Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 13 Temmuz 2022, Çarşamba 07:59:05 tarihinde eklendi. 1225 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RTE, ABD’DEN KORKUYOR MU? - Servet Şenyiğit

RTE,  ABD’DEN KORKUYOR MU?

 

RTE,  önce yağdı, esti, gürledi fakat söylediklerinin arkasında duramadı. Finlandiya ve İsveç’in NATO’ ya giriş başvurularını veto edeceğini açıkladı. Finlandiya ve İsveç dışişleri bakanları Türkiye’ye gelmek isteyince de “bizi ikna etmeye mi gelecekler, kusura bakmasınlar yorulmasınlar” diyerek reddetti.  Hatta , “Ben başta olduğum sürece İsveç ve Finlandiya NATO’ya giremez” dedi.

 

Halkımızın bir sözü vardır; “köprünün altından çok sular aktı” denir. Zamanla çok şey değişti, eski durumlar kalmadı anlamındadır. RTE bu sözün tersini kanıtladı. Suyun köprünün altına girerken söylenen söz, köprünün altından çıkarken değişti.

 

Madrid’ teki NATO Liderler Zirvesi’nde, RTE, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, İsveç Başbakanı Magdalena Anderson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dörtlü bir görüşme yaptılar ve ardından da Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında üçlü muhtıra imzaladılar. Ne yazıyor üçlü muhtırada ; “Türkiye,  NATO’nun açık kapı politikasına desteğini teyid eder ve Madrid Zirvesi’nde Finlandiya ve İsveç’in NATO üyesi olmak üzere davet edilmelerine desteğini ifade eder.”

 

Türkiye Ege’de, Akdeniz’de, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde, Kafkaslar ve Karadeniz’de ABD-NATO-İsrail eksenli tehditlerle karşı karşıyadır. NATO üsleri Türkiye’yi tehdit etmekle beraber PKK’yı korumaktadır. Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya girmesi ile Türkiye’ye yönelen namlular artacaktır ve buna en çok sevinen PKK’dır. RTE, Türkiye’ye çevrilmiş olan namlulara karşı verilecek yanıtı namluların sayısını arttırmakta bulmuş. Unutmayalım ki; atılan bu yanlış adım, Türkiye düşmanlarına cesaret vermektedir.  Dolayısıyla, NATO tehdidine karşı ortak tavır alan Rusya , İran,  Irak , Suriye ve Çin’in de güvenlerini sarsmaktadır.

 

Bazı medya organları,  Madrid zirvesini zafer olarak görüp kutluyorlar.  Bu nasıl bir anlayıştır ki, Türkiye’ye doğrultulan silahların artmasını zafer olarak görüp kutluyorlar. NATO’nun genişlemesini kutluyorlar. Sormak gerek; Her fırsatta Türkiye’nin ekonomisini mahvetme tehditleri savuran ABD ‘nin mutluluğunu mu paylaşıyorsunuz?

 

RTE, kendisini devirmek isteyen ve bu nedenle 15-16 Temmuz  Temmuz darbe girişiminde bulunan ABD’ ye karşı kararlı bir çizgi izleyemiyor. Amerika’nın tehditlerine boyun eğiyor. Madrid Zirvesi’ndeki mutabakatta yazılanlar bunun çok net örneğidir.

 

servetsenyigit@gmail.com

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek