Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 29 Haziran 2022, Çarşamba 08:55:09 tarihinde eklendi. 2005 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CİLDİNİZİ BESLEYİN! - İlke Doğan

CİLDİNİZİ BESLEYİN!

 

 Cilt sağlığı ve güzelliği için iyi beslenmek, vitamin ve mineralleri yeterli ve dengeli almak şart.

Cildimizi nasıl besleyebiliriz gelin birlikte inceleyelim…

 

·         Günlük beslenmenizde C vitaminine yer verdiğinizden emin olun. Güçlü bir antioksidan olan C vitamininin, derideki hücrelerde meydana gelen DNA hasarını azaltıcı etkisi bulunmaktadır. Turunçgiller, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler C vitamininden zengin besinlerdir.

·         A vitamini, nemlendirici etki göstererek cilt elastikiyetini arttırır. Cilt dokularının onarımı için A vitamini gerekmektedir. Ayrıca yapılan çalışmalarda A vitamininin sivilce oluşumuna karşı koruyucu olduğu gösterilmiştir. Sebze ve meyvelerde bolca A vitamini bulunmaktadır.

·         Biyotin, cilt sağlığı dendiğinde akla gelen ilk vitaminlerdendir. Beslenme ile yeterli alınmadığı zaman saç dökülmeleri ve birtakım deri hastalıkları ile karşılaşılabilir. Birçok besinde bulunan biyotinin en bilinen kaynakları muz, yumurta ve yulaf ezmesidir.

·         Akne problemi olanlar… Çinkoya dikkat! Bazen tek başına çinko eksikliği akne oluşumuna neden olabilir. Yağsız et, tavuk ve hindi iyi çinko kaynaklarındandır.

 

Günlük beslenmemizde sağlıklı tercihler yaparak vitamin-mineral dengesini sağlayabiliriz. Herhangi bir vitamin-mineral eksikliği durumunda bir uzmana danışmanızı ve önerdiği takviyeleri kullanmanızı tavsiye ederim.

Yukarıdaki maddeler haricinde cilt sağlığını korumak için neler yapabiliriz birlikte göz atalım…

 

·         Vücudumuzun %60’ı su! Ancak bu miktar yaş ilerledikçe azalır ve ciltte kurumaya neden olur. Bunun sonucunda cilt elastikiyetini kaybeder ve kırışıklık oluşumu görülür. Gün içerisinde yeterli su içerek bu süreci bir miktar da olsa yavaşlatmak sizin elinizde. Gece yatmadan önce ve sabah uyandığınızda 1 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ederim. (Kilonuz x 33 ml su hesabı ile günlük içmeniz gereken su miktarını kolayca hesaplayabilirsiniz. Ayrıca idrar renginizi takip ederek yeterli miktarda su içiyor musunuz öğrenebilirsiniz.)

·         Omega-3, cilt sağlığını korumada önemli rol oynuyor. Güçlü bir Omega-3 kaynağı olan balığı haftada en az 2 defa tüketmeye özen gösterin.

·         Alkollü/ gazlı/ şekerli/ yüksek kafein içeren içecekler, salam/ sosis/ jambon gibi hazır şarküteri ürünleri, kızarmış/ yağlı/ şekerli hamur işleri cilt sağlığını olumsuz yönde etkiler!

·         Antioksidan kapasitesi yüksek olan her renk sebze ve meyveler, sağlıklı yağ içeriğine sahip ceviz/ fındık/ badem gibi yağlı tohumlar cilt sağlığınız için kıymetli kaynaklardır.

 

Herkese sağlıklı günler dilerim…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer İlke Doğan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek