Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 13 Temmuz 2022, Çarşamba 07:58:25 tarihinde eklendi. 1063 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BIRAKIN IŞIĞINIZ HERKESE YANSISIN - Burcu Çalışkan

BIRAKIN IŞIĞINIZ HERKESE YANSISIN

 

Hayatta kim olduğunuza inanırsanız o kişisiniz, nerede yaşamak istiyorsanız eviniz orası, kimin yanında kendiniz gibi hissediyorsan o kişi kalıcı. Bu üç olgu, karakter, çevre ve ortam hayatımızın yapı taşları ve tecrübelendikçe şekillenen ve birbirini etkileyen konulardır.

Sırayla gitmek gerekirse, insan önce hayatta kim olduğuna, ne istediğine, hayata neden geldiğine, amacına mesai harcıyor. Bu noktada bizi yönlendirecek en önemli ayrıntı, bireyselliğimize değer vermek, kendi hayatımızın, kendi hayallerimizin sorumluluğunu almak. Çünkü başkası aracılığıyla ulaştığımız hayaller genelde çok parlak fakat geçici oluyor, sağlam temeller üzerine kurulu bir benlik için bu alanda yalnız olduğumuzu bilmek ve bunu kabullenmek olgunlaşmaya atılan en büyük adım.

Bazen denemek, yanılmak, sonra tekrar denemek, zor da olsa asla kendinden vazgeçmemek gerekiyor. Kendine şefkatli olmak ama disiplini asla kaybetmemek gerekiyor. Değişim içinde değişmeyi, esnemeyi huy haline getirmek gerekiyor. İnsan sonra çevresini seçiyor, nerede yaşayacağını, içinde bulunduğu toplumu, toplumla kendi karakteri arasındaki uyumu, değer yargılarını…

Eğer ki doğduğu ülkeden uzakta yaşayacaksa insan, işin içine başka parametreler giriyor, adaptasyon, bugüne kadar öğrendiklerini tekrar süzgeçleme gereği ve uyumlanma… İster mahalle ister ülke değiştirmek söz konusu olsun, sabırlı olmak kendimize yapabileceğimiz en büyük iyilik.

Ve sonra hayat arkadaşını ve arkadaşlarını seçiyor insan, kendi gibi düşünen, kendi gibi idealleri olan insanları… Başkasının acısına üzülmeyi, başkasının sevincine kendisininmiş gibi sevinmeyi öğreniyor. Kendisini başkasının gözünden görüyor insan, eksikliklerini, özelliklerini öğreniyor. Etrafında kendi gibi insanlar varken hayatının daha anlamlı olduğunu öğreniyor. Bu insanları biriktirmenin emek istediğini, ilgi, alaka, saygı ve karşılıklı sevgi istediğini öğreniyor. İnsan olmayı öğreniyor.

Bizi bize götüren hayat yolunda, kendi ışığımızı başkalarına ne kadar yansıtabiliyorsak, etrafımız o kadar aydınlık oluyor. Yolumuzun kesiştiği insanlara karşı sevgi ve zarafetle yaklaşmamız, sadece kendimiz için isteyerek, kendi çıkarlarımızı düşünerek yaşamaktan daha zor. Ama biz zoru başarmak için buradayız…

Sevgiyle kalın…

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek