Lüleburgazlı müzisyenleri ağlatan cenaze
Dondurma sezonu açıldı
33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Cuma günü başlıyor
Bu yazı 22 Haziran 2022, Çarşamba 08:51:28 tarihinde eklendi. 1094 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KENDİNİZ İÇİN PARLAYIN! - Burcu Çalışkan

 KENDİNİZ İÇİN PARLAYIN!

 

Hayat sürekli akış halindeyken zaman değişir, yaşlar değişir, fikirler değişir ve gelişir. Hepimizin bildiği üzere değişmeyen tek şey değişimin kendisidir! Fakat tüm bu değişim yaşanırken her gün ama her gün asla olmaz dediğiniz ne varsa bir bakmışsınız oluverir ve şaşırmaya devam edersiniz. Tabii kayıtsız kalacağınız noktayı görene kadar şaşırmaya devam edersiniz. Bir noktadan sonra şaşırmayı da bırakıyorsunuz… Fakat öyle bir zaman gelir ki, kendinizi gerçekleştirmeye başladığınız ve sağlam bir karakter sergilemeye başladığınızda etrafınızdaki çürük elmalar tek tek dökülmeye başlar. Hayatınıza şöyle geniş bir pencereden bakmaya başladığınızda birçok kişinin hayatınızdan çıkmaya başladığını fark edersiniz. Hem de birdenbire. Burada kendi içinizde sorgulamalar başlar. Acaba ben mi çok yanlışım? Ne yapmış olabilirim ki insanlar benden uzaklaşıyor? Sebebini düşünmeye başladığınızda önünüze iki ana seçenek çıkar.

Ya etrafınızdakilerin farkında olmadan çok fazla canını yakmışsınızdır. Ama birdenbire aynı dönemlerde uzaklaşmaları biraz saçma gelir. Ya da meyve veren ağaç taşlanır misali hayatınızda size hiçbir değer katamayacak ve size göre alt seviye frekanslar yayan insanlar size ayak uyduramayınca taşlamaya başlarlar. Başarı, koşulsuz sevgi, mutluluk ve iyi niyet herkesin kaldırabileceği kavramlar değildir maalesef. Geçenlerde şuna benzer bir cümle okudum. “Kötü gün dostu her zaman bulabilirsiniz. Kötü gününüzde yanınızda olmayacak insan pek yoktur. Ama siz hiç iyi gününüzde gerçekten çok sevinen, gözlerinin içi gülen dost gördünüz mü?” Bu sözün doğruluğunu 20’li yaşlarınızdan sonra 30’larınızda daha net görmeye başlıyorsunuz. Kim bilir 40’larda belki de bu konular daha da önemini yitirecektir.

Sizi gerçekten iyi tanıdığını düşündüğünüz her kim varsa bu düşünceyi benimsemeniz çok daha iyi olur. Çünkü insan sadece kendi düşünceleri kadar sizi anlayabilir. Kendi baktığı pencereden sizi anlamlandırabilir.

Hayatınızdan her zaman için birileri gelip geçecek. Bazıları ile aynı durakta duracaksınız. Aynı yollara sapacaksınız. Ama zaman gelecek, yollar ayrılacak. Her şey o kadar doğal ve olağan ki… Bir süre sonra şaşırmayı da zaten bırakıyorsunuz. Bu da doğal bir savunma mekanizması oluşturuyor. Yaprak dökümü gibi bir sonbahar zamanı gelir. Bir temizlik yapmanız, bir arınmanız gerekir. Dönüşüme engel olmayın. İçinizdeki iyi niyeti, saygıyı ve değeri kaybetmediğiniz sürece hayatınızda sizinle olması gereken insanlar bir şekilde kalmayı başaracaklardır. Gidenler için üzülmeyin. Size kattıkları değerler için teşekkür edin ve sadece hayatınıza devam edin. Siz izin vermediğiniz sürece hiç kimse yolunuza çıkamaz ve sizi üzemez. Kendinizi her ne ile ifade ederseniz edin, kendinizi gerçekleştirme yolunda dümen sizin elinizdedir. Bir başkası için değil, sadece kendiniz için parlayın!

Sevgiyle kalın…

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek