetler peşinde, Kent konseyi balığa çıkmış (hadi rastgele), Parti ilçe teşkilatları sağ olsunlar üye yapma, kapma derdinde, Sendikalar, görevlerinin sadece işyerleri ile ve işçiden alacakları her ay 1 brüt yevmiye aidatı olduğuna inandırmışlar kendilerini, işçinin yaşadığı şehirdeki sorunları unutulmuş ve umursanmaz olmuş, 

         Eee tamam da; Alooo biz varız, buradayız ve dardayız hani o makamlara gelirken oy istediğiniz insanlar yani halkız ve biz korkuyoruz, gelecekten, geçinememekten, yetememek ve yetişememekten, Sizleri o makamlara getiren bizlerken neden kendimizi yalnız ve kimsesiz hissediyoruz. Hatırlatmama gerek var mı? O sandık halkın önüne, Buraya ge le cek. Kurt kışı geçirirmiş ama yediği ayazı ASLA unutmazmış.

         Sayın Milletvekili aday adaylarımız; çok rahatsınız ve farkındasınız biliyoruz sizleri biz seçmeyeceğiz bizim önümüze sandık koyup sizin vekiliniz kim olsun diye sormayacaklar, Ankara’daki parti ağaları ve ağabeyleriniz seçecek, bizlerde seçilmişleri seçeceğiz o yüzden derdiniz bizim derdimiz değil, derdiniz bizlerde değiliz. İnsanlar yaptıkları ile değil yapmadıklarından sorumlu tutulur eğer bir gün yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir derseniz, sakın ha demeyin alacağınız cevap sizi üzecektir hem de çok.

         Sayın partilerin ilçe teşkilatları; tün şehrin sorumluluğunu size yükleyemeyiz biliyoruz ama 120 bin kişilik Lüleburgaz’da en az 10 bin üyeniz mevcut, Halkı geçtikte kendinizi ve partinizi övmek ve sosyal medyada boy boy mankenleri kıskandıracak pozlar vermekten başka hangi sosyal proje ürettiniz de üyelerinizin derdine çare olmaya çalıştınız? Düşünün, biz bulamadık umarım siz bulursunuz, Bulursanız da bize de haber verin.        

         Sayın sendika yöneticilerimiz; Bu şehirde 15-20 bin emekçi vatandaşımız var hadi topluma karışıp sorunları birinci dert sahibinden dinlemeyi sevmiyorsunuz diyelim söyler misiniz bu şehirde yaşayan üyelerinizin hiç mi sorunu yok, size hiç dert yananda mı yok hepsi mutlu mesut bahtiyar mı? Değildir elbet. Peki bu sorunlara çözüm üretip yetkililere öneri sunduğunuz odlumu hiç? Mesela İşçi bekleme durakları için halk ve basın sesini yükseltirken sizlerden neden çıt çıkmadı? Sendikacılık iş alanı sınırları içine sıkıştırılamayacak kadar toplumsal sorumluluk isteyen bir idealdir bu idealde olmaktan uzaklaşırsanız yarın işverene karşı yapacağınız bir eylemde esnaf ve halk desteğini nasıl isteyecek ve alacaksınız?

         Sayın Kent konseyi; Şehrin Özel ve Kamu temsilcilerinin oluşturduğu bir kuruluşsunuz, Asıl amacınız projeler üretip Belediye ve diğer kamu kuruluşları ile Halkın yaşam kalitesine, sorunların çözümüne katkı sağlamak  iken neden ciddi bir projeyi hayata geçirdiğinizi göremiyoruz var da biz mi gözden kaçırdık acaba. Daha ciddi ve organize çalışma gayretinde olsanız bizler hayır mı diyeceğiz?

         Ve;

         Sayın Belediyemiz, Yazmaya bıktık usandık yukarıda saydığımız kurumların kimisinin bütçesi yok kimisinin niyeti Amma sizin hiçbir mazeretiniz yok Bu halkın gerek sosyal gerekse ekonomik sorunlarına çare olmak başlıca göreviniz bunu siz de biliyorsunuz. Bizler geçinemiyoruz her şey çok pahalı bütçemiz yetişmiyor dedikçe; kulaklarınızı tıkamayı ve susmayı tercih ettiniz. Nerede bizim Halk ekmek, Sosyete pazarı, Tanzim satış mağazamız. 10 kg Unumuzu ve 5 Lt yağımızı unuttuk sanmayın, Tarlanın başında bekleyeceğiz. Dikkat ediyor musunuz halk sizin hakkınızı asla yemiyor, Dürüstlüğünüze laf söylemiyor, Çalıyor asla demiyor, dedirtmiyor Ama yeteri kadar çalışmıyor, derdimize çare olmuyor, yav hep oynuyor zaman bulsa onları da yapar elbet diyor. Umutluyuz bu kış özellikle Halk ekmek ve Tanzim satıştan umutluyuz yoksa bu kış zor geçecek ve bizim hafızamızdan da silinip gideceksiniz. Acılar ve yoksulluğun hafızası çok güçlüdür ve hatırlandığında çok acı verir.

         Hiç birinizin art niyeti olduğuna inanmıyoruz ama umursamaz ve yeterli gayret içinde olmadığınız konusunda hem fikiriz.

         Bu çağrıya kulak verin, Biraz gayret; kışı sağ salim çıkarsak Halk mutlu sizde hak ettiğiniz mevkide olursunuz tercih sizin, Teveccühte halkındır. Hak ediniz.

Yazdır Paylaş
Diğer HAYRİ AKPINAR Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek